Megérkezett a Street View... Prágába

A Google frissítette utcaszintű panorámakép-adatbázisát. Mostantól 11 kanadai várost és Prágát (valamint néhány kisebb cseh várost) is bejárhatjuk a Google Maps segítségével.

A cseh frissüléssel most így néz ki az európai lefedettség: 

Az észak-amerikai szórásba ma a következő kanadai városok kerültek be: Toronto, Calgary, Montreal, Quebec City, Halifax, Vancouver, Squamish (B.C.), Whistler (B.C.), Ottawa, Kitchener (Ont.), Waterloo (Ont.).

A Street View így világszinten most ilyen lefedettséggel rendelkezik:

Hogyan érhető el a Street View? A Google Maps-en közelítsünk egy, a fenti térképen kékkel kiemelt területre. És a zoom csúszka tetején a kis emberalak sárgára fog váltani. Ragadjuk meg, és dobjuk rá arra az utcára, amit meg akarunk nézni. Így: 

Mint korábban írtam, vannak hírek arról, hogy Street View Budapestre is elérhető lesz. Bár az indulás egészen pontos dátumát még nem sikerült kiderítenem. Annyi bizonyos, hogy a Google az adatvédelmi aggályok ellenére sem tett le arról, hogy körbefotózza a kelet-európai városokat.

Címkék: google térképalkalmazások google maps street view
2009.10.07. 17:35. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alig várom, mert integettem a Google-autónak :)))
Hurrá, Kanadának nagyon örülök! Ott is volt szó adatvédelmi kérdésekről - ezek szerint megállapodtak vagy a Google vállalja a pereskedést, ha arra kerülne sor.
Jóri András fejét legközelebb a gyászjelentés rovatban látnám szívesen. Parazita.
Ja, egy kérdés, Prágát mikor fotózták végig? Mennyivel előbb, mint minket?
Erre nem mondok semmit. a Google - remélem olvassa - elhanyagolja Magyarországot, se nagyfelbontású légifelvételek, de még az alaptérkép is egy r.sz. Már Ukrajnában (!) is be vannak jelölve a házak szürkével a városokban, továbbá nincsenek jelölve az erdős területek, az érdekes helyek ikonjai nincsenek bejelölve. BOTRÁNY. Már Priština (KOSZOVÓ!!!!!!) területén is vannak épületek bejelölve.
utcaképek esetén nekem jobban tetszik a madártávlati kép, ami adatvédelmi szempontból nem aggályos.

bing.com/maps/#JnE9eXAud2llbiU3ZXNzdC4wJTdlcGcuMSZiYj01MS45MTg4NjE2NDkwODM5JTdlMC42NTkxNzk2ODc1MDAwMTUlN2U1MS4wODk3MjI5MTgxMTYzJTdlLTAuOTE0NjExODE2NDA2MjY1

kár, hogy nincs bevetve a seadragon.

a középületek fényképezésében pedig a photosynth viszi el a prímet.
photosynth.net/view.aspx?cid=615607ee-8341-4cb5-97a0-bd7e3436a533

a microsoftnak szerintem sok webes szolgáltatása gyenge, de például ezen a téren verik a google-t szerintem.
@eHOG: hát amúgy is sajnos a Balkánnal vagyunk egy kategória, lassan pénzügyileg is
Mások elkezdték fényképezni az országot, vagy egy adott várost. Az nem jó? Csak a google street view?
@eHOG: Googlenak a térképnek semmi köze. Azt a TeleAtlast csinálja, és mivel honlapjukon a magyarországi hibabejelentés közelít a 0-hoz, igy nem is fog változtatni. Topmap a király. menj az utvonalterv.hu-ra és meglátod, mennyivel jobb a térképe.D
@Gery Greyhound >:
heh.

nem értem amúgy, hogy az európai unió mi a fenének nem teszi közzé a részletes európa térképet. amúgy is fényképezik a vidéket és a várost a támogatások miatt.

ellenőrzik, hogy terem-e ott búza, vagy nem. néha azért adják a támogatást, hogy a gazda termeljen, néha meg azért, hogy ne teremeljen. így nézik meg, hogy épült e szökőkút.

na most azon túl, hogy ez az egész támogatási rendszer egy hülyeség, simán megoszthatnák az uptodate légifelvételeket. én még néhány centet (mondjuk évi 1 eurót) fizetnék is érte. csak nem kell mellé, hogy géza bejelölt egy érdekes pontot. mert az engem nem érdekel.
de én ilyen européer hülyegyerek vagyok. nekem a közösség a nemzetközösséget jelenti.

a közösségi megoldás számomra az, hogy az áfa egy kicsi részéből az unió egységes, tervezhető, kiszámítható módon szabályozza a piacot. és ennek érdekében például szisztematikusan lefényképezi a várost, és a vidéket. és akkor ez ügyben nem kell a multicégek faszát szopni az országoknak. erre lett kitalálva az unió.