Mobil trendek a világban és idehaza

A mai iPhone vs Android konferencián tartott Pintér Robi (Ipsos) egy adatokkal és érdekességekkel teli előadást. Íme:

Címkék: trendek mobil stat üzlet magyar konferenciák ipsos
2010.04.08. 12:19. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A prezentaciokeszites ugylatom meg mindig kimerul a morickaabrak egymasra pakolaszasaban. Elkepeszto.
Azért örüljünk legalább annak, hogy a konf NAPJÁN kikerült az előadás a webre, ritka az ilyen.
"Érintőképernyős okostelefonok"... ami érintőképernyős, az nem biztos, hogy okostelefon is. (Lásd buta Samsungok, SMS írás virtuális számbillentyűkön... 2 is van ismerősöknek.) Amíg a népek azért fognak okostelót venni, értelmes oprendszerrel, mert más úgysincs, meg olcsó: legalább 3 év.
"Killer app" még nincs. Az azonnali mailolvasás csak akkor menő, ha öltönyöd van. Aki netezni akart, Opera Mini eddig is volt, most csak az élmény javult kicsit. Zenét hallgatni pedig jobb a gombos teló, nem kell elővenni a zsebedből.
Tény, ez picit elüt az "okostelefonok hamarosan meg fogják változtatni a társadalom alapvető szerkezetét" nézőponttól, de ez itt mégiscsak Magyarország...
Szóval szerintetek mire használna egy átlagjúzer egy okostelót? (átlagjúzerbe belefér a 15 éves "letöltöttem-jó-számot-várjál-átküldöm" gimis is, a "van-rajta-ssh-kliens-jee" geek és az "ájfónom-van-nézzétek" sznob viszont nem.) Mert kb. innen kellene elindulni a társadalom megváltoztatásának irányába.
@Latanius: Az iphone legalább valamennyire megfelel a "letöltök egy számot" kategóriának. Tulajdonképpen a htcnek nem, mert az geekmobil, de a googlenek igazán kéne az átlagjúzerre adnia. Hiszen a legelterjedtebb emailező és videómegosztó is az övé. Ahelyett, hogy beszálltak volna a fos-az-ájfón-csak-android dumájú sznob geekek mobillal való ellátására (NexusOne), csinállhattak volna egy jó net/zene/videó tinitelót olcsón. Így ahelyett, hogy a hátécé viszonylag kevés felhasználójára mennének, a samsungot, illetve az SE nyomógombos, de ettől függetlenül még mindig divatos készülékeit helyettesítenék. (arról nem beszélek, hogy a Nexus még ronda is, bár hátulról nem olyan vészes) Remélem ezt olvasta a Google, és elkezdik fejleszteni a Google Teenphonet (fantázianév).
jó kis prezentáció, érdekes volt így megnézni külső nézőként, tényleg informatív.

viszont kicsit tényleg lehetne szebb.
Nem voltam ott, így nem tudhatom, hogy élőben milyen volt ez a prezentáció, de elképesztő számomra, hogy egy ilyen ocsmánysággal ki mer állni valaki. De most komolyan. Kérem ha valaki ott volt árulja már el legyen kedves, hogy a többi prezentáció is ilyen megdöbbentő vizuális "élményt" nyújtott?
Köszi az elismerést, kritikát is. Segítsetek plíz, hogy konkrétan melyik vizuális dolgon és hogyan kellene javítani - szívesen tanulok. Pl. több kép (csak kép?), kevesebb szöveg, kevesebb PPT SmartArt, vagy a számok helyett inkább grafikon, táblázat stb.

Amúgy ebben a méretben, így beágyazva (ami ront a képek minőségén is) rosszabbul néz ki, mint teljes képernyős verzióban, vagy kivetítve, persze ettől még az ízlések és pofonok különbözőek.
Egy kicsit más szemszögből nézve a prezit, a mobilokkal indult hype ami aktuálisan épp az OS-ek "harcáról" (is) szól, IMHO remek példája hogyan tudnak a gyártók marketing eszközökkel vásárlói igényeket kreálni. Profi.