Magyar srác nyerte a Google fotópályázatát

A Saatchi Galériával közönsen hirdetett nemrégiben fotópályázatot a Google. A közönségszavazás eredményeként 36 fotós képeiből készül majd iGoogle téma. A versenyt egy magyar diák, Halász Dániel nyerte: a zsűri 3600 nevezésből válogatta be a 36 legjobbnak gondolt közé, majd a közönség juttatta a legjobb 6-ba, ahol megint a zsűri döntött. Úgyhogy ő kapta a másfélmillió forintnak megfelelő pénzjutalmat, valamint az ő képeit fogják kiállítani a Saatchi londoni galériájában. Grat.

A győztes, amúgy azt mondta a Google-nak, hogy...

Nagyon meglepődtem, hogy én nyertem a Google Photography Prize-t, és különösen nagy megtiszteltetés, hogy a Saatchi Galériában állítják ki a képeimet. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki ezt lehetővé tette, illetve aki szavazott rám. A sorozat Wattenben, egy skót faluban készült, és egy második világháborús hadifogoly-tábort ábrázol, ahol magasrangú náci katonákat tartottak fogva átnevéles céljából. A tábor létezésére csupán két évvel ezelőtt derült fény. Azért ezt a témát választottam, mert szerettem volna emlékeztetni az embereket arra, hova vezet a gyűlölet.

A magyar fotós képeit itt lehet megtekinteni. És itt lehet felvenni iGoogle témának.

Címkék: google fotó magyar igoogle
2009.06.24. 16:14. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hát gratula, de ezek ritka szar fotók sztem... ami jelképezi a google színvonalát is
A többi képet meg lehet nézni valahol?
Hát már elnézést, nem azért, de elég béna képek...
Hát tényleg érthetetlen, hogy miért ezek a képek, de én akkor is GRATULÁLOK így nagy betűvel neki, mert biztos volt benne valami ami megérintette a zsűrit és a közönséget. A nyereményből szerintem meg iratkozzon be egy fotósuliba, ha érdekli a fotózás :)
biztos nem volt más nevező:DXD
Ti mennyire bunkók és irigyek vagytok!
én is nagyon meglepődtem, de gratulálok!
most, hogy olvastam a képek leírását, már egyáltalán nem csodálkozom.
háááááát....... :S
őszintén szólva igazad van sixxes...
Kedves judajud! Sztem ezekben a hozzászólásokban nem volt irígység, csak - legfeljebb nem túl tapintatosan - kimondták az igazságot. Egyébként én is GRATULÁLOK a nyertesnek, mivel vette a fáradtságot és megpróbálta és lám, nyert vele, de azt azért kár szépíteni, hogy fotós szemmel igen semmitmondó képek. A második és negyedik gyakorlatilag nulla, a többi pedig egy korrekten kivitelezett panoráma, ami viszont bárhol lehetne, nem tükröződik belőlük semmi a témából... Ennek ellenére bíztatom a készítőt, hogy foglalkozzon a dologgal, tanuljon hozzá sokat, mert fotózni kurva jó!!
@judajud: Miért lenne bunkóság, pláne irigység, hogy ha valakinek nem tetszik egy fénykép?? Mintha kötelező lenne, hogy mindenkinek minden tetsszen. Ez egy halál szubjektív téma, az hogy x ember szavazata alapján ő lett az első nem jelenti, hogy mindenkinek ámulnia kell a képeken. Nekem sem tetszenek kifejezetten (az elsőt leszámítva aminek van egy engem is megfogó hangulata), de attól még minden elismerésem a készítőnek, és hasonlóan szép eredményeket kívánok a továbbiakban!
kedves judajud! Képzeld egyáltalán nem vagyok irigy, csak fotósként nem igazán értem, hogy nyerhettek ezek a képek... mert nagy fantázia nincs bennük, komponálva nincsenek meg semmi nincs... de mondom, sztem ez a google-t is minősíti
valószínűleg Halász Dánielnek van a legtöbb ismerőse a nevezők közül.
Ez meg mi ez itt kerem. Azert grat.
Hát ezek a képek tényleg nem valami nagy számok. (sorry)
Gondolom azért nyert mert marketing szempontból jó a témaválasztás
akarhogy nezem akkor sem ertem :D
@Fesztiválblog: fotósként igazán érthetnéd, hogy ezek a fotók _témának_ kiválóak. Nem ugyanazok a kritériumok érvényesek egy háttértéma és teszemazt egy hálószoba falát díszítő fotó esetében. Kipróbáltam a fotókat témaként és igen jól működnek.
@Rékuc: jó persze ebben igazad van, de ezek akkor sem jó képek, érted ilyet bárki csinál, automata mód aztán adjad neki...de megnéztem a többi fotót és sokkal több jó kép is van. Igazat adok azoknak akik azt mondják: a google marketing gépezetének jót tesz
@Fesztiválblog: miért tenne jobbat a marketing gépezetnek egy rossz fotó, mint egy kiemelkedően, álleesősen jó? Tényleg kérdem :)
A témákra általában az jellemző, hogy nem tolakodóak és nem veszik el a figyelmet a tartalom elől - ez rosszat tenne a Google-nak, ha a juzer a fotóra figyel és nem a hirdetésekre :) szóval ebből a szempontból én megértem, hogy nem valami übercsicsás fotót választottak.
@Rékuc: bocsi, rosszul fogalmaztam, nem a rossz fotó tesz jót, hanem a témaválasztás
A mezőny végére valók ezek a képek, ahogy nézegetem a többit. Az iGoogle-be betéve meg különösen szarok, ahogy átmosódnak fehérbe. Brr...
A német csaj szeméttelepet fotózott, az egyik amcsi oszló lábfejeket, a harmadik pedig saját magát. Ezek csa ka legérdekesebbek, vannak gyöngyszemek... :/
[Kate Kilgour munkája viszont gyönyörű.]

