Elevator Pitch Budapest, 1. forduló

Ma lesz a budapesti Elevator Pitch Competition első fordulója. Egy mini startupversenyről van szó, ahol a versenyzők 2-2 percben próbálják meggyőzni az üzletembereket arról, hogy érdemes pénzt fektetni induló vállalkozásukba. A fődíj 30 nap a Szilícium-völgyben. Hamarosan jelentkezem a helyszínről...

18:24 A zsűri döntése nyomán a mai fordulót a PocketGuide nyerte. Ennyi.

17:48 Közönség kérdez. Mindenkit a teniszes projekt érdekel egyelőre.

17:44 Q&A: Miért nem támadják a nagy cégeket? Telített a nagyon nagy cégek piaca. A kkv-knak szeretnék nyújtani a rendszert. Akár részletfizetésre is. 

17:42 Logtron: Komplex raktárirányítási rendszert kínálnak, olcsóbban. 100 millió forintra lenne szükségük, hogy beinduljon a biznisz.

17:38 Q&A: Milyen feladatok? Hang- és videóanyagok begépelése. Jelenleg hárman üzemeltetik a szolgáltatást. Ki fizet? A megrendelő. A piackutató cég, médiafigyelő szolgáltatások, könyvszerkesztők. Ilyenek. Munkaerőközvetítés? Nem. Egy automatizált rendszert adnak, ami összehozza a munkavállalót és a munkaadót. 

17:36 Otthonról.hu: otthonlevő munkát vállalni képes embereknek szeretnének olyan munkát adni, amit nem lehet számítógépesíteni. Van 2-3 konkurens. Az egyik az Amazon. De ők csak közvetítenek. Nem pénzt kérnének, hanem kapcsolati tőkét.

17:33 Q&A: Hogyan látjátok az online marketing szerepét? A pilot projektben voltak visszajelzéseik a hirdetői piacról. És azt gondolják, hogy működőképes. Hogyan lesz sok látogató? Létrejön belőle a szolgáltatás és a működtetési költségeket. Offline bevezető kampány. Minden megnézés után kell fizetnetek? Egyedi alkukat kell kötni, és eltéríteni őket a díjtáblázataiktól.

17:30 Filmhab: Már máshogy nézünk tévét. Viszont idehaza nem érünk el legális szolgáltatásokat. Ezért lopnunk kell a filmet. Reklámtámogatott streaming videó nézésben gondolkodnak. A pilot után most nagyban próbálnak megjelenni. Szeptemberben indulnak el. 40-60 millió forintra lenne szükségük.

17:27 Q&A: Mi az értékesítési modell? Disztribútorokon keresztül. Fapados légitársaságok, hotelfoglalás lehet jó partner. Működik internetkapcsolat nélkül? Igen. Nokián és iPhone-on indul a 10 leglátogatottabb európai várossal. 184 megás csomagok. Mi biztosítja, hogy ez a legjobb turisztikai tartalom? Hát úgy értette, hogy mobilon. 

17:25 PocketGuide: Ezt a prezit már hallottuk a Barcampen, ugye. Szálloda előtt nem tudja az ember, hogy mit csináljon a városban turistaként. Különböző tematikájú és hosszúságú túrák, feltöltheted az élményeidet. Miben különbözik a Lonely Planettől? Hogy nem a városra, hanem a felhasználóra koncentrálnak. Májusban indul az alkalmazás.

17:21 Q&A: Hogyan is működik pontosan? Akkor kezd el működni a gép, amikor elkezdenek mozogni a játékosok a pályán. Mitől egyedi? Hogy ők szabadalmaztatták. Melyik része az újítás? Külön-külön egyik része sem.

17:18 Irányfűtés: Az ötlet a tenisz sátrak fűtéséből jött. Egy teniszpályán félmilliós megtakarítást lehet elérni egy év alatt. Az eszköz 300 ezer körül van. Ipari csarnokokban is használható. Jelenleg 80 millió forintra lenne szükségük, hogy beindítsák a bizniszt.

16:59 Most mondják a szervezők, hogy az egyik zsűritag (Fehér Gyula, Ustream) a dugóban vesztegel, úgyhogy előbb víz+pogácsa, és 10 perc múlva kezdődik a Budapesti Értéktőzsdén rendezett startup verseny.

16:50 A mai forduló versenyzői: Filmhab (a magyar Hulu), Irányfűtés (mozgásérzékelős hősugárzó), Logtron (integrált automata raktárrendszer), Otthonról.hu (Gépelő.hu), Pocket Guide (gps alapú virtuális idegenvezető).

Címkék: magyar startup beharangozó epc
2010.04.29. 16:30. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Menni fog a Ustream?
@tomi888: sajnos nem. a tozsde nem engedi a streamet :(
Filmhab üzleti modellje necces, de sok sikert hozzá.
Neten nem találni róluk semmit amúgy, kik ők?
Bocs, de mi az a startup?
@John A. Dragon prof: Egyfajta vállalkozási forma: Think big. Start small. Scale fast.

A Szilikon völgyben, számtalan ma óriásnak számító technológiai cég indult anno, a nagy tech bumm idején startupként.
@Binsz: Vagyis kezdő informatikai vállalat?
@John A. Dragon prof: Nem feltétlenül csak informatikai területről lehet szó, bár jellemzően alacsony kezdőtőkéjű technológiai vállalkozásokról van szó. A lényeg a szintenkénti (seed, angel, series) növekedés és adott ponton az exit.