Mobilhírek: Google Maps 3D, BónuszBrigád, Facebook Places...

A Google ma dobta ki az újabb frissítést a Maps androidos verziójára. Beletették az alkalmazásba a 3D megjelenítést. A megoldás nagyon látványos érintőkpernyőn is. Bár őszintén szólva nagyon sok értelmét nem látom ennek. De pár percig el lehet vele szórakozni. 

Ami ennél praktikusabb újdonságnak tűnik, az az iránytűhöz kötött térképforgatás, valamint az offline is működő aktuális térképnézet (lekesselt térképszeletek). A feketepontot a Google továbbbra is beírhatja magának azért, mert a 8,99 megás alkalmazását még mindig nem lehet SD-re mozgatni. Ugyanakkor a Magyarországról elérhetetlen szolgáltatásait (pl. Navigation) tartalmazó frissítéseket nem lehet megkerülni.

Közben volt mozgás ma az App Store magyar szegletében is. Kikerült a Bónusz Brigád iPhone-alkalmazása, melynek segítségével követni lehet az aktuális kedvezményeket és fel is lehet iratkozni rájuk. Az egészet nagyon szépre és okosra csinlták meg a fejlesztők. Grat. Remélem, hogy az androidosoknak sem kell nagyon sokat várniuk...

Nálun kis volt fejlemény mobil témában. Ugyanis kiengedte végre az Apple a HVG app frissítést, úgyhogy mostantól mindenféle hírtípusokra kérhettek magatoknak értesítést. Plusz van benne egy olyan funkció is, mely éjszakára kikapcsolja az értesítésküldést. Úgyhogy éjjel nem fog felverni benneteket az álmotokból valami kósza bréking nyúz. Btw, hamarosan az androidosok is összebarátkozhatnak a HVG alkalmazásával. Dolgozunk rajta ezerrel. brb

Ha már mobilhírek, a Facebook androidos appjába a minap bekerült a cset funkció. Lassan kimondhatjuk az sms-re is a halálos ítéletet. Aki Facebookon keresztül nem elérhető, annak fölöslegesen küldenénk sms-t is... A Facebook app-pal kapcsolatban ennél érdekesebb fejlemény, hogy pár órája már Magyarországról is működik a Places funkció, vagyis be lehet csekinelni az iPhone vagy Android appból, illetve a touch.facebook.com-ról. Avagy immár a magyarok is használhatják Foursquare-ként a közösségi szájtot. 

Még frissebb hír: megjelent a LinkedIn androidos alkalmazásának első bétája. Marketből még nem, de innen már lehet tölteni. 

Címkék: média hírek magyar google maps hvg iphone android app store foursquare appok bónuszbrigád facebook places bónusz brigád iphone hvg iphone
2010.12.16. 19:06. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"A feketepontot a Google továbbbra is beírhatja magának azért, mert a 8,99 megás alkalmazását még mindig nem lehet SD-re mozgatni. Ugyanakkor a Magyarországról elérhetetlen szolgáltatásait (pl. Navigation) tartalmazó frissítéseket nem lehet megkerülni."

ez nem feketepont, ez gyalázat. talán 10 perc lenne leprogramozni, hogy engedélyezve legyen a Move to SD funkció... és ugyanez áll a Gmail meg Facebook appokra is. igaz, utóbbi nem a Google sara.

"Aki Facebookon keresztül nem elérhető, annak fölöslegesen küldenénk sms-t is..."

persze, hiszen már mindenki okostelefonnal rohangál ÉS facebookon is fent van... :)
A Google Mapsszel kapcsolatban az egyik legfontosabb újdonság kimaradt: a vektoros térképek. Azt írják, átlag 70%-kal kisebb adatforgalmat igényel.
Facebook Places iPhone-ról nekem még nem megy.
Állandóan azt írja ki, hogy error.
Bár mondjuk már hetek óta így csinál.
Off: találkoztatok a google adwords 10. szülinapjára, a hirdetőknek készült készült "személyes" videóval?

www.youtube.com/adwords10?forcelang=false&user=adwords10&hl=hu-hu&hl=hu&x=9426b6910e554692b1a7e2a225d66c59

Igazán mókás :)
Nekem is azt írja hogy még nem elérhető a régióban Iphonról.
Feleslegessé teszi az sms-t? Talán majd 2-3 év múlva. Először is az ismerőseim kb. 30-35%-ának van okostelefonja, ebből kb. 10%, aki folyton a neten lóg telefonon is. Nekem is fenn van az APNDroid és csak akkor lógok a 3G-n, ha épp kell valami a netről, mert zabálja az aksit meg az adatforgalmat. Egy SMS-t sokkal hamarabb megírok, minthogy aktiváljam a 3G-t, majd még a fb abb-ban kutatgassak a chat után...