A srác már akkor megnyerte, mikor kiderült, hogy köze van a képeknek a II. VH-hoz. Bájos téma, tuti siker, no comment.
A képek egyébként egy egykori második világháborús fogolytábor helyén készültek, ahol magas rangú náci tiszteket őriztek a világháború utolsó éveiben.

Halász szerint a képek így arra figyelmeztetnek, hogy milyen sok gyűlölet van még a világban.

:-)))
Gratulálok, bár nem igazán tetszene a képek
ahonnan en nezem, gyakorlatilag az osszes tobbi jobb valasztas lehetett volna. a tema leirasa nelkul ezek a kepek semmit nem ernek. bezzeg a csiga!
Kicsit gyomorforgató, hogy csak "nácis" témával lehet nyerni. Szép új jelen.
@Alteregomusic: Szeretném mondani, hogy több, mint 60 éve csak a hasznot húzzák a felmenőik siratásából, de meg sem szólalok. :)
most tudom hogy egy budos paraszt vagyok, de szerintem sokkal jobb es szebb temak is vannak ott. De ettol fuggetlenul persze gratula hazank gyermekenek.
HH, legközelebb szerintem ne hagyd ki a kontextust sem, valóban nehezen érthető Halász Dani győzelme addig, amíg az ember el nem olvassa, hogy miről is szólnak a képek.
@Rékuc: "ez rosszat tenne a Google-nak, ha a juzer a fotóra figyel és nem a hirdetésekre :)"

Az iGoogle-n kurvára nincsenek reklámok.
szerintem jó képek: a tónusok és a hangulat harmonizál, a választott képkivágások a követelményeket jól kihasználják (van ami önmagában is megállná a helyét), egymás alá rakva a képeket egységes műalkotást kapunk (ami a nevezéseknek kábé felére igaz csak)

Jó realista minimál ez, az utóbbi évek hádéerezettfelhős-agyonszaturált-fotózzhus divatjához képest egészen emberi.
bármelyik másik fotós képei jobbak ennél a szarnál
@flugi_: "Jó realista minimál ez, az utóbbi évek hádéerezettfelhős-agyonszaturált-fotózzhus divatjához képest egészen emberi."

Dáháh. Azért remélem levágod hogy fotosoppolt.
Ha egy fotó értelmezéséhez el kell olvasni a szerző kommentárját, akkor már baj van. Ez ugyanis nem lehet része a befogadás aktusának. A jó fotó mindig öncélú (és itt most a művészfotóról beszélek, nem a riport- meg reklámfotóról), vagyis a téma csak ürügy. Most mitől lesz jobb fotó egy konténer sarka, ha tudom, hogy abban a konténerben náci háborús bűnösöket őriztek? És őszintén, ki nem szarja le? Örülök, hogy valaki posztot írt erről, mert már megijedtem, hogy csak nekem borzalmasak ezek a képek.

