14 milliárd forintnak megfelelő befektetést kapott a Ustream.tv

Japán befektetőktől (Softbank) érkezett a 75 millió dollár. Az élő streameléssel foglalkozó webes szolgáltatás feltehetően a mostani befektetést az USÁ-n kívüli piacokon való terjeszkedésre fogja elsősorban használni.

A Softbank korábban olyan cégekbe invesztált, mint például az Alibaba.com (a világ legnagyobb B2B e-commerce platformja). Valamint ők a Yahoo Japan legnagyobb részvényesei. A mostani befektetéssel a Softbank lesz a Ustream legnagyobb részvényese is.

A Ustream.tv fejlesztői csapata magyar, és székhelyük Budapesten található. A fenti bejelentés fényében az is érthető, hogy miért hirdettek meg egy sor fejlesztői és egyéb állást az elmúlt időszakban Magyarországon.

A mostani befektetés (mértéke) szerintem részben legalább annak az előszele, hogy változások előtt áll a szórakoztatóipar, főként annak online ága. És ez Ázsiára valószínűleg még igazabb, mint a nyugati világra. A befektetők pedig valószínűleg nem akarnak lemaradni egy következő, YouTube-szintű online sikersztoriról.

Címkék: üzlet befektetés ustream
2010.02.02. 10:30. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem szoktam elsőzni, de ha már így alakult, akkor spammelnék: keresünk továbbra is mobil fejlesztőket (főleg iphone/android, de egyéb platformok is érdekesek), flash fejlesztőket, rendszergazdát, tesztelőket és PHP fejlesztőket. Jelentkezés jöhet a cv@ustream.tv címre.
a tőkebevonáshoz gratula
az másik kérdés, hogy ki akar dolgozni egy japán varrodában.
Nev: az eddig is befektető cégünk is Japán volt (DCM), és azonkívül, hogy sokat segítettek kapcsolatépítés téren, semmibe sem szóltak bele, pláne nem a fejlesztésbe.
@Hodicska Gergely: Projektmenedzsereket nem kerestek? :)
@Hodicska Gergely:
ha te iphone programozót keresel, akkor te egy varrodába keresel embert. ha japán a befektető, akkor egy japán varrodába. egy iphone varrógépre.

egy fejlesztő feltéve, hogy ügy mellett elkötelezett viszonylag rövid idő alatt elsajátít egy tetszőleges platformot éppen azért, mert az alkalmazási terület érdekli, az ügy, és nem a platfrom, vagy a brand. persze ezek az emberek ismerik valamilyen szinten ismerik a legtöbb c és java dialektust, és a unixot, megint csak ebből következően.

én nem mondom azt, hogy az egyik, vagy a másik felfogás a rossz, vagy a jó, csak felteszem a kérdést, kinek van kedve dolgozni egy japán varrodában.
@[nev]: nem akarom tudni h mitol van benned ez a mely varroda fikszacio. de biztos fajhatott.
@hírbehozó:
vannak programozók, akik ügyek irányába elkötelezettek, és vannak, akik platformok irányába. hodicska utóbbiakat keresi. kell neki egy, vagy egy tucat iphone, android, unix rendszergazda. ilyen embereket keres.

ezt a fajta tagolást nem is nagyon értem. mert számomra az ügyek az elsődlegesek. a platform másodlagos. de ez nem azt jelenti, hogy nem érdekel az iphone, az androdid, vagy a unix. nagyon is érdekel, de nem vagyok egyik mellett se elkötelezve.

de megfejtem ezt neked, hogy örüljél. gyerekkoromban a z80-as processzor mellett túl sok időt töltöttem, és azon már túllépett a világ. biztosan ez fáj. ;-D
Nev: szokás szerint csak írod amit gondolsz, kb. mindegy, hogy mit válaszolnak rá. Persze nincs ezzel semmi gond, csak jelzem, hogy ezt teszed.

Szvsz teljesen normális, hogy egy fejlesztő specializálódik, főleg egy olyan környezetben, mint a miénk, ahol minden területen elég magas szaktudásra van szükség.

Amúgy pont a mobil csapatunknál kifejezetten jellemző, hogy alapvetően jó fejlesztőket keresnek, akik könnyen tudják a platform specifikus dolgokat magukra rántani, és jellemzően mindenki jártas több platformon is, ami már csak azért is hasznos, mert nem mindig konstans az erőforrás igény az egyes területeken.

Viszont valamilyen formában nyilván jelezni kell, hogy milyen terletre keresünk embert, hisz egyrészt a jelöltnek is fontos, hogy mivel szeretne dolgozni, illetve valszeg egy script nyelveken éveket eltöltött fejlesztő kicsit más eszközkészlettel rendelkezik, mint aki szigoruan tipusos, nem script nyelveken fejleszt.

