Kávéhoz: ragtapaszos iPhone, iWiW mobil app, foci vébé

iPhone 4. Bár egyesek szerint hülyeség volt, amikor azt írtam, hogy az Apple-nek nincs más választása, mint ingyen tokot adni a júzereknek, vagy javítani az antennakereten, de a pénteki Apple-sajtótájékoztató szerint mégis ez fog történni. Sőt. Az Apple az egyik legkörmönfontabb és legalantasabb bocsánatkérést vezette elő, melyben maga a bocsánatkérés elmaradt, de indirekt módon mégis elismerték, hogy hibás a konstrukció, úgyhogy ingyen ragtapasszal lehet vásárolni a csúcstelefont, illetve vissza lehet vinni, ha valaki szerint nem fícsör, hogy az iPhone 4 érintésre képes megszakítani a hívást vagy mobil netkapcsolatot. Bár én biztos Flash Gordonnak érezném magam tőle. A Webisztán mindenesetre ezt a megoldást támogatja.

iWiW. A Virgo (a cég, ahol jelenleg dolgozom) ügyfele, az Origo Zrt. ma végre valahára kinyomta élesbe az iWiW iphone-os és androidos verzióját. Csak az androidos verzióról tudok nyilatkozni: lehet vele követni az ismerősök hírfolyamát, ismerősök képeit nézegetni, üzeneteket irogatni. Én speciel talán az ismerőskeresés miatt tartanám hasznosnak. Továbbra is van jópár olyan ismerősöm, akik csak iWiW-en vannak fent, de Facebookon még nem. Amúgy egyre kevesebben. Btw, az jutott eszembe, hogy vajon technikailag mennyire lenne problémás az összes iWiW-en futó Open Social-appot mobilra is átfordítani...

Index vs foci vébé. Karotta írt a CEMP hivatalos blogjába egy meglehetősen kusza adatsorral teletűzdelt bejegyzést. Ha jól mazsolázom ki az érdemi részt, akkor az (amúgy a Ustream által szolgáltatott) online vébé-közvetítés legnépszerűbb meccsébe, a döntőbe 60 ezer internetező pillantott bele. Figyelembe véve, hogy a foci vébé a világ legnépszerűbb sportrendezvénye, azt is mondhatnánk, hogy valószínűleg ez a 60 ezer online néző a plafon. Ennyire lehet ma számítani Magyarországon élő online közvetítésnél. De persze hozzá kell tenni azt is, hogy az emberek döntő többsége tévén és kivetítőkön követte a meccseket. Ebből is adódik, hogy a munkaidőben közvetített mérkőzések valamivel népszerűbbek voltak az Indexen. Arról nem szól a post, hogy a pletykált soktízmilliós licencvásárlás végül megtérült-e az Indexnek. Annyira emlékszem, hogy a vébé elején nem futott mindig banner. És amikor futott, akkor is max egy. Nem osztottam vagy szoroztam forintokat adview-kkal és nézőszámokkal. Ezt majd megteszi helyettem valaki más. Mindenesetre érdekes vállalkozás volt. És a díl összehozásáért dícséret illeti az Indexet, a közvetítésekért pedig a Ustreamet is.

Sanoma vs foci vébé. A Sanoma nem élő online közvetítéssel, hanem iPhone-alkalmazással készült az eseményre. A statok szerint a 7 nyelven futó appot összesen 45 ezren telepítették, amiből kb 12 ezer volt a magyarországi iPhone-felhasználó. Napi rendszerességgel 12-13 ezren használták az alkalmazást. Ebből minden negyedik júzer magyar volt. Ezek a statok inkább az iPhone, illetve az iPhone-appban rejlő lehetőségekről mondanak el sokat. Eszerint ma Magyarországon kb 3 ezer olyan iPhone-tulajdonos van, aki a mobilján is rendszeresen követne népszerű sporteseménnyel kapcsolatos híreket értesítéseket.

És akkor most vissza a kánikulába.

Címkék: média mobil iwiw index magyar stream lol iphone android app glitch ustream iphone 4
2010.07.20. 11:25. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem wiw-es app, teljesen hajaz a facebookra, de használhatónak tűnik, gyors.

Egy negatívumot találtam: ismerős adatlapját nézve nem lehet a képeit megtekinteni.

Teljesen meglepett, hogy magyar (mondjuk hülyeség lenne, ha nem az lenne), ez az első ilyen alkalmazás amit láttam.
"Egy negatívumot találtam: ismerős adatlapját nézve nem lehet a képeit megtekinteni."

nekem ment az adatlapon levo nagy kepre tapizva. iphone
"technikailag mennyire lenne problémás az összes iWiW-en futó Open Social-appot mobilra is átfordítani..."

Lenne vele egy KIS munka.. :)
"Egy negatívumot találtam: ismerős adatlapját nézve nem lehet a képeit megtekinteni."

Android verzióban a menü gombbal tudod elérni a képeket.
~2 évet késett az iwiw app, de kiadták multitask támogatás nélkül. Másik mikor elindul az app, nagyon gázul néz ki a fekete splash screen aztán majd utána jön eb az iwiw felület. Maga az app lassú és nehézkes. Van még hova fejlődni.
Szerintem meg ilyen tapasz kellene:
twitpic.com/262n5r
:D