A Joobili szigetes iPhone-appjának statjai

Pár napja kaptam a Joobili fejlesztőitől egy emailt, melyben azt írják, hogy nagyon örültünk neki, hogy "(...) a Szig.it nemrégiben megosztotta az olvasókkal eredményeit is. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozunk mi magunk is, amikor nyilvánosságra hozzuk a Joobili Sziget 2010 alkalmazással kapcsolatos tapasztalatainkat."

Nos, nagyon örültünk, hogy a Joobili is megoszt pár statisztikai adatot saját alkalmazása teljesítményéről (iTunes link). Márcsak azért is, mert legalább némi fogalmunk lehet arról, hogy mi lett volna, ha idén mi is inkább az iPhone platformot választjuk a mobil web app és az Android helyett, valamint ha a Szigettel partnerségben a Sziget összes online csatornáján keresztül be lett volna reklámozva a szolgáltatásunk, ráadásul nyereményjátékkal egybekötve.

  • iTunes letöltés: 4085
  • Összes egyedi látogató: 4098
  • Összes látogatás: 34 380
  • Összes oldalletöltés: 273 565
  • Összes regisztrált user (a közösségi funkciókhoz volt rá szükség): 612

A fenti számsorból talán csak az oldalletöltés tűnik elsőre meglepőnek. Bár gondolom arról lehet szó, hogy ebben az adatban benne van az app automatikus frissülése is.

Amúgy abban a joobilisek is egyetértenek velünk, hogy a mobil app kontra mobil web app témakörben annak van a legnagyobb nyomatéka, hogy pontosan kinek és mit is akarunk fejleszteni. A célközönség és a feladat határozza tehát meg alapvetően, hogy milyen megoldásokkal operál egy projekt során a fejlesztőcsapat.

Ha jól vettem ki a levelükből, jövőre szintén össze szeretnének állni a Szigettel, hogy a fesztiválokra ismét megjelenítsék iPhone appjukat. Nem titok, hogy a Szig.it sem marad annyiban. Közép- és hosszútávon is vannak ötleteink arra, hogy hogyan lehetne még érdekesebb és még használhatóbb mobil útitársat kreaálni a fesztiválozóknak.

Remélhetőleg jövőre már egy sokkal nagyobb körnek lesz a birtokában mobilnet-előfizetés, sőt, okostelefon. Úgyhogy az alkalmazás-fejlesztés még izgalmasabbnak ígérkezik, mint idén volt.

Címkék: dev magyar iphone startup app joobili
2010.08.23. 10:41. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azért egész jó számok ezek is már!
Szerintem inkább szánalmas, hogy mindössze 4000 embert képes megmozgatni egy ennyi hangot kapott app. Persze ez nem a készítőket minősíti, hanem hogy "milyen kicsi krumplik vagyunk .hu".
@Chaos: inkább a letöltés/regisztráltak arányát nézd, az egy óriási szám/eredmény amit weboldalak megközelítőleg sem tudnak (már) produkálni
szerintem az egy letöltőre jutó 8,5 látogatás is nagyon jó szám. nekem ez azt mondja, hogy bejött azoknak, akik letöltötték, van értelme a dolognak. jövőre biztos sokkal több letöltés lesz.