Szvsz ez eléggé érthető, de persze lehet jönni ilyen varrodás szövegekkel. :)
@Hodicska Gergely: mi az oka annak, hogy a Jobs oldalon szó sem esik a budapesti fejlesztői állásokról?

www.ustream.tv/hire

Az a cél, hogy a fejlesztői csapat magyar maradjon? Mondjuk ha van elég használható magyar jelentkező, akkor ez kétségtelenül praktikusabb, mert bosszantó tud lenni, amikor pl. egy csupa magyar csapatban az egyetlen külföldi miatt kell angolul beszélni.
Hírbehozó! Egyelőre nem érkezett 75 millió dollár, hanem "csak" 20 millió.

computerworld.hu/magyar-sikersztori-dollarmilliok-az-ustream-tv-nek.html
@Hodicska Gergely: gratulálok a sikeretekhez!
@[nev]: Szörnyen destruktív vagy. És ennek a japán varroda beszólásnak semmi értelme. De ha te mondjuk programozással kapcsolatos, vagy azt támogató japán céget nevezel japán varrodának, akkor bárki szívesebben dolgozna abban a japán varrodában, mivel többet keresnek és sok területen nagyon elől járnak.
@Hodicska Gergely:
oké. te azt nem érted, hogy vannak emberek, akiknek majdnem mindegy, hogy melyik c, vagy java dialektusban programoznak. nem azért, mert olyan okosak, hanem azért, mert így gondolkodnak. a cél érdekli őket, és nem az eszköz. és azoknak ez a hirdetés semmitmondó. olyan, mintha egy japán varrodába keresnének embert.

te azt mondod, hogy le kell írni, hogy milyen nyelven kell programozni. szerintem meg nem kell. az alkalmazási területet kell megnevezni, és a beurgró kérdés nyilván az, hogy ehhez milyen eszközrendszert képzel el. az a jó, ha már ezt a kísérőlevélben megírja. és akkor rögtön lehet ugrani a második kérdésre.

egyezzünk meg abban, hogy nem értünk egyet.
@[nev]: Nem vagyok senki szóvivője, de szerintem a cég nem olyan embereket keres, akikről te beszélsz. Ők tudják, milyen platformokra, milyen technológiával akarnak dolgozni. Olyan programozókat keresnek, akik értenek ehhez. Nem "általában táncosokat" keresnek, hanem olyanokat, akik ismerik az "argentín tangót". És azt is lehet sokféleképpen, kreatívan művelni. Leonardo da Vinci óta kevesen értenek a világon mindenhez kimagasló szinten.
gratulalok a ustream csapatnak! megerte a karacsonyi idoszakot Japanban tolteni :)
@[nev]: aki azt hiszi mindenhez ert, az semmihez sem ert
@Maróy Ákos:
kétféle módon lehet specializálódni. úgy, hogy te objective c programozó vagy. ilyenkor azt mondod: apple forever. és ez azt jelenti: eléd tesznek - figyelem nem egy problémát hanem - egy megoldást, és azt átírod apple környezetbe. olyan problémát oldasz meg, amit előtted mások már megoldottak, csak a megolást átteszed egy másik környezetbe.

a másik fajta specializáció meg az, hogy valaki alkalmazási területekben jártas. tudja mi fán terem mondjuk az alakfelismerés. de nemcsak papír-ceruza modelleket készít, mint egy tudós, hanem mellette tud programozni is. de azt pont nem érdekli, hogy most melyik dialektusban kell programozni, mert elsősorban az alakfelismerés érdekli. de az nem gondolja, hogy ért mindenhez. capiche?

lehet, hogy kell neki valamennyi idő, hogy beleszokjon egy környezet, mert mindig azt ismeri a legjobban, amit utoljára használt, de aztán úgy használja, mintha mindig azt használta volna. mindaddig, amíg másik környezetbe nem kerül. szerintem az elsőt hívják úgy, hogy programozó, a másodikat pedig úgy, hogy fejlesztő mérnök.

egy szóval sem mondtam, hogy az első esetet ki kell zárni a világegyetemből, hanem csak azt, hogy amikor az alkalmaztottak felvételénél a nyelvismeret válik az elsőszámú szemponttá, akkor a fejlesztőközpont átalakul "varrodává".
@georgejr: úgy tudom, hogy most ebben a munkakörben egyenlőre egy kis szünet van, de azért küld el a CV-d, mert szerintem hamarosan lesz itt is újból bővülés.
@agyvihar: a fejlesztés itt fog történni a továbbiakban is, illetve lesznek kisebb csapatok japánban, amerikában stb., de ők főleg frontend dolgokat fognak csinálni, mi adjuk ehhez is az alapot, de pl. egy japán site mögött eléggé más filozófia van, valszeg nem tudnánk jól csinálni.

A /hire a kinti állásokat taglalja, az a kintiek dolga.
@[nev]: Csipem ezt az egyezzünk meg szöveget :). Abszolút nem értek egyet veled, manapság már specializálódni kell, nem működik enélkül. Biztosan van pár tök szerencsés ember, aki nagyon jó érzékkel rá tud érezni viszonyleg gyorsan új területekhez, de messze nem ez a jellemző, idő kell ahhoz, hogy jól érts valamihez. És van ahol erre szükség van, nálunk eléggé. A több mély tudásból tudnak nagyon jó szinergiák kijönni.

