Az Index Twitteren közvetíti az EP-választásokat

A magyar média ezidáig nem nagyon tudta/akarta tudomásul venni, hogy léteznek más kommunikációs csatornák is, mint saját webes felületei. Úgy tűnik, hogy a - hagyományosan - nem túl nagy érdeklődésre számot tartó EP-választások jelentik azt a médiaeseményt, amikor egy magyar hírszájt elérkezettnek látja az időt arra, hogy kísérletezzen egy kicsit más felületeken is.

Az Index a hagyományos tudósítások mellett a vasárnapi választásokra külön szervezett egy tudósítóstábot, akik Twitteren küldik be a félinformális történéseket. És ezek az információk ugyanúgy megjelennek az Index nyitóoldalán, mint a "hivatalos" tudósítások.

Kik közvetítenek és honnan? Szily László (Fidesz), Bede Márton (MSZP), Bodoky Tamás (MDF), Szabó Zoltán (SZDSZ), Király András (LMP), és Vajda Gábor (Jobbik). Emellett érdemes figyelni Uj Péter twitjeit is, azoknak, akiket érdekelnek a választásos háttéresemények, sms-hosszúságú távirati stílusban.

A választási Twitter-folyamot egyben a #epi09 csatornán lehet majd követni. Illetve ezzel a hashtaggel írjanak azok, akik részt szeretnének venni a választási párbeszédben, információmegosztásban. A #epi09-ből előmoderálás után kerülnek majd ki a twitek az Index címlapjára.

Címkék: média politika twitter
2009.06.06. 08:44. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Remélhetőleg nem felejtenek el majd kanyarítani mellé egy linket egy magyarázó cikkre, ahol az átlagembernek érthetően leírják, mi az a twitter, mi a jó benne, mi az a turulcsirip, hogyan lehet regisztrálni (az angol lépéseket magyarra fordítva), stb. szóval jó szájbarágósan leírni, hogy hogyan vehet részt benne az átlagnetező, aki eddig még nem is hallott a twitterről.

Ez egy jó lehetőség arra, hogy nőhessen a csirip hazai elterjedtsége, de ez csak akkor fog megtörténni, ha nem veszik adottnak, hogy "már úgyis mindenki tudja, mi az, úgyhogy nem kell magyarázni".
örülök, hogy itthon is egyre jobban terjed a twitter. talán több médium fogja alkalmazni a jövőben.
@agyvihar: a mocukupon ott a helye ("Részletesebben itt olvashat erről").

Remélem nem lesz olyan mesterkélt, mint a Márciusi ifjak indanetes próbálkozás, az szvsz elég gyengére sikerült.
@agyvihar: azt, hogy mire jó nem kell magyarázni mert pont azt fogja látni: rövid üzenet arról, hogy mit csinál, mit gondol, mi történik körülötte.

Egyébként Twittert se kell reggelnie, elég ha Indanet ep2009 közösséghez csatlakozik és oda ír.
Nocsak, hogyhogy nem indanet?
A képen a dátum miért október 28?
@Horváth János: "Egyébként Twittert se kell reggelnie, elég ha Indanet ep2009 közösséghez csatlakozik és oda ír."

És azt valami átpakolja majd a Twitter #epi09 csatornára? Vagy az csak az indaneten látszik majd?
Van egyébként hivatalos twitter regje az Európai Parlamentnek is: twitter.com/EP_valasztas_HU de nem tudom lesznek-e itt friss infok
@agyvihar: amit Indanetes ep2009 közösségben karcolsz az is megjelenhet Index címlapon.
@Horváth János: Az egészben csak az a furcsa, hogy ha az Index az esemény kapcsány érthető módon promózni az akarja az indanetet, akkor miért nem adja ki az embereinek, hogy mind az indán karcolják a jelentéseiket?

Minek kell ide egyáltalán Twitter? :)
@kopa.: na ja, de egyben indanet karc konkurrencia :)
És hol is van ez a dirr-dúrral beharangozót akármi mert index.hu-n nyomát se lelem. És mi köze lesz a twitter-hez
@megoldom: 19:00-tól előzetes moderáció után jelennek meg a twittek az index címlapon.
Végül jól sikerült ez a kísérlet szerintem, gratulálok hozzá!

Az infrastruktúrával voltak gondok, többször meghalt percekre az Index - az ogy-i választásokon nyilván nagyobb terhelés várható, remélem addig sikerül javítani ezen.
egy kis segítség, valaki tudja, hogy hogy lehet beágyazni a twittert úgy, mint az indexen volt hétvégén?
Mindig csak arról van szó, hogy melyik pártnak mi a programja, de az embereket nem kérdezik meg, hogy valójában ők mit szeretnének. Ez az oldal azért jött létre, hogy ezt a hiányt pótolja, és bárki felvihesse azt, hogy mit vár el a jövendőbeli kormánytól.

ajanlomneked.webege.com/content/v%C3%A1laszt%C3%A1s-2010-mit-k%C3%ADv%C3%A1n-magyar-n%C3%A9p