A legjobb technológiákkal segíteni a kormány online jelenlétét

Anil Dash, az egyik legbefolyásosabb és legismertebb amerikai webes szakértő állt az élére annak a kezdeményezésnek, mely azt tűzte ki céljául, hogy az amerikai kormányt olyan technológiákkal segítse, melyek képesek hatékonyabb és aktívabb kommunikációt fenntartani a választópolgárokkal.

Az Expert Labs névre keresztelt projekt elsősorban a közösségi webben rejlő lehetőségeket kívánja lefordítani a kormányzat nyelvére, és felmutatni a közpolitika számára azokat a megoldásokat, melyek hatékonyabbá tudják tenni a digitális kor állampolgáraival való párbeszédet.

[Dash] will ask government agencies about their policy initiatives (say, fighting childhood obesity) as well as operating issues (like expensive, licensed billing software) and then host competitions, asking developers to code social media platforms so specialists can provide innovative solutions. (Forrás: Observer)

Sokszor, sokan szokták szidni a kormányzatok bénultságát az új technológiák, fejlesztések, megoldások kapcsán. Nos, az amerikai fejlesztők, digitális bennszülöttek számára elérkezett az idő, hogy konkrét javaslatokkal, technológiai megoldásokkal, tapasztalatokkal segítsék hozzá az amerikai adminisztrációt ahhoz, hogy az a kor követelményeinek jobban megfeleljen.

Azt hiszem, a projekt mögötti szándékot joggal tarthatjuk támogatandó digitális patriotizmusnak. Mert van az a pont, amikor a közpolitika és a kormányzat bénultságának pellengérre állítása már nem elegendő. És ha van egy platform, ahol a civil és üzleti szféra legjobb technológiái közvetlenül felérhetnek a kormányzati szintig, akkor esély is van arra, hogy egy hatékonyabb, naprakészebb, jobb online kormányzati kommunikáció ideje jön el... az Egyesült Államokban.

Címkék: dev politika kormányzat kommuniti
2009.11.19. 13:17. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Érdemes megnézni a Sunlight alapítvány oldalát is: sunlightlabs.com/
Gondolom a CIA invesztálása a közösségi média figyelésbe is ebbe a folyamatba illeszkedik.:)
A kormányzatok online fejlettségét kutatja ez a cikk is. Érdemes megnézni, a www.government.hu is szerepel az írásban.
www.noupe.com/showcases/the-ultimate-ugly-showcase-of-current-government-websites.html
Ahol van pénz...
(a miénk)
akkor lesz vége a közösségi pályafutásomnak, amikor az apeh bejelöl ismerősnek...