Csillag születik 2.0

Úgy tűnik, az RTL Klub komolyan gondolja, hogy online közösségi médiaeseménnyé teszi saját tehetségkutató produkcióját. A Csirip.com oldalon már látható, hogy egy helyen fognak megjelenni a műsorral kapcsolatos twitek (by turulcsirip), keresések (by szörcs.hu), valamint - ha minden igaz - valami élő közvetítés is lesz (by ustream).

Nemrégiben a konkurens TV2-t dícsértem, amiért a BL-meccseket nem csak jó minőségben, de a kapcsolódó twitekkel együtt mutatták meg honlapjukon. Mindkét kezdeményezés számomra azt mutatja, hogy a magyar kertévék igenis kezdenek ráérezni arra, hogy hogyan kell felkelteni az internetezők érdeklődését. 

Azért még lenne hova továbblépni. Hiányolom egy kicsit a játékosságot. Egy focimeccs vagy egy tehetségkutató élő közvetítése is kiváló terep arra, hogy a nézők, netezők  rajongótáborokká alakuljanak, és játékos formában szurkolhassanak kedvenceiknek.

Szintén hiányolom a Facebook/Blog.hu/iWiW jobb integrálását. Például kapcsolódó blogpostok megjelenítésére, Facebook Connect kötésre és kisalkalmazásokra gondolok.

Nekem nincs tévém, ergo az interneről tájékozódom a tévéműsorokkal kapcsolatban. És azt gondolom, hogy minél jobb, érdekesebb online tartalmakat mutat számomra egy tévécsatorna, annál nagyobb az esélye, hogy én is rendszeres (online) fogyasztójukká válok.

Címkék: rtl klub magyar stream tévé turulcsirip szörcs.hu
2009.12.18. 18:09. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vajon ők keresték a turulcsiripet, hogy szeretnének ilyet vagy fordítva?
Lesz vajon moderálás is, vagy az RTL- és műsoranyázásnak is teret adnak majd?
@agyvihar:
tekintve, hogy a döntőbe jutott versenyzők mindegyike hendikeppes nem árt ha a retekklubból odaül valaki. van egy béna, egy buzi, és egy parasztgyerek, és valamint egy sírós teremőr. nyilván lesznek olyanok, akiknek ez tűnik fel. nem az elképesztő ritmusérzék, a kivételes énekhang, vagy a brilliáns tánctudás.
"van egy béna, egy buzi, és egy parasztgyerek"

ez tisztára olyan mintha lépésről lépésre előre megírták volna az egészet :D
"hiányolom a Facebook/Blog.hu/iWiW jobb integrálását"

Tudom, hogy a bloghu a piacvezető, de azért nehogy már a blogolás = legyen a bloghuval...
@Barát Csaba:
egy tehetségkutatón a legtöbb ember hendikeppel érkezik. aki jómódú középosztálybeli családban kezd el zenélni, énekelni, vagy táncolni az vélhetően a normál úton építi a karrierjét. művészeti gimnázium után megy főiskolára, vagy konzervatóriumba.

nyilván ha valaki mozgássérült, és úgy reppel, akkor annak a mamája első körben azt mondja: kisfiam, még járni is alig tudsz, ne akarjál reppelni. vagy ha valaki férfiként szoprán hangon énekel, akkor annak a papája első körben biztos nem fogja azt mondani, hogy így tovább. ha egy faluban valaki autodidakta módon tanul táncolni, akkor közben szólni fog a család, ne táncolj már te gyerek, segíts inkább, mert ellik a kecske. és akkor vargabetűkkel jut el oda, ahová a másik egyenes ágon.

erre találta ki a médiaipar a tehetségkutató műsorat, hogy legyen egy kulturális vigaszág. és szerintem ez jó, hogy van.
az internet nem alkalmas broadcastingra, mint az köztudomású.
@[nev]: Ez jó komment volt, lájkolom :)

egyébként csodálkozom, hogy megemlítve sincs, hogy a yamm.hu-n már jó ideje megy a csillagszületik szűrés, igaz az nem hivatalos támogatással, csak for fun.
az internet a legalkalmasabb a broadcastingra, mint az köztudott.