A Google már a Windowst sem ajánlja munkatársainak

A cég nem csak az Internet Explorerre, de a Microsoft komplett operációs rendszerére is be van rágva. A Financial Times összefoglalója szerint az ezzel kapcsolatos direktívát még januárban adta ki a cég a munkatársaknak. Mint emlékezetes, ez volt az az időszak, amikor a kiderült, hogy Kínából nagyszabású támadás érte a Google szervereit.

A Google több mint 10 ezer munkatársának Macet vagy linuxos PC-t ajánl fel. Aki ennek ellenére windowsos gépen szeretne dolgozni, felettese engedélyét kell, hogy kérje. Különleges esetekben valószínűleg még tolerálják egyes munkatársak esetében a wines gépet - egy ideig.

Címkék: google windows biztonság
2010.06.01. 11:42. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekem ez erősen pótcselekvésnek tűnik, 5 éve még lett volna értelme.
A szerverek más téma, de a munkagépeken az oprendszer ma már érdektelen a legtöbb esetben.
Aztán majd jönnek az olyan írások, hogy ez rossz ötlet volt, mert sokan kínlódnak a nem vindózos oprendszereken, főleg mert sok program nincs vagy csak a szarab alternatívák, meg állandó gondok vannak a hardver felismerésekkel is stb.
@KGyST: abból a szempontból nem érdektelen, hogy a vírusírók és a crackerek melyik rendszert támadják elsősorban. Ha funkcionális szempontból az oprendszer másodlagos (pl. mert a Google saját termékei a felhőben futnak), akkor van abban ráció, hogy nem azt a rendszert támogatják a cégen belül, ami jelenleg a fő támadási felület.
Zavaros ez, hogy egy kapitalista vállalat nem racionálisan, hanem érzelmileg dönt.
Azt sem értettem, hogy honnan lehetett tudni, hogy a kínaiak voltak hackerek. Amikor egy hazudós azt mondja, hogy nem hazudik. Képtelenség. A nagy kínai kivonulás sem tudom, hogy hogyan áll.
A legtöbb ember Windows-t és IE-t használ, még egy ideig ez marad az ő első számú támogatandó célpontjuk.
Mondjuk ilyen alapon az OSX-et sem értem. Én is azt használok, de ha ennyire fontos lett nekik a biztonság, akkor egy karbantartott linux disztró a legjobb. Ha utána virtuális gépen futtatja a grafikus a photoshop-ot, akkor kb már ugyanott vannak.
But many employees were relieved they could still use Macs and Linux. “It would have made more people upset if they banned Macs rather than Windows,”

Ez aranyos. Egyelőre nem parancsoltak rájuk, hogy csak Chrome OS-t használhatnak.
És arról, hogy a magyar gúglereknek mennyire jött be a Mac, jókat lehet olvasni pl. @vadaszilles -nél... :-)
@Nakhchivan: "Zavaros ez, hogy egy kapitalista vállalat nem racionálisan, hanem érzelmileg dönt."

Mi ebben a nem racionális?

"Azt sem értettem, hogy honnan lehetett tudni"

Hát utána lehet olvasni, leírták jónéhányszor...

"A legtöbb ember Windows-t és IE-t használ, még egy ideig ez marad az ő első számú támogatandó célpontjuk."

Ez a kérdés (majdnem) teljesen független attól, hogy a munkatársak min dolgoznak.

@B.Cs.: "Aztán majd jönnek az olyan írások, hogy ez rossz ötlet volt, mert sokan kínlódnak a nem vindózos oprendszereken, főleg mert sok program nincs vagy csak a szarab alternatívák, meg állandó gondok vannak a hardver felismerésekkel is stb."

Sztem te félreértetted a cikket. A g-nál nem analfabéták dolgoznak.
@fraki: A megszokott munkakörnyezet lecserélése mérhető kiesést jelent az átszokás idejéig, képezett fejlesztőknél is, de bőven vannak ott mások is akiknél méginkább.

Azt leírták és bizonyították, hogy kínai gépeken keresztül érkeztek betörések. Ebből egyáltalán nem következik, hogy a kínaiak voltak. Ugyanolyan naív és rasszista elképzelés, hogy a nigériai levelek mögött nigériaiak állnak.

A fejlesztők, de méginkább a tesztelők nem hagyhatják figyelmen kívül, hogy a világ nagyobbik része mit használ.
Akkor ez most azt is jelenti, hogy a google összes webes termékének megszűnt az Internet Explorer támogatása? Vagy majd akkor ezentúl vmware-ből fogják tesztelni, hogy az IE bugjai miatti problémákat megkerülhessék?
A legvalószínűbb, hogy ez egy sértődött válasz arra, hogy valószínűleg a Bing lesz az iPhone alapértelmezett keresője.
most a munkatars eufemizmus az alkalmazottra? :)
@Nakhchivan: Mac-en és Linuxon is indíthatnak windowst a tesztelők. A lényeg az alaprendszer védettsége.
kilencvenvalahányba mikor az altavistáról átszoktunk a googlere, azt gondoltam, hogy a google jo lesz majd. jo is volt, de egyre inkább az a véleményem a g_ről, hogy kapja be.
Errol a buta IE hasznalnak a legtobben, le lehet szokni. Mo-n tobben hasznalnak firefoxot, mint IE-t, es osszesegeben sokkal tobben hasznalnak mast, mint IE-t. Aranyokba nem bocsatkoznek, mert kb tavaly ota nem olvastam ide vago cikket, de az en mereseim szerint az ie csunyan lemaradt.
Amugy, aki webre fejleszt annak a legtobb fejfajast az ie adja, mivel nem kepesek a szabvanyok betartasara, ok meg mindig a sajat utjukat jarjak, szerintem a rosz uton. Ez ellen csak ugy lehet tenni - hogy meg is ertsek - ha az ember nyiltan kifejezi nemtetszeset. Ezt a nagyok tudjak a legjobban megtenni.
Nem fogom partjat a guglinak, mert bizonyos huzasaik nem tetszenek, de mivel nekik leginkabb programozni kell, nem tudom mi hianyozhat, ha nem IE-t hasznalnak.
@Nakhchivan: Hát pont nem az. A Googlenél csak a wint tiltották be, a Safarit az Apple csinállja.
@cadmagician: Mért kapja be? Mert nem wint használnak?
Mulatságos.

A legbiztonságosabb oprendszer nem az, amelyik a "legbiztonságosabb", hanem amelyiket a legkevesebben használják, arra ugyanis semmilyen trükk nincsen készen, mindent ki kell találni.

A Win pontosan addig lesz a leveszélyeztetettebb platform, amíg sok van belőle, a Google semmilyen policyje nem változtat ezen.
@John A. Dragon prof: nem, oprendszertől függetlenül. nehezen emésztem az ujításaikat mostanában...
nemsokára összevesznek az apple-lel is a bing miatt, aztán már csak a linux marad nekik