Go punk: support IE6!

A Google év elején elhatározta, hogy felhagy az IE6-támogatással. Előbb a Gmail és az összes többi webes szolgáltatásuk állt le az IE6-ra optimalizálással, utóbb pedig leányvállalatuk, a YouTube is lekapcsolta az IE6-optimalizáló erőműveit.

Van a weben, főleg a geekek körében egy - hozzáteszem: teljes mértékben jogos - IE6-ellenesség. És mint az elmúlt években kiderült, a Microsoft egyszerűen nem képes automatikusan frissíteni az IE6 böngészőket IE7-8-ra.

Van tehát egy össznépi IE6-ellenes konszenzus, mely egyre erősebb 2002 óta. (Ekkor volt a topon az IE6 piaci részesedése. Azóta folyamatosan olvad. Mára kb 15 százalék körül mozog.) Az érveket most nem is sorolnám. Minden fejlesztő, webes projekten dolgozó ember pontosan tudja, hogy mekkora szopás IE6-tal is számolni a fejlesztésnél.

Ma reggel a céges levlistára küldte be egy kolléga a SaveIE6.com url-jét. Mindenkinek kötelező, aki valaha is dolgozott webes projekten. Egyben ez a hét vicces linkje is.

Get the W3C standard changed to fit IE6! :P

Címkék: böngészők dev ie6 sztenderd
2009.07.17. 12:43. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mentse meg az ie6ot az akinek béla az anyja :)
Ennyi erővel a Netscape-t is megkellett volna menteni anno.
"You have been mislead by a vocal minority and are using firefox, which is clearly an inferior web browser to IE6. Please switch to IE6 and sign our petition." - Mekkora szöveg :-D :-D
"You have been mislead by a vocal minority and are using chrome, which is clearly an inferior web browser to IE6. Please switch to IE6 and sign our petition."

:D:D:D
oemge, oemge, oemge.
jót nevettem, de igazából inkább nekiállok sírni.
Mert elhiszem, hogy ezek tényleg komolyan gondolják!
(épp tegnap néztük a fejlesztőnkkel az egyik oldalunknál,hogy milyen sírnivalóan sok az IE6 brozeres látogatónk...)
Én azért élek a gyan úperrel, hogy ez egy vicc, különösen az oldalsó supporting-idézetek miattt, amik rém viccesek, és bár nem dolgozom az iparban, nekem gyanús, hogy kevés webprogramozó írogatna ilyeneket :D
talán, ha a google letiltaná IE6-ról a keresőt, akkor váltana még az a ~25% is
Mentse meg a radai rosseb! Annál nagyobb *fütty* halmot nem hordott még hátán a föld!
Ha a Safari + Chrome + Opera + a többi részesedése kisebb mint ezé akkor joggal lehetne kérni, hogy inkább azokat felejtsük el. Persze, ha az inkompatibilitással súlyozzuk akkor már jogos.
@Nakhchivan: azokra nem kell kulon optimalizalni (vagy legalabbis kisebb mertekben, jelentosen kisebb mertekben)
@bigyibogyo: Persze, a mérnökök szerint nem kell IE6-ot támogatni, sok munka az nekik, a közgazdászok szerint viszont kell, hiszen jóval több ember használja mint a felsoroltakat, és egy profitorientált cégnél az utóbbiak döntenek.
'SaveIE6.com was put together as an April Fool’s joke by the uptime monitoring service Pingdom. Due to the tremendous interest it has received we have decided to keep this site up and running. Thanks everyone for the great feedback and for enjoying the irony!'

Write only mód befigyel?
@Nakhchivan: Nálunk ez egyszerűen ment: megmondtam a főnökömnek, hogy kábé mennyi idő az ie6 reszelés, ezt beszoroztuk az órabéremmel, és kijött, hogy hagyjuk a picsába az egészet. Pláne, hogy az ie fanoknak ott van a 7-es meg a 8-as verzió is. Aki hatost használ, az járjon talicskával, és ne akarjon netezni.
@mukinyúl: Ha a projekt költségének 15%-ánál több lenne az IE6 támogatása akkor nyilván megfontolandó, hogy inkább érdemes lemondani a potenciális felhasználók 15%-áról.
Nagyon jó áprilisi tréfa :D már egy kicsit gyanakvó voltam az elején :P

Kedvencek:
Consistent rendering of pages makes it the web designer’s best friend.

Proven technology. It’s been around since 2001.

The most aesthetically pleasing web browser logo.

:D
Szerintem ez nem vicces.
Ez Egyszerűen szégyen:D
Minek ház? A Barlangot könnyeb tisztán tartani és nem is kell villanyra költeni és ha a kisgyerek a falra rajzol?:D Akkor lesz mit nézni később...

WOW 10/10 az oldalnak humobrol:D