Yamm - Bluu megállapodás: magyar twitek a találati listákban

A Yamm magyar twitter mashup és a Bluu magyar kereső szövetségre lép egymással. A megállapodás eredményeként a Bluu api-n keresztül éri majd el a Yamm által magyarként azonosított twiteket, és ezeket a tartalmakat kvázi valós időben tudják belegyúrni a webkeresőjük találati listáiba. 

Ha jól gondolom, az eredmény valami hasonló lesz, mint amit a Goolge + Twitter, vagy a Szörcs + Turulcsirip megállapodások hoztak: a keresők találati listáiban egyre gyakrabban jelennek meg a releváns és nagyon friss twitek.

Azt hallottam, hogy a Bluu a Yamm trendjeit is figyelembe veszi majd. Ez pedig tovább pontosíthatja a webkereső relevanciáját.

Állítólag egy választási melléklettel is készül a Bluu, amiben szintén szerepet szánnak a Yammtól érkező twitteres adatoknak.

Mindezek a fejlemények azt mutatják, hogy idehaza is egyre nagyobb jelentősége van a twiteknek, a Twitter-közösségnek. Ha a keresők ezeket a mikrotartalmakat igen gyorsan és relevánsan tudják megmutatni az információt kereső internetezőknek, akkor a Twitter-közösség valódi konkurense lehet a hivalatos hírtartalmaknak vagy félhivatalos blogtartalmaknak.

A Twitter egyre mélyebben ágyazódik be a webes információáramlásba.

Mi következik ebből? Mindenkinek (magánszemélyeknek és cégeknek, szervezeteknek egyaránt) érdemes rendszeresen értékes tartalmakat publikálni a Twitteren, és részt venni másokat is érdeklő párbeszédekben.

Címkék: google keresők magyar mashup startup twitter turulcsirip bluu.hu yamm.hu szorcs.hu
2010.03.22. 12:19. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

<off>
Nem tudom kinek volt már szerencséje olyan magyar scifit olvasni, amiben a szereplőknek is magyar nevük van.

Ezeknek a regényeknek a szomorkás hangulata csapott meg a poszt címét olvasva.
</off>
<off>@kulcsarb:

Nekem pl. volt szerencsém. :)

</off>
OFF: @kulcsarb: Engem nem zavar, nem biztos, hogy a 30 k év múlva megalapított galaktikus akármik idején is Jánosnak fogják hívni az embereket.
OFF: Angol scifibe sem Georgenak hívják a főszereplőt. (max a 2060-ban játszódókban).
Power of webkettő ;D