Volt egy lány ismerősom, akivel együtt jártunk fotóssuliba, aztán felvették az iparra, mára viszonylag jó nevű fotós, és pont ilyen szörnyű sorozatokat csinál. Valami történik ott, aminek nem kellene. Ansel Adams idejében még eléggé egyértelmű volt, hogy mi a jó fotó. De ugyanez igaz a képzőre is, ma már rajztudás nélkül is simán megélsz, ha mondjuk kanalakat lógatsz le a plafonról kiállításnak (ez konkrét példa).

Ez a halászdávid monnyon le. És fizesse be a pénzt valami kutyamenhelynek.

Amúgy a "srác" a poszt címében kicsit meleges.
Gratulálok az elért eredményhez, bár szerintem nagyságrendekkel jobb képek is pályáztak, mind a témát és mindpedig a megvalósítást tekintve!
Ne haragudj, de ezek a képek olyanok, mintha mentél volna autóval valamerre és megálltál volna kipróbálni a frissen vásárolt használt fényképezőgépet.
Ha én náci tábort fotóznék legalább olyankor tenném amikor nem parkol benn egy 200x-es évjáratú autó.
De biztos ez adja meg a képnek azt a bizonyos pluszt :-)
Ennyi erővel én is benevezhettem volna - egy kis belemagyarázással bármelyik fotómra rá lehet fogni, hogy "nagy hatású alkotás"... Ezeket a képeket nyertesnek kihozni sima gyűlöletkeltés, nem egyéb. Dehát biztosan az én készülékemben van a hiba, unom a propagandát, mindkét irányút.
Itt tényleg mindenki irigy. Srácok ez egy verseny. Magyar valóság, hogy csak szapulni tudunk. Az itteni gyengézők fikázók mutassanak már föl valamit az életükből. Ezért tartunk itt... Idióták
Az elért eredmény nemsemmi, de...

Az egyértelmű, hogy nem a képek művészi értéke volt a szempont, hiszen akkor valószínű, hogy nem ezek a képek lennének az első helyen.

Az, hogy hol, és miről készültek a képek azért sem igazán releváns, mert az iGoogle-ban nem lesz kint a fejléc alatt az adott kép sztorija. Abban igazat adok Rékucnak, hogy nem azért tesz be valaki fejlécet, hogy csak azt nézegesse, az csak egy külsőség, de leírás nélkül a képek nem mondanak semmit, gyakorlatilag bárhol készülhettek volna.
Nekem sem tetszenek a képek. Csak hobbiszinten fotózok, de szerintem bárhol láthatóak sokkal szebb "amatőr" képek....
@tbalazs: először is az idiótázás is klasszikus visszavágás :)

Másodszor az egy dolog, hogy verseny, és hogy hazánkfia, és ilyesmi, de nem biztos, hogy mindenkinek elegendő a felszínt látnia. Addig tetszik a dolog, hogy egy magyar srác nyert egy nemzetközi fotópályázaton. Ha nincsenek ott a képek, akkor mindenki tapsol (ész nélkül). A kritika hozzátartozik a művészethez, ugyanúgy, ahogy az is, hogy mindenki elmondhatja a véleményét, és az, hogy valaki negatívan nyilatkozik, nem jelenti feltétlenül azt, hogy irigy.

Attól még Halász Dániel ugyanolyan büszke lesz a díjra, amit nyert, és ahogy sejtem, itt nem is "ellene" szól a kritizálás, hanem az ellen, ahogy (vagy amiért) kiválasztották a képeit nyertesként.
Vicc a meg nem értett művészekről:

- Mondja, mester, miért festette az eget zöldnek, a füvet meg kéknek?
- Mert én így látom őket.
- De akkor miért lett festő?
@mind:in:rewind: persze hogy van utófeldolgozás. Nem is azt mondtam ám, hogy nincs, hanem hogy jobb, mint a ma divatos.
Ha ezeken van utófeldolgozás, képzelem milyenek lehettek előtte a képek :)
Mi is meglepődtünk rajta, vicc.
@tbalazs

Nyertem már néhány fotópályázaton. Kritizálhatok?

