Pletykák a Google magyarországi számairól

Nagyon ritkán hallani arról, hogy a Google sikerszájtjainak milyen a magyarországi teljesítménye. A Kreatív Online-on Miskolczy Csaba törte meg a csendet, és hallomásait összegezve ezeket a számokat írta le: 

A Google auditált mérést nem tesz közzé. Sem lokális árbevétele, sem nézettsége, sem ügynökségi modellje nem ismert, csupán mendemondák és részpublikációk keringenek arról, hogy napjainkra a Google árbevétele – két éves helyi piaci megjelenést követően – immár a hazai online reklámköltés 18 százalékát teheti ki (ez becslésem szerint 2-2,5 milliárdos árbevételt jelenthet a kereső „hazai kirakata” számára).

[A] szintén Google tulajdonban lévő Youtube – a szakmai pletykák szerint – az ötödik legnézettebb [magyarországi] website lett. Persze nem kell mondanom, hogy a Youtube hazai árbevétele szintén nem ismert, azonban napi szinnte 500-600 ezer magyar néző látogathatja – ennyit tudni a pletykákból. 

Már csak azt kéne megsaccolni valahogy, hogy mennyi lehet a Google keresőjének magyarországi látogatottsága. Mondjuk napi és havi szinten. Az Alexa szerint elérésben jobb, mint az iWiW, oldalletöltésekben viszont gyengébb.

Az InternetGalaxis szerint a Google.hu havi egyedi látogatószáma 3,2 millió körül lehet. Az iWiW-é pedig 2,6 millió. (Az sajnos nem derül ki, hogy ezek mikori adatok.)

Ti milyen számokról hallottatok?

Címkék: google stat üzlet magyar
2009.10.02. 14:23. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ebben az évben 17,692 videót néztem meg január 18 óta, szóval bekaphatják, kérem a jussom! :D
tekintettel arra, hogy Csaba szerint "közel 3 millió" iWiW felhasználó van, noha már hivatalosan is 4 millió fölött van 10 hónapja, a cikk szakmai megalapozottsága a számok tekintetében elég vékonynak túnik.
@ct: attol fugg mit ertunk felhasznalo alatt :)
valaha regisztraltat vagy (napi/heti/havi) aktivat.
Alexa szerint szoktam számolni ami nem nehéz. Mivel tudom az iwiw pontos napi adatát ahhoz viszonyítok így szinte pontos számot lehet mondani. Persze a pontos relatív mint az Alexa maga mivel a mérési adatai ugyebár az Alexát (toolbar) használók köréből származik. De viszonyítási alapnak nem rossz. Az iwiw adatait pedig a medián (webaudit) oldalán meg lehet nézni. Meg jópár oldalét is. Mai kisokos rovatomat ezennel zárom. :)
"Az InternetGalaxis szerint a Google.hu havi egyedi látogatószáma 3,2 millió körül lehet. Az iWiW-é pedig 2,6 millió. (Az sajnos nem derül ki, hogy ezek mikori adatok.)" --- ez egy vicc ! Talán 32 millió !
@tóbiás: alex meresei a sutikbol szarmazik imho. amik mindeki gepen ott vannak (99%on)
A hivatkozott cikk szörnyűséges közhelygyűjtemény és bikkfanyelvi spriccparti. Gondolati színvonala szorosan igazodik nyelvi színvonalához. A Google-számokra mindenkinek van becslése a szakmából, a nagyságrend ez lehet.
A Kreatív szerkesztői pedig kereshetnének online témákra olyan szerzőt, aki képes emberi nyelven fogalmazni, és nem csak azért izzad ki magából álgondolatokat, hogy a végén sunyin odatolja a saját kis aktuális projektjeit, és felszólítson szorgos fogyasztásukra. (Mert annyira buta szegény, hogy azt gondolja, nem ciki az ennyire béna önreklám.) A tévés területről sem Anettka ír.
bocs ezt tényleg nem akartam elküldeni, csak teszteltem egy programot, bocs...
@Takács Árpád: Hát igen. Ilyen ősi román szokásoknak már régen nem hódol senki. :(
figyi, webisztán, az alexa nevű új szolgáltatásról hallottál már?
www.alexa.com/siteinfo/google.hu
(hint: compare to iwiw.hu)

valamint: www.alexa.com/topsites/countries/HU
ööö... bocs.

előbb olvasni! előbb olvasni!
@dr poljakov: mondom hogy véletlen volt... nem kell bepofázni, főleg ilyen vicceset nem.
akkor csak azt nem értem hogymiazhogy "Miskolczy Csaba törte meg a csendet"
@Takács Árpád: küldjél már még ilyent, olyan szívesen olvasom. de komolyan :S

egyébként még mindig a youtube vásárlás a világ legrosszabb biznice?
Hát elég régi adat lehet, mert a Webaudit szerint a napi 1 150 375 az iwiwnél..
A google.hu addig csak találgatható lesz (és gondolom nem véletlenül), amígy a sok magyar pl a google.com, domainen keresztül csattan oda. Sőt, mindenféle IP címen keresztül. Például mehetek így is 0x4A7D4D68/
@bigyibogyo: Akkor ezt nem teljesen vágom. Személyiségi jogok vagy mi alapján engedélyezi magának az alexa azt amit én amúgy neki nem. Vagy akkor most hogyan. Ha telepítek vmi alkalmazást amin keresztül ő figyeli az aktivitások az ok. De csak úgy... Az nem ok. Tudom lehet fogalma sincs a rendszerüknek, hogy kinek a gépéről csak az, hogy mi. Nah mind egy. Ha veszem a fáradságot akkor majd elolvasom a wiki oldalukat mert az csak van nekik. :)
Apropó ez a csendes dolog tényleg vicces volt HH. Nah jó tudom be kellett vhogy vezetni a mondandót meg stilisztika meg ilyenek. :)
@redegenerátor: Csaba véleménye a pozíciójánál fogva érdekes, és mint minden vélemény, vitatható és vitatandó - ha bárki megteszi az online piac más szereplői közül, örömmel feltesszük azt is.
a szokásos internáci válasz.