Könyv készült a Preziből

A "for Dummies" sorozatba került bele a magyar prezentációkészítő szoftver. A prezisek azt mondják, őket is meglepetésként érte, hogy valaki könyvet akar írni a szolgáltatásukból. A kiadás előtt kapták csak meg a leiratot, de tanácsot vagy ötleteket, segítséget nem kértek tőlük a könyv megírásához.

A Prezi for Dummies amúgy 16 és fél fontért vásárolható a brit Amazonon, és a rövid szoftverismertetést követően az online interfésszel, majd pedig magával a prezentációkészítéssel foglalkozik a könnyed hangvételű kiadvány. Sőt, meg lehet belőle tanulni, hogy hogyan használhatjuk brainstormolásra, mindmappelésre (Prezi Meeting), oktatási célra és saját eseményeink segédeszközeként a Prezit.

Amúgy nem tudom, hogy mennyire hasznosak ezek a kiadványok. Végül is szoftverről beszélünk, ami jó esetben többet változik egy év alatt, mint ahány kiadást megér egy könyv. De azért biztosan jó segédeszköz azoknak, akik nem szeretnek a gép előtt ülve pár órát fordítani arra, hogy elsajátítsák egy szoftver használatát.

 

 

Címkék: könyv magyar startup prezentáció készítő prezi.com
2010.09.15. 17:28. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

így első olvasásra önhibán kívül előjött belőlem egy jogdíj szerű képzet, de gondolom ilyen esetekben nem kell, ha a szerző saját maga írja le és mutatja be az adott alkalmazás használatát. de akkor is... legalább szólhattak volna a preziseknek egy előlektorálás végett vagy ilyesmi. persze az eladott példányok utáni jogdíj szóba sem jöhet, vagy igen? nem vagyok jogász :(
@tóbiás: ez ingyen reklám, hol kellene itt bármi jogdíjról beszélni??? A prezi abból él, hogy sokan használják és néhányan fizetnek érte. Minden eladott könyv pedig (legalább) egy új felhasználót jelent.

Próbálj csak meg jogdíjat kérni a könyvért, menj perre, lehet, hogy nyersz is. Utána viszont garantáltan senki nem ír könyvet a Preziről (ezek perelnek, ha írnak róluk!). Gondolom, nem ez lenne a cél egy szolgáltatásnál, ami népszerűsödni akar.
na ez szuper,további hírverés a prezinek:)

kikko77 (törölt) 2010.09.16. 20:14:19

"Amúgy nem tudom, hogy mennyire hasznosak ezek a kiadványok. "

Ilyen "for dummies" könyvből tanultam meg a VBA-t, most abból élek...