Az alkotónak el kell fogadni a kritikát. A kritika nem azonos a rosszindulatú, irigy fikázással, mely valóban jellemző tendencia.
@ratman_

Igazad van. A jó fotó megállja a helyét magyarázat nélkül is.
Ezek a képek pedig a témájuk miatt lettek győztesek, és nemigen működnek magyarázat nélkül.
Sziasztok!
Tanulságos olvasni a bejegyzéseket.. bár a kortárs műveket egyik korszakban sem sokan ismerték el.
Néhány megjegyzés.
- A pályázat honlapján nem volt látható, mi a képek témája.
- Másrészt pedig nem agyonfotosoppolt képekről van szó. Nagyformátumú, 4x5 inches fényképezővel készültek negatívra, és ezek lettek később beszkennelve.
Szép napot mindenkinek!
Persze. "művészet"
Ilyen képeket kb egy kínai turista is készítene, ha kivinné egy kirándulóbusz.
De most komolyan. Wááá!
"attól hogy nem értenek meg, még nem vagy művész" - azthiszem ez tökéletesen fedi halászdani kommentjét.

másrészt szerintem a lőtéri kiskutyát se érdekli hogy mire/mivel fotóztad, mert sajnos tényleg semmitmondó és egyhangú képek, amit nem emel olümposzi magasságokba a tény, hogy negatívra készült (de tény hogy manapság tendencia művészinek tekinteni az analóg fotókat, még akkoris ha anyám 20 éves emlékfotó albumában is jobbak vannak).
vajon hogy lehet az, hogy világhírű profi fotósokból álló 5 tagú zsűri egyöntetűen díjazásra méltónak találta ezeket a képeket úgy, hogy nem tudták, hogy a képeknek bármi köze van a II. világháborúhoz?
Halász Dani pedig szerintem nem meg nem értett művész, csak nem olyan képeket csinál, amik agyon photoshoppolt divatképek, hanem óriási gonddal, tökéletes technikával elkészített fotókat, amik igenis nem mindennapi témákat ragadnak meg. Ha valaki ezeknek a képeknek a technikai kivitelezését hibásnak találja, akkor nem ért a fotózáshoz.
És végül "gratulálok" mindenkinek, akinek sikerült egy magyar művészeti alkotás díjazásából eljutni egy újabb összeesküvés elméletig...
@halaszdaniel: Csak nem a művészúr személyesen?

"bár a kortárs műveket egyik korszakban sem sokan ismerték el."
ezt most úgy kell érteni, hogy ha várunk még egy kicsit, akkor ezek a "kortárs művek" felértékelődnek és megtalálják helyüket az egyetemes fotótörténetben? Csak idő kell hozzá, és a sár arannyá válik?

Egyébként neked kellene a legjobban tudnod, hogy azok, akik ma benne vannak a fotótörténeti kánonban, a maguk idejében is szakmailag igen megbecsült emberek voltak, és ezek között sok magyar is volt. Lehet, hogy nem gazdagodtak meg, de szakmailag senki sem vonta kétségbe őket. Veled most nem ezt történik: kaptál egy valag pénzt, viszont szakmailag sokan megkérdőjeleznek.

Ez persze nem a te hibád, és elnézést, ha ellenségesnek vagy irigynek tűnik a hozzászólásom. A zsűrinek kellene megindokolni a döntését, a fotós csak dolgozik, ahogy jónak látja.

Vagy úgy kell érteni, hogy aki nem járt az iparra, az egyébként is hülye ahhoz, hogy megértse, mitől jó egy fotó, és ezért kár is további magyarázattal szolgálni, hogy mi volt itt a művészi koncepció?
@ratman_:
szerintem a kortárs alatt Halász azt értette, hogy a mai, nem pedig a mindenkori kortárs. És ebben szerintem igaza van...
@ratman_:
szívesen megnézném a te képeidet is. neked a többi pályázó közül melyik képek tetszettek?

egyébként nem a fotóról, hanem általában a művészetről beszéltem. és a nagyközönségről.
de az impresszionistákat még a szakma is kinézte, nem véletlenül jött létre a kiutasítottak szalonja Manet vezetésével anno. a huszadik század eleji izmusok "elismertségéről" pedig nem is beszélve.

most éppen a nemzetközi szakma ismerte el ezt a sorozatot. tavaly pedig az Epson pályázatát nyerte meg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemről a fotós csapatunk a világ 150 művészeti iskolája közül. az itt bejegyzéseket író fotósok is a szakma részei, csak más értelemben, más stílusban.

