Adathalászok támadják az OTP ügyfeleit?

A Twitteren keringő hírek szerint "service@otp.hu" feladóval próbálnak ismeretlenek adatokat elhalászni az otp-s ügyfelektől. A kiküldött, vélhetően fake email (egyébként nagyon rossz minőségű fordítás) arra figyelmezteti az OTP ügyfeleit, hogy hitelkártyájuk korlátozott volt, és adataik módosításra szorulnak.

A valódi címzett azonban nem az OTP domainjéről küldte ki az emailt, hanem állítólag észak-amerikai és brazíliai botnetek segítségével próbálja meg átverni a magyar internetezőket. Aki esetleg megadta a látszólag a "service@otp.hu"-ról érkező emailen keresztül otp-s kártyaszámát és atm-pinkódját, biztos, ami tuti, forduljon a banki ügyfélszolgálathoz segítségért.

Címkék: biztonság magyar phishing
2009.10.27. 11:06. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hihetetlen, hogy terjed a twitteren egy ilyen cucc
search.twitter.com/search?lang=hu&q=otp
nagyon helyes!
"...Aki esetleg megadta a látszólag a "service@otp.hu"-ról érkező emailen keresztül otp-s azonosítóját, forduljon..." orvosához vagy gyógyszerészéhez...
Én emailben kaptam meg
Nem orvosához,kezelőorvosához. :)
Egyébként hogy már otp-s feladóról is megy... :O
Nekem is jött ilyen levél a céges címemre. Természetesen azonnal töröltem.
Sosem értettem...
Milliószor elmondták/leírták már akár neten, akár a TV-n, rádión keresztül, hogy NE ADD KI A BIZALMAS PÉNZÜGYI ÉS EGYÉB ADATAIDAT.

Ehhez képest mindig vannak olyanok, akik beleesnek a csapdába.

KKS-el értek egyet.
Aki eztet elhiszi, szamarabb a lónál :)
Én is megkaptam az e-mailt. A blog címére:) Igaz, hogy OTP-s számlám nincs is. Egyébként is, aki ennek bedől...
Én is töröltem azonnal, de a twitterben véletlen rákattintottam a linkre, mert azt hittem valami háttérinfóra vezet a lerövidített url. Mondjuk amint elkezdte betölteni az oldalt és megláttam a rémes url-t rögtön kinyomtam a böngészőt is.
Délelőtt megkaptam, visszairtam neki, hogy sziveskedjen érthetően leirni mi a francot akar, de semmiféle adatot nem adtam meg neki, mert gyanús volt az egész, az OTP tudja hol kell engem elérni, remélem előbb-utóbb elkapják ezt mocsok bandát. Ha mégegyszer ir, elküldöm a jó Qrva anyjába.
@IAMX:
Nem írtam sem azt, hogy innen, sem pedig, hogy egy tudatos, tapasztalt felhasználó.
tényleg hányszor elmondták már ezt... mármint hogy ne add ki semmilyen körülmények között az adataidat (főleg nem interneten!) mégis még megéri ilyeneket csinálni. persze ahogy ekkora tért nyert az internet elkezdték olyan emberek is használni akik még elég naívak ahhoz hogy az ilyeneket beszopják.
Ilyenkor néha késztetést érzek, hogy visszaírjak nekik tök fals adatokat.
Nekem azt kitalálni seperc, Ő meg próbálkozzon csak az OTP-nél az adataimmal, ugyanis soha nem voltam ügyfelük :)
Az internetet nemcsak naív beszopós emberek használják, de nem is csak szakemberek..... Ettől függetlenül átlátszó volt az egész, én is megkaptam, nem adtam meg adatot, pedig gőzöm nincs az informatikai "magaslatokról".
egen, ma ketto ilyen mailt is kaptam
szep cirill betukkel keverve :)
Ha most attól eltekintünk, hogy nem adunk meg adatokat senkinek, az mellett nem lehet elmenni hogy az ATM pinkódot kérik... Aki azt megadja az már tényéleg orvosi eset...
Gmail alapból spam-nek jelölte.
Köszönöm, hogy sokan nyomtátok a report spamet :)
A fejlécben tényleg service@otp.hu van.
Csak ámulok és bámulok, hogy már ilyen "kis" piacot is megéri támadni.
Azért arra kíváncsi lennék, akadt-e olyan, aki megadta adatait. Mintha Magyarországon igen kevesen használnának netbankot, vagy ez már a múlt?
én elküldtem nekik a bankkártyámat is postán.. biztos ami biztos!
@piettro: pár hónapja az MKB-nál is volt ilyen. Az az e-mail még úgy ahogy normálisabban nézett ki. Érdekes, hogy volt is számlám az MKB-nál, szerintem megszerezték az e-mail címeket (mert a többire címemre nem kaptam), ott is hagytam őket (mondjuk nem csak ezért).
Úgy látom volt egy kis szünet, én most dobtam ki ezt a szemetet...

De álljunk meg egy szóra. Egy ilyen adathalászathoz vaskos címlista kell, hogy a pár tized százalokos "siker" arány miatt "érdemes" legyen nekifogni. Hogy honnan lett meg a címlista? Nézzünk magunkra: yikes.tolna.net/hoax