Tovább twitteresedik a Facebook

Egyrészt a Lite verzió megszületésével nyitott a Facebook az egyszerűbb felületek és a mobilkijelzők világa felé.

Másrészt hamarosan jön a "reply tag", vagyis a Twitterről már jól ismert módon lehet majd utalni ismerőseinkre, ha mondjuk státuszüzenetet írunk. A funkció még nem éles, de valami ilyesmi várható: 

Közben a magyar Facebook közösség 400 ezer fölé nőtt. Facebook híradónkat hallották. És most tánc...

Címkék: social network facebook twitter
2009.09.11. 11:23. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eszrevettetek, hogy a google homepage betutipusa nagyobb lett?
@xstranger: Bizony nagyobb lett...

Ez a google-féle redesign: nagyobb search box, nagyobb betűméret és bagyobb gomb és térköz. :)

A google blogon be is jelentették, hogy globális redesign várható. Kis apróság, de feltétlenül jobb így ;)
... jah és a témához:

A facebook bele fog esni abba a hibába, mint sok cég. Ez már régóta nem ismeretségi hálózat. Telezsúfolták egy halom dologgal, aki most csatlakozik, az a bőség zavarába esik, majd inaktív felhasználó válik belőle.

Én webfejlesztő vagyok, vannak tapasztalataim. Egy webes projektnél nagyon fontos, hogy meghatározzuk a célkitűzést. Egy konkrét, fontos dologra kell fókuszálni.

Mondok egy példát:

Windowsos asztali alkalmazásoknál mára már divattá vállt, hogy egy adott problémát megoldó program számos apró, a témához nem kapcsolódó funkcióval bír. Linuxos és Mac-es alkalmazásokra ez nem igaz. Talán ez okozza az előbbi platformok sikerét. Egy mac-es ftp kliens például nem tud cd-t írni és nem is tud videót vágni.

Tudni kell hol a határ. A facebook-nak nem újabb, nem oda illő funkciókat kellene fejlesztenie, hanem a meglévőket tökéletesíteni. (mert van mit rajtuk dolgozni)

A facebook elkezdett cégeket felvásárolni, saját böngészőt fejleszteni, twitteres funkciókat beletömködni a rendszerükbe ... de a microblogra ott a twitter, a böngészésre meg ott a firefox.

Az a baj a facebook kapzsi és beképzelt lett. Világuralmat akar, mint mondjuk a google. De mint tudjuk, két vagy több dudás egy csárdában mindig problémákhoz vezet.

A facebook egy remek alkalmazás, csak elfelejtette mit is akar igazából.
@Takács Árpád: végül is a Google is hülye volt, hogy nem csak a keresésre fókuszált...
@Derik Erik: De nem a keresőjébe zsúfolta bele mondjuk a gmailt. Hanem egy új projectet hozott létre. A google csak egy márkanév, nem ugyanazok az emberek foglalkoztak p.l. a g-mail-lel mint a keresővel.

Amúgy ha nagyon figyelsz észreveheted, hogy a google még mindig a keresőjére összpontosít a legjobban. Ne felejtsd el, hogy az én az előző hozzászólásomban nem azt írtam, hogy a nem kellenek mondjuk twitter riválisok, hanem azt, hogy a twitter funkciókat nem egy ismeretségi hálózatba kell belezsúfolni, mert nem ott a helye.

A google jól csinálta. A facebook nem. Ezért nem éri soha utol a facebook a google-t.
OFF @xstranger: kösz, hogy mondod, ma csomószor bőszen nyomogattam a ctrl+nullát, mert azt hittem, hogy elállítottam a betűméretet a bönégszőmben:)
@Takács Árpád: pedig a Facebookot már most is sokan "blogolásra" használják, szal ezzel a "twitteresedéssel" csak egy felhasználói igényt elégítenek ki.
tovább fészbúkosodik a web