a valag pénz arra fog menni, hogy másoddiplomásként kifizessem a következő két évben a tandíjamat ezen a borzasztó egyetemen.
@halaszdaniel: most már értem, miért fontos mozzanata a MOME kirakodásoknál (jól mondom?) hogy nem illik dicsérni a műveket. Te aztán bírod a kritikát :)
Amikor írtam első kommentemet, még nem tudtam, hogy a képek készítője fotósulis. Most, hogy tudom, még kevésbé értem a dolgot. Ráadásul hogy még a kommentből azt sugallja, hogy egy meg nem értett művész... Azért érdekesek a képek, mert nagyformátumú analóggal készültek? Na ne zsibbassz!!! Egy faluszéli raktártelepről készült eléggé semmitmondó panorámák...

A másik, ami már húzza az agyam, hogy állandóan jönnek ezek a photoshop-ellenes dumák:
"nem olyan képeket csinál, amik agyon photoshoppolt divatképek" (alexaphot)

Ezek szerint ha valaki analóggal FOS képeket készít az a fasza gyerek, ellentétben azzal, aki ésszel használva a digi technikát, csinál valami kifejezőt??? El kéne látogatni pl. a fotovilag oldalára, és megnézni a olvasók által beküldött képeket...

"Ha valaki ezeknek a képeknek a technikai kivitelezését hibásnak találja, akkor nem ért a fotózáshoz." (alexaphot)

Nagyon odamondtad!! Érdekelne, miben áll ezeknek a képeknek a magas technikai kivitelezése... De tényleg, szeretnék tanulni!! Megismételhetném ratman utolsó kérdését...
Szerintem a 3. fotó a keritéssel az előtérben nagyon érdekes, nyomasztó hangulatot áraszt.

Egy pályázaton nem számít a fotó minősége, értéke. A lényeg, hogy a zsűri tetszését elnyerje. Ez teljesen szubjektív módon történik, nincsenek összehasonlítási alapok, hogy el lehessen dönteni, melyik a legjobb fotó. Vannak bizonyos szerkesztési szabályok, de a tartalomra nem vonatkoznak.

Viszont azt olvasom, hogy nem csak a zsűrin múlt a dolog. Halász Dánielt a közönség szavazatai juttatták be a legjobbak közé. Nincs miről sokat vitázni...
@halaszdaniel: jesszusom, te kortárs fotóművész? Ne nevetess már, neki megyek a falnak, ha te... ezek nagyon szar képek! Érted nagyon szarok! Nem érdekel, hogy hány inches szalagra fotóztad, meg hogy nincs adjon fotóshoppolva, szar képek! Érted? Szarok! Ezeket a képeket nem elismerték, hanem a téma választás miatt nyerted meg! A többi pályázat fényévekre van ettől! És pláne milyen elismerésről beszélünk, ha közönség szavazás volt? A család kattintott kettőt és nyertél! Gratula. Tanulj meg fotózni.
"de az impresszionistákat még a szakma is kinézte, nem véletlenül jött létre a kiutasítottak szalonja Manet vezetésével anno. a huszadik század eleji izmusok "elismertségéről" pedig nem is beszélve."

most akkor te impresszionista vagy?
"Ha valaki ezeknek a képeknek a technikai kivitelezését hibásnak találja, akkor nem ért a fotózáshoz." (alexaphot)

nha de ez totálisan kiütötte a biztosítékot:D
@Fesztiválblog: @Floyd84: @ratman_:
sracok, en tenyleg kivancsi vagyok a kepeitekre, miutan ennyit beszeltek rola, hogy miert szarok ezek a kepek.
akkor milyenek a jok?
@ratman_: a zsuri egyik tagjanak olvastam csak az indoklasat. ezt hianyoltad, szoval idemasolom neked. ha talalkozok martin parral, tole is megkerdem majd.

A fotóművész Idris Kahn, a zsűri egyik tagja így nyilatkozott a díjnyertes képsorozatról: "Dániel képeinek egyedi hangulata van, és pontosan azt ragadja meg, ami felett mások átsiklanának. Ahelyett, hogy a fényképezőgép irányítaná a szemét, úgy tűnik, hogy tudatosan ő kontrollálja, hogy mit és miért fényképez."
pontosabban Idris Khan.
@halaszdaniel: hát ez nagyon jó:D a pénzből ne tandíjat fizess be, hanem fotóképzést
@Fesztiválblog: hehe, te tényleg nem vagy képben :D
@flugi_: és miért nem?:D fotóriporterként dolgozom kedves flugi, tudom mi a jó és a nem jó:)
@Fesztiválblog: azért, mert az esetében a tandíj és a fotóképzés ugyanaz. Kis utánaolvasással talán..

