Csajok és Pasik: az iWiW után a Facebookot is megostromolják

Az iWiW egyik legnépszerűbb alkalmazása, a Csajok és Pasik nevű társkereső szolgáltatás mától a Facebookon is elérhető. Nem rajongói oldalról van szó, hanem a szolgáltatás teljes implementálásáról. A Csajok és Pasik facebookos apptól a készítők azt várják, hogy hasonlóan népszerű lesz, mint az iwiwes verzió. Utóbbit egyébként 700 ezren telepítették az iWiW-en.

Amúgy szerintem a Csajok és Pasik az első olyan magyar szájt, amely mindkét nagy közösségépítő szájton profi alkalmazással próbál jelen lenni. Jó kérdés az is, hogy lehet-e kétszer ugyanakkora sikert elérni ugyanazzal a szolgáltatással. Abban biztosak lehetünk, hogy a Facebook fiatalabb közönsége legalább annyira kattintgatja a társkereső oldalakat, mint az iwiwes közönség.


Teljes értékű magyar társkereső, a Facebookba ágyazva

A készítők hangsúlyozzák, hogy bár a Facebook valós személynevekkel működő szolgáltatás, a facebookos CSP-alkalmazásban nem fedik fel a felhasználók kilétét. Szóval lehet anonim is használni a társkereső appot a Facebookban. Ugyanakkor arra figyeljünk oda, hogy ha a Facebookban telepítjük az alkalmazást, automatikusan meg fog jelenni a hírfolyamunkban a telepítés ténye. Vagyis ismerőseink egyből értesülnek arról, hogy telepítettük a társkereső appot.

Summa summarum, a Facebookon a magyar júzerek sokkal aktívabbnak tűnnek jelenleg, mint az iWiW-en. Ha ez a feltételezés igaz, akkor még az is elképzelhető, hogy a facebookos verzió népszerűbb is lesz, mint például az iwiwes, vagy a csajokespasik.hu. A másik oldalról viszont azt is gondolom, hogy egyszerre mind a három felületen nem lesz tartósan sikeres a CSP. Vagyis előbb-utóbb az egyik a másik rovására fog növekedni. Ami nem feltétlenül baj. Szerintem pár hónap alatt megkapjuk a választ erre a kérdésre.

Címkék: dev iwiw magyar facebook app társkereső oldalak csajok és pasik
2010.11.23. 16:58. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.