Történelmi pillanat: utolérte itthon a Facebook az iWiW-et

Egy hónapja már lehetett látni, hogy közel van a helycsere időpontja. A Google Trends legfrissebb statisztikáiból pedig már az is kiderült, hogy tanévkezdésre megtörtént a történelmi fordulat: a Facebookot immár ugyanannyi magyar internetező használja napi rendszerességgel, mint az iWiW-et.


Napi egyedi, Magyarországról érkező látogatók

A fenti adatokból kiderül, hogy jelenleg mindkét közösségépítő szájt körülbelül egymillió magyar netezőt ér el napi szinten. Ha a tendenciákat nézzük, akkor pedig az látható, hogy a Facebook menetelése nem fog abbamaradni. Van rá esély, hogy a következő hónapokban a YouTube-ot és a Google.hu-t is meg fogja szorongatni a közösségi szájt.

A Facebook saját statisztikái szerint jelenleg közel 2 millió regisztrált magyar felhasználójuk van. Vagyis ha a két adatot vesszük, akkor azt láthatjuk, hogy minden második regisztrált magyar netező aktív felhasználója is a Facebooknak.

Persze a Google Trends statisztikái sem mutatják egészen pontosan a valós látogatottsági adatokat. Ugyanakkor a tendenciát jellemzően jól jelzik adatsoraik. Annyit tehát nagy bizonyossággal kijelenthetünk, hogy jelenleg a következő három szájtot látogatják a legtöbben a magyarok: a Google.hu-t, a YouTube-ot és a Facebookot.

Címkék: google iwiw stat magyar youtube social network facebook
2010.10.07. 12:56. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

engem az azért érdekelne, hogy a FB ezt a növekedést az iwiw kárára, vagy mellette, új olvasókat bekapcsolva érte el
is-is, de valószínűleg inkább kárára, kisebb ismeretségi köröm tapasztalataira építkezve.
Ez inkább duplikáció, erős az átfedés a két termék között. A 2 milliós elérés havonta nem hozható lézre új userekkel hazánkban, ennyi kábé az aktív magyar netező ekkora időszakban. A iwiw aktivitást veszít, ez okoz lassú elérés esést is a trendben.
más forrásból látszik a valódi különbség, nevezetesen, hogy az ugyanannyi felhasználó, mennyivel több időt tölt el a FB-on
az a ciki h meg mindig van 1 millio aki wiwezik???
Nem belemenve a g.trends mögött lévő algoritmus átláthatóságába egy picit azért árnyalnám a képet. Az iWiW látogatottsága az elmúlt időszakban folyamatosan nő. Nyilván ez a növekedés mérsékeltebb mint az előző években volt, de ezen nagyon nincs mit csodálkoznunk, hiszen nem is lehetne egy szaturált piacon dinamikus növekedést produkálni. Elég csak rápillantanunk a gIA adataira, ahhoz, hogy lássuk usereink egyre több időt töltenek az oldalon. De ugyanez igaz a Webaudit szeptemberi napi látogatottsági adataira is.
adhouse.origo.hu/view_article.php?id=175&name=hireks
Mindezek alapján az bizton elmondható auditált számok alapján és nem trendeket elemezve, hogy a Facebook "menetelése" nem az iWiW kárára történik.
@kovacs.gergely: holnap egy kicsit moge nezunk ezeknek a webauditos adatoknak. Masreszrol nem gondolom h a magyar piactol fuggetlen google trends kevesbe relevans forras, mint a magyar piacban nagyon is erdekelt emlitett audit cegek.
Uraim, nem kell auditcég ahhoz, hogy a trendeket lássuk,

Facebook menő, Iwiw nem menő.

...elegendő nyitott szemmel olvasni a neten.
Aki a trendeket meg akarja fordítani, annak az emberek gondolkodását (érzéseit) kell megváltoztatni.
A webaudit célja nem egy toplista készítése, hanem a benne lévő (rá előfizető!) cégek látogatottságáról pontos, megbízható képet mutatni. Nem alkalmas, de nem is akarja megmutatni, hogy ki a legnézetebb oldal itthon, legfeljebb az ügyfelei közül tudja ezt megmondani. Nem jószolgálatot végeznek, hanem üzleti szolgáltatást nyújtanak, amit a facebook&youtube&szabadon-választott-külföldi oldal nem rendelt meg, ezért nem is lesznek benne. Ha a webisztánnak van valami megbízható módszere, amivel be tudja lőni a toplistát, hajrá.
szerintem inkabb az a kerdes, hogy egy eve mennyi idot szantak az emberek a fb+iwiw+egyeb sns site-okra, es most mennyivel tobb idot toltenek el ott. nem az a kerdes, hogy a fb mennyit nott, hanem az, hogy mindezt az iwiw karara tette-e vagy kiegeszitve azt.
@kovacs.gergely: abszolút az iwiw kárára történik; 1részt igaza van riversnek, az iwiw kezd nagyon ciki lenni (amellett, h használhatatlan), 2részt a környezetemben is jól látható tendencia a fészbukra való átállás, ami kicsiben már jelzi a nagy folyamatot.
Én régen hetente beléptem az iwiw-re, és nem voltam a facebookon. Mostanra naponta belépek a facebookra, és kb. 1-2 havonta egyszer az iwiwre.

A baráti körömben kb. ugyanez a helyzet. Amikor néha belépek az iwiw-re, azt látom, egyre kevesebb ismerős frissíti ott az infóit.

Én ebből látok egy trendet.
Jobb volt amíg nem volt fb magyarul, kiszűrt egy bizonyos réteget.
Maradhatnának nyugodtan az iwiw-myvip-en :)
Az iwiwen fél órája csak ez látható:

An error occured during the processing of this request and the page cannot be displayed.

Asszem bedobták a törölközőt ennek a hírnek a hatására!!
En csak azt nem ertem, hogy a 21. szazadban miert nem lehet legalabb kozepre igazitani a fuckin iwiw-et, ha mar nem szazalekos meretezesu?
iwiw-re nagyon ráférne egy alapos fejlesztés, nem is értem ennek mi akadálya van, mert valami biztos, máskülönben mi indokolná hogy még mindig ugyanaz a szar mint 5 éve?
a másik hogy iwiwre már nem azért megyek fel mint régen, már nem keresek ismerősöket, nem használom semmire, megnézek rajta egy két csajt akinek fb-on nem nyilvános az adatlapja és ennyi, másra nem jó :) egy háttértár lett