Kávéhoz: kuponok és mobil okosságok az esőben

Alig startolt el a Veddvelem.hu és a BónuszBrigád, máris újabb jelentkezőkkel bővült a friss hazai közösségi vásárlós piac. Egyrészt ugye eddig is volt már a Kupontár.hu, másrészről meg egy nagy hal, a Startlap is belecsapott a kuponlecsóba. Mondhatjuk tehát, hogy az esős-őszi magyar web egyik legforróbb témája az online kuponhalászat.

Aztán szintén eheti hír, hogy a Videosmart.hu optimalizálta webes megjelenését az okostelefonokra is. Androidon elég klasszul néz ki a mobilos verzió.

Szintén androidos téma. Ez a szoftver azt tudja, hogy a telefonra érkező értesítéseket a laptop deszktopján jeleníti meg. Egyelőre nem vagyok meggyőződve arról, hogy hasznos lesz az életemben, de egy próbát mindenképpen megér. Btw, nincs annál idegesítőbb, mint mikor az androidos GTalk kliensen és a laptopos GTalk kliensen is jönnek a csetbejegyzések. Ezzel igazán kezdhetne már valamit a Google. Mondjuk ha be vagyok jelentkezve a laptopomon GTalkba, akkor nem kéne a mobilomra is letolni az értesítést arról, hogy valaki csetelni akar velem. Szóval összeszinkronizálhatnák a különféle platformokon érkező értesítéseket.

Mi van még? Ja, igen, a Facebook frissített a Like-kezelésen. Van például olyan box count, mint a Twitternél. Sőt, alkalmazáson belül immár objektumok és aloldalak is lájkolhatóvá válnak. Vagyis, ha jól értem, akár egy termékoldal minden termékéhez is lehet biggyeszteni külön-külön like gombot.

HDR. Az Apple dobta be megint a köztudatba a témát. Úgye az iPhone-ok alapból HDR-képesek lettek az iOS 4.1-nek köszönhetően. Androidra talán a Camera 360 Pro adja ugyanezt az élményt. Még rosszabb hír, hogy állítólag a HDR videók kora is eljövend hamarost. Szóval a nem olyan távoli jövőben nem csak a Flickrt, hanem a YouTube-ot is el fogják árasztani a szürreális felvételek...

Címkék: magyar videó facebook android startlap like hdr kupon veddvelem.hu bónuszbrigád közösségi vásárlás kupontár videosmart.hu
2010.09.10. 12:38. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Legmeglepőbb Android app az Instant Heart Rate.
"Btw, nincs annál idegesítőbb, mint mikor az androidos GTalk kliensen és a laptopos GTalk kliensen is jönnek a csetbejegyzések. Ezzel igazán kezdhetne már valamit a Google. Mondjuk ha be vagyok jelentkezve a laptopomon GTalkba, akkor nem kéne a mobilomra is letolni az értesítést arról, hogy valaki csetelni akar velem. Szóval összeszinkronizálhatnák a különféle platformokon érkező értesítéseket."

Ezzel nekem nincs semmi problémám. Napjában több gépre is be vagyok jelentkezve egyidőben. Ott válaszolok GTalk-on, ahol vagyok éppen. Ha nem gép előtt, akkor telefonon.
Így működik az XMPP protokoll. Be vagy jelentkezve X klienssel, leküldi mindenhova az üzenetet, és ahol válaszolsz oda megy ezután a csevegés.
Egy jól megcsinált HDR felvétel pont hogy nem szürreális, hanem reális. Az, hogy ízlésficamos embertársaink tonnaszámra gyártják majd a vizuális szemetet, egy sajnálatos dolog. De ettől a technológia még jó dolog.
A Camera 360-nak az ingyenes verziója is tudja a HDR-t.
@Nakhchivan: nem, a legmeglepőbb az 'Együttműködési Nyilatkozat' app, amely egy zenélő nemzeti Együttműködési Nyilatkozatot takar :)
@mukinyúl: naigen, a HDR alapvetően azért született, mivel a jelenlegi digitális (?) fényképezőgépek nem tudják azt, amit a szemünk. De mi azért szeretnénk olyan képeket látni mint ha valóságba néztük volna.
A kupon lendületre szeretnék reagálni, azzal, hogy nem csak a fenti 3 cég létezik, hanem itt van a mindig friss napi tipp, azaz én ;) Katt a linkre napitipp.hu/feliratkozas, így feliratkozhatsz rám :) Az viszont fura, h a nagy lecsóba csapó oldalán nincs ma (2010. november 16.) elérhető kupon.
Tudtátok, hogy már Magyarországon is van olyan autógyártó, ami így, közösségi vásárlással szedi össze a vásárlóit? 200 embert kerestek és 12%-ot adtak, míg mi minimum 50%-ot, de van hogy 90%(!)-ot is :D