Mindroom: mire megyünk a magyar innovációval?

Tegnap volt egy szűkebb körű beszélgetés a Mindroom fejlesztőivel. Tudjátok, ez az a magyar startup, mely arra vállalkozott, hogy az online fellelhető videókban elhagzó beszédeket elemezze, és ez alapján kereshetővé tegye.

A beszélgetésen sok érdekes dologról esett szó. Például arról, hogy jelenleg 52 ezer percnyi hangsáv van az adatbázisukban. Úgyhogy ez az a tartalom, amiben jelenleg keresni lehet náluk.

Az is elhangzott, hogy a hangfelismerés könnyebben megy, ha az alany nő. Vagyis bármilyen meglepő, - a mindroomosok tapasztalatai szerint legalábbis - valamivel könnyebb szoftveresen kielemezni egy átlag női hangot, mint a férfiakét.

Amúgy szó volt arról is, hogy a közeljövőben esetleg valamilyen limitációkkal megnyissák az api-jukat.

Úgyhogy adódik a kérdés: ti milyen Mindroom API-t és mire tudnátok használni? Láttok-e fantáziát a szolgáltatásban, szoftverben?

Címkék: dev magyar api startup mindroom
2009.07.29. 15:52. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Már beszélgettünk is velük erről - nagy segítség lenne számunkra, ha API-n keresztül a VideoSmart.hu által készített videók hangját nem emberi erővel kellene begépelnünk, hanem automatikusan megoldhatnánk. Ugyanis mi minden egyses videó szövegét begépeltetjük: egyrészt Google optimalizálás miatt, másrészt merthogy csak tipp videókat készítünk, amiket sok esetben érdemes kinyomtatni, pl. receptek, koktélok esetén. Lásd: videosmart.hu/video/pina-colada-koktel-mixertanfolyam-14
Mi is nagyszerű projektnek tartjuk a Mindroomot! Éppen nemrég kezdtük el velük közösen azon törni a fejünket, miként lehetne a leghatékonyabban összekötni az iGlue-val (aminek jelenleg folyik a belső béta-tesztje).
Az egyik lehetőség szerint a Mindroom által előállított szövegeket az iGlue elemzi, felannotálja, és az azonosított entitásokról (személyek, földrajzi helyek, intézmények stb.) a Mindroom oldalán hasznos háttérinfókat szolgáltat.
És ugyanez visszafelé is jól működhet. Ha pl. az iGlue felismeri egy blogban, hogy ott Obamáról vagy Dél-Oszétiáról van szó, akkor a Mindroomos konnekt segítségével a blogba helybe tudja vinni a legfrissebb arról az elemről szóló médiaajánlatot.
Kész a hálózati infotainment :))

Egyszóval a Mindroom szerintem nagyon jó lehetőségeket nyújt a hazai hálókultúra izgalmassá bütyköléséhez! Nagy gratula nekik, és csak így tovább!
A felsőoktatásban kiválóan lehetne kamatoztatni a technológiát. Lehetne szövetkezni egyetemekkel, hogy ők felveszik az előadásokat, a Mindroom meg kinyeri a szöveget a felvett videókból és máris kész a jegyzet ;) Ha véletlenül (hehe: véletlenül? :P) nem tudok megjelenni az adott órán, csak belépek az egyetem részére létrehozott Mindroom oldalra, amelyet csak egyetemi proxyról lehet elérni. Ha valamelyik anyagrész nem világos egyből rátudok keresni az engem érdeklő témára, nem kell több óra videót megnéznem, ráadásul, a videó mellett ott van rögtön a szöveg is, amelyet kinyomtathatok, vagy ha sok időm van egyszerre hallom és olvasom is az anyagot, amit így sokkal könnyebben meg lehet jegyezni.
Amúgy szerintem ez a jövő felsőokatatása, biztos, hogy támogatnák az egyetemek, az Oktatási Minsztérium valamint az Ajrópaunnyó is.

De nyelvoktatásban is hatalmas segítség lenne. Néhány éve, amikor a felsőfokú nyelvvizsgámat csináltam angolból, létezett egy oldal (sajna, mára már megszűnt), amely a különböző podcast-ekben és videókban engedett keresni, ráadásul mellettük mutatta az éppen elhangzó szöveget is -> egyszerre hallottam és olvastam az anyagot, sokkal könnyebben tanultam meg az új szavakat.
Na most itt van a sok pénzes külföldi orvos- meg gyógyszerésztanonc, ők biztos szívesen használnának egy erre épülő nyelvoktató-szolgáltatást ;)

(Amúgy ha ezekből megvalósulna valami, nehogy kihagyjatok a jóból, ide is teszek rögtön egy ©-t :P) ©.
Igen. Könyvben kiadható, információ jobban kereshető. Ezenkívűl ügyfélszolgálatok munkája könnyíthető . CAll centerekben, IVRok esetén létszükséglet lenn.

Felsőoktatást már írták.
Halláskárosultaknál szintén okos dolog, illetve realtime feliratozás.