Miről fog szólni 2011?

Android. Facebook. Appl... tábl... Meg pár apróságról. 

Év elejei jóslatunkat olvasták. Köszönjük a figyelmet.

Címkék: facebook android
2011.01.04. 20:16. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hehe :) Eredeti! Egyébként valószínű tényleg ezek lesznek a témák.
és végre felváltja az mms az smst.
@cadmagician:

helyettesítsd MMS-sel:
-OK.
-Ott leszek.
-5 percet kések.
-Visszahívlak.
-fél8kor a megbeszélt helyen.

:)
@cadmagician: Idén az MMS egy árban lesz a SMS-el? Nem is tudtam.
Elemzzük a cikket:
Android-hát, a 2010-es év után nem nagy újdonság. Az első olcsó Droidos készülékek tavaly évvégén jelentek meg, ma már 60 ezerért hozzá lehet jutni a belépő szintű Droidos készülékekhez. És egy Optimus, egy X8 vagy egy Galaxy 3 rendelkezik beépített wifivel, 3G-vel, HSPA-val, GPS-el, hisz ezek alapkövetelményeknek számítanak az Androidhoz. Okostelefonnál még hozzájön, hogy az X8-Optimus-Galaxy ugyanúgy 2.1-et futtatnak, mint több csúcskategóriás cucc. Ha fél év múlva a Droidok inváziójának alsó határa (legolcsóbb Droidos cuccok, az ilyen ZTE Bladeket nem számítva) átlépi a bűvös 50.000-es határt (függetlenül/pre-paid), és az emberek rájönnek, hogy Droidból még a kínai se sz*r, akkor begyorsul az okostelefonok tejedése, és az ún. feature-phone-ok pusztulása. Véleményem szerint pár év múlva lesz a low-end, szándékosan semmittudó kategória, és rögtön felette jönnek majd az okostelefonok. Erre pedig az Androidban van meg a legnagyobb potenciál. A WP7 a felső kategóriában elterjedhet, de ahhoz le kéne küzdenie az erősen déja-vu gyermekbetegségeit (nincs multitask, copypaste, a mass.storage mód pl. nem ilyen, az nem fog változni). A bada és egyéb kis rendszerek stagnálni fognak, szerintem a bada még robbanhat, ha a Wavehez hasonló ár/érték arányú, de olcsóbb modellt is kidobnak, ugyanis az első Wave előnye a Droidos konkurenciával szemben a felsőkategóriás tudás felsőközépkategóriás áron való tálalása volt, na a kistesóknál pont erről feledkeztek meg. A BB marad az, ami: üzleti OS, de annak überjó. A Symbian no comment, a gyártója pedig vagy kihozza a MeeGot (és meg is csinálja jóra), vagy nézheti, ahogy a Samu leelőzi. Az iPhone meg veszíteni fog az OS-ek közti részesedésből, de a gyártók között tartani fogja a 4. helyét és növelni fogja a részesedését.
A Facebook-év az szintén elkönyvelhető, a tavalyi is az volt.
Az Appl... gondolom az Cupertinóban tanyázó, Hófehérke ételmaradékát logóként használó cégre utal, nos, ha hozzák a tavalyi évet, akkor nyert ügyük van. Nézzetek csak rá a részvényeikre.
A tábl.. meg a táblagép lesz, idén jönnek a kétmagos procival szerelt cuccok (iPad 2, Galaxy Tab 2, OptimusPad, MotoPad).
Dualcore mobil eszközök! Bár ez nem nagy jóslat.

@Johny Dragon: konkrétan leírtad ugyanazt amit a poszt, csak sokkal rosszabb signal/noise ratioval. :P
@Johny Dragon: végéhez még ennyit: plusz be van ígérve egy HTC is Scrible néven (talán).
Hozzátenném még a Google Me-t, WP7-et, Google TV-t és a Blackberry Playbookot.
@jannni: A WP7 jelenleg még funkcionálisan le van maradva, plusz a követelmények miatt drága->egy ideig nem fog még elterjedni, persze ha idén a középkategóriába is lekerül az 1 GHz Cortex A8 proci, akkor lehetséges.
BB Playbook meg a bemutatásakor elég nagy szám volt, de jelen állás szerint Májusban jön ki, addigra valszeg itt lesz az Android 3.0 Honeycomb, és jön vele a MotoPad meg az Optimus Pad, mindkettő kétmagos procival, most esedékes az iPad frissítése, abban is elkönyvelhető a kétmagos proci, és májusig talán kijön a Galaxy Tab 2, ami szintén dual-core.
lesz ez még ígyse :)