Ingyen twitterezés a mobilcsomagban

A brit 3 Mobile szolgáltató előfizetőinek nem számlázza ki a twitterezés adatforgalmát. Teljesen mindegy, hogy a Twitter weboldalán vagy mobilkliensen keresztül használja a mobilozó a szolgáltatást, az adatforgalom után nem kell fizetnie.

A 3 Mobile egyébként ugyanezt a kedvezményt adja a Skype-to-Skype hívásokhoz és Skype-on keresztüli csetelésekhez is. Bár a Skype ugye az ilyen hívásokat ingyenesen biztosítja, de a hívások adatforgalma megjelenik a mobilszámlánkon. Úgyhogy a skype-os hívások adatforgalmának elengedése is fontos előny lehet a mobilszolgáltató ügyfeleinek.

Persze akinek korlátlan adatforgalmat biztosító csomagja van a mobilszolgáltatójánál, azt ezek a kedvezmények nem érintik. Ugyanakkor a mobilelőfizetések jelentős része nem ilyen. És nyilván a forgalomarányos díjcsomagok felhasználóinak ezek az akciók olyan pluszokat jelenthetnek, amik a 3 Mobile-hoz vonzzák őket.

Amúgy érdemes megfigyelni, hogy korábban a korlátlan (vagy legalábbis nagy számban ingyenes) sms-küldéssel és -fogadással csábították leendő ügyfeleiket a szolgáltatók.

Ma már legalább ilyen értékes alapfunkcióvá vált a twitterezés, szkájpolás vagy facebookozás.

Címkék: marketing mobil ingyen üzlet skype twitter
2010.04.07. 10:07. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bár nem érint közvetlenül minket a hír, mindenképpen követendő példaként kéne lebegnie a magyar szolgáltatók szeme előtt. :)
@tóbiás: a közeljövőben ne reménykedj ilyen szolgáltatás bevezetésében, amikor még korlátlan adatforgalmú csomag is alig van.
@drobee: Persze, értem én, hogy profit meg minden... Mondjuk én média s-ben vagy mifenében vagyok. havi 4990 körül van a fixem ami lebeszélhető, és 500 MB ingyen net van. twitterrific, email meg app store megy sokat nálam, de eddig még meg sem közelítettem a havi 500 megát. Persze ennek nagy része txt alapú tartalom.
@tóbiás: detto, én nagyon bánom az Ikon400-at a 10k-s havidíjával és a 2GB adatforgalmával. a havi data kb 130 és 200 mega között van, júniusban kötöttem a szerződést és MOST értem el egyáltalán az első 2GB-ot.

sajnos már lemondani+kötbért fizetni+médiamánia S-re váltani már nem éri meg :(
a windows messenger is free naluk. es igy hirtelen nem is tudom, h van-e a threenel adatmennyiseg alapu csomag...
Three-nél MSN is ingyen van, továbbá feltöltésenként 150 mega ingyen net, emellett fair use policy alapú ingyenes hálózaton belüli beszélgetés. A feltöltésekhez jár ingyen sms is, 10 fontos netes feltöltés mellé például 600. Csak telefonálni ne kelljen vele, mert 20p egy perc. Jó is volt hazajönni és megvenni a voda alap prepaid szarját, ahol 40 forint egy perc meg az sms is. Kurvaország.
@darthwalk: Ne izgulj engem is nagyobb csomagra akartak csábítani. :) Amikor megvettem a telefonom akkor nem figyeltem, hogy milyen csomagba vagyok, és 5 napon keresztül csak a 3g-n lógtam. Kijött több mint 100 ezres számla. Valami arany társkártyán voltam horribilis mobilnet díjjal. Bementem, panaszkodtam, hogy hülye voltam, és több mint a felét elengedték. Kellemes csalódás után, azonnal média s csomag jött. :)
Nem lenne hasznosabb, ha mondjuk a busz/vonat menetrendet lehetne ingyen megnézni v. az e-mailjeidet?
@candy rotf majd 5-10 ev mulva esetleg nalunk is lesz normalis mobil szolgaltato. mikor uk-ban mar ingyen wifi lesz mindenhol...
Kicsit off, de a Three-nek jók az árai meg minden, de ha egyszer valami gondod van és fel kell hívnod őket, akkor véged. Volt itt már minden: túlszámlázás, csapnivaló indiai ügyfélszolgálat, összekevert SIM kártyák, stb... szóval nem mind arany, ami fénylik. :-(
A csodálatos ZTE f102 gyárihibás akksijairól nem is beszélve. Ha anglia és előfizetés, akkor inkább voda. Viszont eldobható prepaid-nek tökéletes.
ez nem olyan nesze semmi fogd meg jól kategoria? ha hanyagul számolok legyen 1 megába twitt mondjuk 500k, a többit mondjuk nem látod szövegként, akkor kb 3571 twittet jelent... :)
@3bit: hm, én is Three-s voltam másfél évig.. nekem nem volt semmi gondom vele.. HA volt térerő... sajnos ezért is mentem át O2-hoz.. mert hiába ment minden frankón.. ha néha nem volt szignál..
természetesen ez is OFF volt.. :))
nah iszom egy teát