Elevator Pitch Budapest, 5. forduló

Az EPC döntője előtti utolsó fordulóban a Genie, a LeMoSys, a Minotaurus, az Univerzális Teleszkóp, a Waterstars és a Webcam Laboratory versenyzik. Hogy mik ezek az ötletek, technológiák arról hamarosan részletesen is olvashattok. Élőben a startup bajnokságról...

18:40 A zsűri egyértelmű kedvence a LeMoSys. Ez a projektötlet nyert ma. Tegyükhozzá, ez is volt a legjobban megfogható, leghihetőbb prezentáció.

17:52 Kérdések: Ez egy dobozos termék? Igen. Célcsoport? Már volt egy 25 milliós megrendelésünk. A GPU-optimalizálással 50-100 szoros sebességnövekedés érhető el a gépeken.

17:50 Minotaurus. Forráskódok párhuzamos architektúrára optimalizálása. Valamiféle compilerről van szó.

17:43 LeMoSys: az ötlet, hogy az üzemanyagszivárgást csökkenti. Nem pontosan érthethő, hogy mi az ötlet. De a lényeg, hogy valahogy sikerül hamar megtalálni a benzinszivárgás helyét egy új megoldással, ami ráadásul nem is drága. Többet ne kérdezzetek. Nem értem az egészet. De nagyon lelkesítő az előadás. Fenntarthatóság, zöldebb jövőt!

17:40 Kérdések: teszteltétek tanárokkal? Igen. Osztatlan a lelkesedés. Egyszerű használni. Mi ez az Intel Alliance? A Classmate PC-be kerülhet be a Webcam Laboratory. Vagyis az iskolásoknak készült Intel-laptopokba. Eddig talán ez a legígéretesebb...

17:38 Webcam Laboratory: természetmegfigyelő szoftver, melynek segítségével a gyerekek otthon tudnak megfigyeléseket végrehajtani. Nincs direkt versenytársuk. Benne vannak az Intel Alliance-ban. A cél, hogy iparági sztenderddé váljanak.

17:35 Kérdések: mit tud? Egy kis kütyü, egy doboz, amit bele kell tenni a kajakba, és rögzíti az összes olyan adatot, ami fontos ebben a sportban. A hardver kész, a szoftvert még fejlesztgetni kellene. Mi a specialitása? Mobil, vezeték nélkül. Mit mér? Csapásszám, dőlési szám - ilyeneket mér.

17:33 Waterstars: edzéstervező eszköz vízisportolóknak. 4 milliót szeretne kérni a srác. A célcsoport elsősorban az evezős közösség, közülük is az élsportolók.

17:30 Kérdések: mire kellene a befektetés? Supportra és támogatásra kell a legnagyobb rész. Regionálisan szeretnének lokalizált, szupportált terméket nyújtani.

17:27 Genie: SaaS alapú open source integrált megoldásokat kínálnak. A Facebook, és a közösségépítő szájtok az előképek. Nem pontosan érthető az előadásból, hogy hogyan.

17:23 Kérdések: miért pont Amerikába? Jobb a befektetői kultúra. Vannak konkurensek? A márkás optikai cégek.

17:21 Az első versenyő az Univerzális Teleszkóp. 80-150 ezer dollárt szeretnének erre a mindent tudó mini szupertávcsőre kérni, az amerikai piaci bevezetéshez. Egyelőre még nem világos, hogy miben más, mint egy tetszőleges teleszkóp. Remélhetőleg a kérdésválaszokból kiderül. Amúgy a teleszkópot úgy kell elképzelni, mint egy konyakos palackot.

17:14 Ja igen. Az EPC lényege, hogy összehozza a magyar induló vállalkozásokat a befektetőkkel.

Címkék: magyar startup epc
2010.05.27. 17:06. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.