Én még nem találkoztam azzal az emberrel, aki pl. a Ustream mögötti rendszert összerkaja, adminisztrálja, közben azért megír egy iPhone és egy Android broadcaster, majd kis levezetésként gyorsan megcsinálja a frontend optimalizálását is. És persze midnezt azonos, magas szinvonalon.
"lehet, hogy kell neki valamennyi idő, hogy beleszokjon egy környezet,"
Általában nincs erre idő. :)

"de aztán úgy használja, mintha mindig azt használta volna."
Csak azért ez nem olyan egyszerű, mert rengeteg olyan apróság van (nem feltétlenül szemantikai, hanem adott környezetre jellemző speciális tapasztalati tudás), amit nem fogsz hirtelen felrántani, csak úgy tudod megszerezni, hogy gyűröd az adott környezetet. És van amikor ezek az apróságok fontosak, mert ki kell facsarni a környezetből a lehető legtöbbet.
@[nev]: Nincs annál rosszabb amikor a munka keresőnek barkóbáznia kell, hogy mi a francot akarnak pontosan. Minél pontosabban le vannak írva az elvárások, az annál jobb mindenkinek.
@Hodicska Gergely:
általában nincs? ne viccelj. általában van erre egy hét. hogy megismerd a konkrét környezetet, ami persze jóval több, mint a nyelv. az illető kap egy komponenst, amivel elbíbelődik, amihez kapcsolódhat. egy hét után már lehet látni, hogy ez az ember jó lesz, vagy sem.

az persze igaz, hogy minden környezetben kell valamit hekkelni, de általában ez az, amit először megosztanak a munkatársak, mert a biztos tudást kicsit rejti mindenki, még az is aki a leginkább segítőkész, de a bizonytalant szinte azonnal megosztják az emberek. erre, vagy arra vigyázz, mert hekkelni kell. vagy tudjál róla, hogy ez vagy az hekkelve van. ezek az első informális kávészünetekben kiderülnek. feltéve, hogy az ember az alkalmazási területnek a szakértője.

de én nem akarom elvitatni azt, hogy lehet az elsődleges szempont az, hogy ismerj egy környzetet. és akkor meg pont nem érdekes, hogy jártas vagy-e ezen kívül valamiben, sőt, nem is jó, mert az olyan ember rendszerint okoskodik, ugye ez a nem jó, mert túl okos. az ilyen hely a varroda.

és ti ilyennek tűntök. egyre inkább ilyennek.
@Hodicska Gergely:
egy pillanat, nem azt mondtam, hogy nem kell szakosodni, dehogy nem kell. csak nem feltétlen úgy, hogy az ember csak egy nyelvet, vagy környezetet ismer. de azt nagyon. de lehet úgy is. és abból lesz a varroda. de nem akarom ezt túlragozni, mert nyilvánvaló dologról vitatkozunk.
@[nev]: szerintem te magadban is eleg jol elvitatkozol. biztos keves a melo a varrodadban :)
Hajrá Magyarok! Isten Császárok vagytok! Remélem minden kis srác ilyen sikeres szoftverfejlesztő akar majd lenni! Neumann János lelke itt van köztünk.
@Első Osztályú Huszárkapitány:
meg simonyi károlyé, és kemény jánosé. kemény a basic nyelv megszületésénél bábáskodott, valamint az elektronikus levelezés egyik úttörője volt (messze lakott az asszony). persze nemcsak magyarokról lehet példát venni, de magyarokról is.
@[nev]: Komolyan ezt szűrted le? Azért majd egyszer próbálj meg elbíbelődni azokkal a problémákkal, amikkel sok területen meg kellett kűzdenünk, és rá fogsz jönni, hogy varroda-e vagy sem. Döntsd el te magad.
@Hodicska Gergely:
nem a múltról írtam - hanem arról hogy kívülrol úgy tűnik, mintha ezt tekintenétek a jövonek. de ha nem, akkor nem.

nyilván lehetne arról hosszasan elmélkedni, hogy mire kell figyelni, amikor egy cég jelentős tőkebevonás után méretet vált, de se a hely, se az idő nem alkalmas erre a vitára. szerintem van olyan veszély, hogy átalakul varrodává, és nem számít a múlt. ennyit tudok erre mondani.

a nicknév meg azért változott meg, mert az előző le lett tiltva. nyilván ki lesz húzva ez a komment is. jó éjszakát.
@[nev2]: De akkor is hülyeség amit írsz, mert nem lehet olyen hirdetést feladni, hogy keresünk 20 darab ezermestert. Vannak elég jól elkülönül területek, ezeket meg kell nevezni. Tehát ebből a hirdetésből nem vonhatsz le kb. semmit, így amit levontál az az, amit szeretnél belelátni. Az meg hogy miért ezt szeretnéd belelátni, az legyen a te bajod.
Gratula a ustream csapatnak, csak így tovább Srácok! :)
Kár, hogy a kommentek elmentek más irányba. Mind1. Szép teljesítmény, és gratula!