Twitter: friss statisztikák és fejlesztői portál az @Anywhere-hez

A Twitter most futó fejlesztői konferenciáján elhangzott pár friss statisztikai adat a szolgáltatásról. Több mint 105 millió regisztrált felhasználójuk van, a havi egyedi látogatószám pedig 180 millió körüli. Naponta 600 millió felhasználói keresés és 3 milliárd api hívás. A felhasználók 37 százaléka mobilról használja a szolgáltatást. Több, mint impozáns.

Igen, a Twitter 3 év alatt alapintézményévé vált az internetnek. És ezt a beágyazottságukat nyilvánvalóan tovább fogja erősíteni a most indított fejlesztői portál is, melynek segítségével gyerekjátékká válik a Twitter, mint szolgáltatás webszájtokba való mély integrálása. (Bónusz! Figyeljük meg, hogy a Twitter még a fejlesztői portálját is milyen szépre, igényesre dizájnolja!)

A korábban már beharangozott @Anywhere azzal kecsegteti a webszájtokat, blogokat, hogy ők maguk is mini Twitter platformokká tudnak válni. Vagyis szervesen tudják integrálni alapfunkcióik közé a Twittert.

A Huffington Poston már látható is, hogy mire lesz jó az @Anywhere. A felhasználónevek automatikusan linkeltek, integrálható az úgynevezett hovercard (vagyis a hoverre megnyíló miniprofil), a bejelentkezés, accountkötés és twitelés is tud a szájtunkról működni.

A másik élő példa @Anywhere integrálásra a Google által ma élesített FollowFinder. Hamarosan egy sor nagy szájton, így például az Amazonon, a Foursquare-en, a Gowallán, a Gawkeren, az eBayen vagy a YouTube-on is megjelenik majd az @Anywhere.

Kíváncsi leszek, hogy a magyar szájtok milyen számban és milyen igényességgel, kreativitással integrálják majd a Twittert.

Az nem kérdés, hogy az @Anywhere használatához nem kell nagy tudás. (A mantra szerint "Integrate Twitter seamlessly into your site with just a few lines of Javascript.") Úgyhogy ha a nagy és sikeres magyar webes szolgáltatások esetleg el is aludnának, a kicsik ezt a lehetőséget is könnyű és hatékony marketingeszköznek fogják látni online jelenlétük erősítésére.

Egy próbát legalábbis mindenkinek meg fog érni...

Címkék: dev stat twitter @anywhere
2010.04.14. 23:46. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sry, de nekem nem teljesen világos. Ez az &Anywhere arra szolgál, hogy az oldalamhoz tudjanak twitterrel csatlakozni? Kb mint ahogyan a flickrhez yahoo IDvel, vagy blogspothoz gmail accal?
HH, nem tudod, hogy az @Anywhere-es boxban megjeleno posztok moderalhatok-e valahogy? Nekem ugy tunne logikusnak, de hirtelen nem talalok rola semmit. :-o