Mit nézegetnek a magyar fiatalok az interneten?

Többet játszanak, több tartalmat töltenek le, többet csetelnek, és gyakrabban nézegetik a közösségi szájtokat, mint a teljes magyar internetező népesség - ez derül ki a Gemius méréséből.

A legalább havonta internetező 15-24 éves korosztályról van szó, akik körülbelül 1,2 millióan vannak. Vagyis minden harmadik magyar netező ebbe a korcsoportba sorolható.

Na és miben gyengébbek a magyar átlagnál? Kevésbé jellemző rájuk, hogy vásárlás előtt a weben keresnek információt. És - nem meglepő módon - az online hivatali ügyintézés sem az ő sportjuk.

A fiatalok egyébként csaknem 6 órával kevesebbet töltenek online (48,6 óra), mint az átlag (54,6 óra), de ezen belül természetesen jelentős eltérések láthatóak. Lényegesen több időt töltenek videómegosztókon és közösségi site-okon, míg hírek olvasásával, társkereséssel és felnőtt tartalmak böngészésével szignifikánsan kevesebbet. Az adatok alapján a 15-24 évesek közösségi és videómegosztó site-okon töltik el online idejük egyharmadát!

Összefoglalom: a fiataloknál a Farmville, az MSN és a YouTube a menő.

Címkék: stat magyar fiatalok gemius
2010.05.26. 14:10. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Müxik az agymosás. "Ne foglalkozz a komoly dolgokkal, majd mi irányítjuk az életed, te pedig csak építsd a kapcsolataid, mert az a menő!"
Na ki fogja ezt lájkolni? :)
Öregnek érzem magam. 22/F, nálam a 4 legjellemzőbb: GMail, RSS, blog (írás, kommentelés és olvasás is), socmedia (főleg Twitter, ritkábban Facebook)
"Kevésbé jellemző rájuk, hogy vásárlás előtt a weben keresnek információt." a vásárláshoz pénz kell, ez mennyi van ennek a korosztálynak? nemtom mennyi pl a mintából az egyetemista, akit azért nem feltétlenül vet fel a pénz. "És - nem meglepő módon - az online hivatali ügyintézés sem az ő sportjuk." megintcsak az egyetemistáknak (hálistennek) nem sok dolguk akad a hivatallal. korosztály alvégére, gimisekre pláne igaz. úgyhogy azért az agymosás-teória átgondolandó :)
@A szerzetes: Lóf! Próbáld ki az internetes adóbevallást, aztán akkor rájössz, hogy miért nem terjedt el az elektronikus ügyintézés.
@ern0: rgygombos lájkoláshoz tény hogy nem kell ész. meg barátokat jelölgetni... minket minősít...
"Kevésbé jellemző rájuk, hogy vásárlás előtt a weben keresnek információt." - ezt is elintézik a közösségi oldalakon, nem kell aggódni. A fél fórumunk arról szól, hogy melyik kutyakaja a nyerő.
Kiindulásnak ez elég, aztán utánaolvasnak még a neten.
@A szerzetes: az nem esett le, hogy a gimisek/egyetemisták nem nagyon foglalkoznak olyan dolgokkal, mint az adóbevallás. ők reggel bemennek a suliba/egyetemre, délután esetleg dolgoznak a mekiben, aztán hazamenne netezni.
@John A. Dragon prof: Ez inkább a gimi...

Mellesleg a diákmunkák(pölö.: Mekis) után is kell adóbevallást tölteni, szóval itt bukta a dolog...
@EvilHedgehog: 24 évesen gimis? na neeeeeeeee! Jó, de diákmunkát se vállal mindenki. Anya/apa fizeti az internetszámlát. Viszont egyetem után már elköltözöl, és lesz munkád, vagy nem lesz neted.
@John A. Dragon prof: Amit leírtál az inkább a középiskolásokra érvényes.
F/16 vagyok, szinte minden egyes terméket leellenőrzök a neten mielőtt vásárlok, minden nap olvasom a híroldalakat (és nem csak egyet, mert az nem túl objektív) aztán persze Facebook, YouTube, msn mindig megy a háttérben. Arra vagyok kíváncsi, hogyha már így megnőtt a YouTube nézettsége hazánkban, tervezi-e a Google a YouTube partnerprogram bevezetését Magyarországra is..
@EvilHedgehog: Az egyetemisták is simán lakhatnak szükő(k)nél, de tényleg inkább a gimisekre igaz:)
NA akkor semmi nem változott az elmúlt majd 2 évben! :D
23 éves vagyok és kikérem magamnak... Szinte mindennek utána nézek vásárlás előtt neten. Amilyen ügyem van mindig e-ügyintézést választok, ha van lehetőség (egyetemi ügyek, bankszámla, okmányiroda). De a fő tevékenység az rss olvasás (hírek, blogok), de igen ott vannak a háttérben a közösségi portálok (facebook, twitter) és az msn.
Annak meg sztem inkább örülni kéne, hogy a 15-24 évesek nem felnőtt tartalmakat nézegetnek főleg...
@kookusz: Ez egy átlag. És igen, örülni kell.
Én is 17 éves vagyok. És rengeteg terméknek utána nézek a neten. Minimum tíz hírportált olvasok. Világgazdaság,Portfolio,Index,hvg and so on. Közösségi szájtokat is gyakran értelmesebb célokra használom. De most komolyan nem tudom mit vagytok úgy oda, élni is kell.
Mikor bejött a divatba a levél küldés,képeslap. Voltak akik mindenhonnan nyamvadt képeslapokat küldtek és megszállottan keresték a legjobbakat, meg jó kis bélyegeket hozzá. És teleírták marhaságokkal. Mint pl a Jucus hogy van meg mit ettek ebédre. Na akkor az is hülyítés volt mi? :D Ugyan ez van most a Facebookal. Jó-jó talán kicsit addic-gyanúsabb a dolog. De ettől függetlenül 2ezer éve is beszéltek az embereg ennyi sületlenségről. Meg ma is :) Buta emberek mindig is lesznek.Sőt attól hogy azt mondod neki hogy buta vagyok, és ő mivel buta ezért csak túlreagálja a helyzetet és mivel buta ezért semmit nem fog változtatni rajta. Maximum csak annyit hogy jajj istenem sok nyomorék ember. :D

Na ennyi volt, mese volt ^^^ :D
@Vikusz: Mit érdekel téged a világgazdaság 17 évesen? Ezen jót röhögtem...

(Anyut, aput esetleg)
@Takács Árpád: Jézusom...érdekli valami...kövezzük meg....!!!
@Takács Árpád: Talán mégsem hülyeség az, hogy valaki a nagykorúság határán kicsit messzebbre tekint mint hogy hol van buli foursquare-en :P
@Takács Árpád: igazad van, ne foglalkozzon semmivel sem, legyen hülye és ne foglalkozzon azokkal a dolgokkal amik nem közvetetten érik...
Az első mondat a matematikatudomány mai állása szerint nem állja meg a helyét :)