Indul a Postr: közösségi alkotmányozás, könnyed kezdetek

Korábban már írtam róla, hogy az Origo elindítja saját mikroblog-szolgáltatását, Postr néven. A projekthez leigazolták a Blog.hu atyját, úgyhogy az új blogszolgáltatás megkapta a megfelelő tudást és tapasztalatot is ahhoz, hogy valami jó sülhessen ki a dologból.

A csendes, zárt béta után amúgy épp a napokban nyitották meg publikusan is a Postrt. Én azt hallottam, hogy ez még messze nem a végleges verzió. A szolgáltatás igazi fejlesztési mérföldkövei csak most kezdődtek el, úgyhogy várhatóan a következő hónapokra fogja igazán kiérni magát.

A Postr felvirágoztatása azonban már megkezdődött. A napokban írtam arról, hogy az Index birodalom egyik legmeghatározóbb blogja, a Poronty szerzőgárdája épp a Postr-en folytatja, Bezzeganya név alatt.

A másik érdekes fejlemény, hogy sikerült megnyerni a politikát is a szolgáltatásnak. A Postr-en indult el az új alkotmány online vitablogja, az Alkotmány.postr.hu, ami szerintem legalább annyira érdekes politikai kezdeményezés, mint amennyire jó pr-fogás a Postr számára.

Kevés olyan új webes szolgáltatás van idehaza, amire érdemes volt figyelni az elmúlt fél évben. Azt gondolom, hogy a Postr a fenti húzásokkal fel tudta kelteni a szolgáltatás iránti érdeklődést.

Ha az Origo nyitóoldalán is meg lesznek támogatva a jobb postres tartalmak, illetve ha minden héten lesz kisebb-nagyobb bloggerleigazolás/átigazolás, akkor egész izgalmas új közösségi térré válhat a Postr.

Én mindenesetre megszavazom a bizalmat. Aztán majd pár hónap múlva kiderül, hogy rászolgál-e a szolgáltatás vagy... szolgamódon... szolgáltat-e... szolgálati... közleményeket... szolgalom!

Címkék: blogok politika origo blog.hu blogszolgáltatás alkotmány postr
2010.10.20. 12:15. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

némi idő azért biztos kell,amíg megindul a költözködés...
@Woodymerlo:

Addigra valamit lépnie kell az Index-nek is, hogy a blogjai ne lépjenek le.

Bár ha igaz az a hír, hogy a blog.hu nem termel profitot, akkor lehet annyira nem is bánnak a költözéseket ... ki tudja?
Sorry, hogy ilyen régi bejegyzéshez kommentelek, csak eszembe jutott a postr.hu, amiről nemigen hallottam mostanában, és a kereső kidobta ezt a bejegyzést.

Potenciális témajavaslat: több, mint fél év eltelt az indulása óta, ezért érdekes lehetne egy új bejegyzés arról, hogy mennyire váltotta be a hozzá fűzött reményeket:

"Én mindenesetre megszavazom a bizalmat. Aztán majd pár hónap múlva kiderül, hogy rászolgál-e"