Kávéhoz: lepedős iWiW, összelegózható okostelefon...

Redizájnol az iWiW. Sőt, a projektben részt vevő dizájnernek állítólag azt is hagyni fogják, hogy munka közben a blogján mutassa be a készülő új ruhát. Az iWiW mély redizájnja nem egyszerű feladat. Az iWiW-et még ma is aktívan használókat és idősebbeket felbosszanthatja, ha nagyon radikális lesz az új dizájn. Ha nagyon minimális, akkor pedig nem fogja elérni a netezők ingerküszöbét. Tegyük hozzá, a dizájn látogatottságot nem, de brandmarketingben erősödést tud hozni. Kíváncsian várjuk chek további postjait a témában.

Személyre szabott smartphone. Ha egyszer az összes komolyabb laptopgyártónál létező lehetőség, hogy nagyobb tárhellyel, több memóriával, több usb-porttal kérjük az adott gépeket, akkor miért ne lehetne ugyanezt megcsinálni a mobiltelefonok esetében is? Ha én hajlandó vagyok több pénzt fizetni azért, hogy jobb akksi, jobb minőségú kamera, esetleg fm rádió is legyen a készülékben, miért ne választhatnám ezt az egyénileg összeállított pakkot? A Symapse-Phone ezzel próbálkozik. Szerintem mondjuk a nagy cégeknek, mondjuk az Apple-nek vagy a HTC-nek kellene elindulnia ebbe az irányba.

html5. Hát ez elég gyors volt: októberre az online videólejátszók többsége már elérhető html5 verzióban. A Flash nem tud trendet fordítani. Btw, az Adobe egy Flash to html5 konvertáló eszközzel is jelentkezett a napokban...

A Microsoft halott? - azért a CNN is tud karakteres címeket adni, ha akar. Tökéletesen felszínes írás, de legalább bele lehetett rúgni még egyet a seattle-i cégbe, most így a Windows Phone 7 és az IE9 indulása idején. Nem mintha sajnálnám őket, de azért lehetne eggyel korrektebb összeállításokban is fikázni a Microsoft elmúlt évekbeli szerencsétlenkedéseit. Hosszú a lista.

Flickr w/ Google account. Újabban a Google accountunkkal is tudjuk használni a Yahoo fotómegosztó szolgáltatását, a Flickrt. Hogy érezzük a hír jelentőségét, gondoljuk meg, hogy mikor lesz olyan, hogy a Blog.hu-ba be tudunk majd jelentkezni iwiwes azonosítónkkal, illetve a postr-t is fogjuk tudni Indapass-szal...

Címkék: microsoft google mobil iwiw dizájn flickr kávéhoz smartphone redizájn html5 autentikáció
2010.10.29. 08:50. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó kis összeállítás így péntek reggelire. :)
flickr: egyelőre CSAK feliratkozni lehet Google-fiókkal, a meglévő flickr-fiókok csak a yahoo id-del érhetőek el (ezt írják legalábbis).
Ha a kötelezőnek tekintett iwiw fikázást elfelejtjük, akkor két dologban van (ma) lemaradva a FB-hez képest: usability/design és alkalmazások. Ha most sikerül jól áttervezni és használhatóvá tenni, akkor visszanyerhet sokat az elveszített "menőségéből", amiben a FB jelentősen lehagyta. Másrészt alkalmazások (és főleg játékok) nélkül egy idő után ráunnak a felhasználók, ezért szerintem ez is igényelne némi ráfordítást, hogy ne csak egy telefonkönyv maradjon a továbbiakban, hanem egy aktív (bármennyire közhelyes) közösségi tér. Ebben iszonyú nehéz felvenni a versenyt, mert a magyar, független fejlesztők eddig nem igazán láttak fantáziát az alkalmazások készítésében.
Addig is "ujjak keresztben", hogy el ne rontsák a mostani frissítést.
Ilyen hírmorzsák lehetnének gyakrabban, köszönjük! :)
@hh, apple-höz NINCS szükséged jobb kamerára, vagy jobb aksira, vagy nagyobb memóriára, hiszen ÚGY TÖKÉLETES, ahogy azt Steve Jobs megálmodta. Ahogy nem volt szükség se copypaste-re, se multitaskingra se.

:)
Én örülnék, ha az új Iwiw-felület teljesen új lenne. Persze az Iwiweseknek, akik sokszor igen idősek/nem értenek a gépekhez, nem lenne jó. Bár előbb el kéne intézni, hogy a mobilos oldal ne ilyen rohadt keskeny legyen.
Az összelegózhetó okostelefon már elkészült, Modu névre hallgat :)
HTML5 meg király, örülök, h terjed.
Azért a Modu-t nem említeném egy lapon ezzel a Synapse koncepcióval... az ténylegesen legó, használhatatlan. Viszont itt 150ezer hufból olyan telefont raktam össze, hogy elkezdett csorogni a nyálam. Kár, hogy az ötlet megvalósítása gazdaságtalan, hiszen pont az olcsó sorozatgyártást veszítjük így el. A terméktámogatás nehézkességéről már ne is beszéljük (értsd: ez lenne az igazi "pécé" telefon, ahány változat, annyiféle nyavalya)
ideje már a dizájn újításnak az iwiwen...
ez a 10 éves verzió elég unalmas.