Közösségi szájt gyerekeknek, a Cartoon Networktől

Gyerekeknek készített közösségi szájtot a Cartoon Network. Egészen pontosan a csatorna honlapján minden gyerek létrehozhatja a saját profiloldalát, és ismerkedhet a többi gyerekkel. Mint a hasonló szájtoknál ez megszokott, a regisztrációhoz a mama vagy a papa is szükséges.

A közösségi funkciók azt támogatják, hogy a gyerekek megismerjék egymást, és kedvenc rajzfilmfiguráik börébe bújva gyűjthessék a virtuális érméket, nézegethessék a videókat és játszanak a rajzfilmes flashjátékokkal. Mindamellett persze a csatorna műsoraival kapcsolatban is kapnak egy csomó információt.

A rendszer teljesen biztonságosnak tűnik. A gyerekek szájton belüli aktivitásait a szülők is nyomon követhetik.

Amúgy a szájt kifejezetten jól sikerült. Szerintem gyerekek számára is könnyen érthető és megszerethető ez a virtuális tér. És ha a CN-nek az aktivitásokból lesz egy sor visszajelzése, hogy mely műsorokat szeretik a gyerekek a legjobban, kik a kedvenc szereplőik, akkor még az is lehet, hogy picivel hatékonyabban tudják majd összeállítani a műsorukat.

Címkék: média tv gyerek social network cartoon network
2009.09.25. 14:02. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jópofa. Nekem erről eszembe jut (bár nem 100% releváns) a BBC Suli oldala

www.bbc.co.uk/schools/

De ha már játék, akkor az is van

www.bbc.co.uk/schools/ks2bitesize/games/questionaut/pop.shtml
Hírbehozó, mi sikerült ebben jól? Lehet a facebook műve, kineveli magának a jövő facbook tagjait, addig is szokják...

Ez már perverz :)
én újra ha téves kisgyerek szeretnék lenni!
Teljesen rossz irány (tipikus kényszeres, belsős, műfejlesztésnek tűnik). :) 1részt marha régi az 5let, ilyet kb. már 8 éve csinált Mo.-on a Minimax ( my.minimax.hu/). Másrészt az eddigi tapasztalatok nem igazolják, h ebben a fészbukkal és a wiw-vel lehet versenyezni. Az meg h ez alapján állítják össze esetleg a műsortervet... naivitás :)
Tipikusan rossz tervezés
Annak aki a regisztrációt tervezte letörném a kezét. Ugyanis sehol nem kötelező email címet megadni, és csak a regisztráció után a belépésnél derül ki, hogy az aktiváló emailt a nem megadott emailcímemre küldték ki. Tiszta szégyen.
meg csoda, hogy csak a regisztracio nem mukodik rajta.

barcsak a facebook muve lenne.
Menő! Volt ilyesmi a .co.uk-n úgy 9-10 éve, játszottam akkor vele sokat. Ugyanolyannak tűnnek a flash játékok, mint akkor, csak hamarabb töltenek be.