Egyébként mint fotóriporter, te nem fotós vagy, hanem fotóriporter. Te melózól, a képeid elbírálásakor unalomig ismert szempontok vannak, és köze sincs a fotóművészethez. Te csak hiszed, hogy tudod mi a jó és a nem jó.

Érdekes egybeesés, az általam eddig ismert legrosszabb-és-legmagabiztosabb fotós is fotóriporterként dolgozik :)
@flugi_: ki mondta, hogy saját magam szórakoztatására, vagy másokéra nem készítek más stílusú képeket? És szerinted minden fotóriporter rossz fotós?:D Hát gratulálok. Meg kellene nézned pár kiállítást. Pl. worldpress photo-t. Akkor majd másképp gondolkodsz. Ja meg. Az igazi fotóművészet igenis a fotóriporteri munka, mert nem az a nagyszám hogy órákon keresztül komponál XY egy képet, hanem az, hogy ott vagy a megfelelő időben és a megfelelő mozdulatot, mozdulatokat kapod le.

"azért, mert az esetében a tandíj és a fotóképzés ugyanaz. Kis utánaolvasással talán.." Ez esetben nem ugyanaz, mert ő egyetemre jár, és oda szeretne tandíjat befizetni, egy fotósuli meg megint más kérdés. Szerintem. Nha mind1. Nem vitatkozok veletek többet, nagyon sok fotós megnézte ezeket a képeket (nem csak itt a webisztánon keresztül) és szinte nem volt olyan, aki azt mondta volna, hogy jó fotók. Itt az oldalon voltatok vagy 3an. 4en max. Ti sem vagytok fotósok, maximum impresszionista művészeknek nevezitek magatokat, akik nem megértettek. Hát az ilyen képek nem is lesznek azok. Sosem.
"És szerinted minden fotóriporter rossz fotós?"

Szövegértési problémád van. Elég komoly.

"Ez esetben nem ugyanaz, mert ő egyetemre jár, és oda szeretne tandíjat befizetni, egy fotósuli meg megint más kérdés."

MOME fotó szak?

"Az igazi fotóművészet igenis a fotóriporteri munka, mert nem az a nagyszám hogy órákon keresztül komponál XY egy képet, hanem az, hogy ott vagy a megfelelő időben és a megfelelő mozdulatot, mozdulatokat kapod le."

:DDD

Valóban van egy olyan nyelvi fordulat, hogy "az a művészet", ami a német "kunst" kifejezés népies használatából származik, de ilyen kontextustévesztést még nem láttam.

"nagyon sok fotós megnézte ezeket a képeket (nem csak itt a webisztánon keresztül) és szinte nem volt olyan, aki azt mondta volna, hogy jó fotók."

Az egyetlen jogos állításod a postban. Bekeretezheted, és kirakhatod a falra, mellette pirossal, hogy "A bizonyíték, hogy átlagos az ízlésem".

A teljes post arra bizonyíték, hogy gondolkodás nélkül nyilvánítasz véleményt. Jobb lenne előbb tényleg eltűnődni a dolgokon, és legalább megérteni, mielőtt reagálsz. Arról volt szó, hogy a fotóriporter munkáinak megvannak a fix szempontjai, és te ezen szempontok alapján bírálod az olyan műveket is, amik nem ezen szempontok alapján készülnek. Ez a Ferrari lefitymálása, mert nem lehet vele konténerszám szállítani árut, vagy a kamioné, hogy meg sem közelíti a 250 km/h sebességet.
Most nem azért de ha KÖZÖNSÉGszavazás, akkor miért kéritek számon, hogy nem elég művészi? Ha jól gondolom ez nem szakmai még kevésbé művészeti értékelés volt, egyszerűen erre nyomták a legtöbb gombot aztán heló.
Én örülök neki, hogy magyar a díjazott, de ha nekem kéne választanom én sem ezt választottam volna, bár a többi sem fogott meg.