Superseo 2011: élőben a hegytetőről

15:25 Bocs, hogy nem közvetítettem ezt az előadást. De egyszerűen olyan érdekes volt, hogy inkább figyeltem. Brb.

14:50 Most Vadász Illés (Google) beszél az Analytics okos használatáról. Chrome extension: Google Analytics debugger. Jól követhetjük, hogy jól implementáltunk-e...

14:19 Mit támogat a Google? Személyek jobb megjelenítésére alkalmas. (Hint: az iWiW is ezt fogja implementálni?) Kontakt információk, bio, és egyebek megjelenítésére alkalmas a találati listában. Másik felhasználási terület: Érétkelések, Receptek, Breadcrumbs-navigáció, Products (US only egyelőre), videók, kkv-k és szervezetek...

14:16 Előrébb nem leszünk a találati listában attól, hogy implementáljuk a Rich Snippetset, viszont azért fontos mégis, mert figyelemfelkeltőbb lesz a találatunk. 

14:14 Van magyar nyelvű dokumentációja is a Rich Snippets-nek, product oldalakra is alkalmazható, mégsem használják magyar oldalaknál. Érthetetlen. 

14:10 A rich snippetek valójában jól strukturált, a mi oldalunkat jellemző adatcsoportok. Segítünk a gépnek például felismerni egy irányítószámot. Az adatok jobb strukturáltsága a szemantikus web felé vezet minket. 

14:05 A Universal Search bevezetése volt nagyobb változást a találati listában: térkép, videó, kép, stb is megjelenik a találati listában. Nem csak a jól megszokott kék linkek. 

14:03 És most Türk István fog beszélni a rich snippetekről. Tudjátok, amikor a Google találati listájában egy találat mellett (pl. étterem) megjelenik az étterem értékelése, a kommentek száma, stb...

13:59 Ha az ember memóriájából letölthetnénk adatokat, akkor a közvetítő eszközöknek (számítógép, mobiltelefon, kamera) sokkal kisebb lenne a jelentősége. Az emberi agy hasonló a webhez: asszociatív, vagyis "linkelt".

13:45 Vegyük például a Mindroomot. Hangalapú információt fordítanak szövegre, kulcsszavakra, keresőkifejezésekre. A YouTube esetében ez igazi előnyt jelentene. A hangfelismerés másik fontos területe a zenefelismerés: Soundrprint. 

13:44 "Az internetes tartalomfejlesztés nagyon fontos motorja a csajozás." (via Zuckerberg @thesocialnetwork) A Facebook is a csajozásra volt kihegyezve eleinte. Az számomra nem derült ki, hogy ez miként fog elvezeti a hangalapú keresésig... Na de most térjünk rá a biokeresésre... 

13:42 Minőségi változást hozhat, ha fel tudunk ismerni képeket, hangokat, arcokat... Anélkül, hogy szövegesen leírnánk, hogy ezek micsodák, mivel jellemezhetők. 

13:39 A Google megoldotta a szövegalapú keresést. Sőt, a korábbi elképzeléseinkhez képest is jobban: ingyenes, bárki számára, bárhol elérhető bármilyen szöveg alapú, online hozzáférhető információ... De mi jön ezután?

13:36 Nos, lévén én a kisterem előadóit konferálom, ezért innen is tudok nektek tudósítani. Éppen Gerényi Gábor beszél arról a sci-firől, hogy vajon a jövőben tudunk-e majd a szövegeken túl audiovizuális tartlmakban is keresni vagy sem...

11:51 Az elmúlt percekben elmerengtem, úgyhogy nem tudom, miről beszéltek a színpadon a srácok. De azt gondolom, hogy alapvetések fogalmazódnak meg. Longhand szerint a nem akarják elvinni a konferenciát abba az irányba, hogy "linkek, linkek, linkek". Inkább a tartalomcisnálás mikéntjeiről lesz több szó a konferencián. Nem a linképítés ennek a napnak a fókusza. És most ebédidő. 

11:49 Nebehaj úgy érzi, hogy jobbnál jobb prezentációkat fog tartani.

11:46 Egy ilyen konferencián szerintem alapkérdés, hogy akkor most hogy is ejti a szakma azt, hogy "SEO". Három verzió van: "seo", "szeo", "eszíó", "szííó". Egyelőre a második verzió az uralkodó. Szerintem amúgy nyelvhelyességileg ez a legrosszabb megfejtés. 

11:45 Na, és akkor jön az első SEO-ról szóló kerekasztalbeszélgetés: Nyitó pódiumbeszélgetés: Kereső? Optimalizálás? – Nebehaj "Nebehaj" Viktor (Google Dublin, Search Quality Team), Varga "Longhand" Péter, Bánóczy "Bánó" Zoltán

11:44 "Ma szerintünk a mobiltelefon a leghatékonyabb számítástechnikai eszköz." "Mi már nagyon jól látjuk, hogy a keresés meggyorsult módon megy át a mobilra. Nagyon szépen köszönöm. Nagyon sok tanulást, nagyon sok barátságkötést..." Taps.

11:42 Az okostelefonok tényleg nagyon okosak. Helyfüggő dolgok vannak benne. Sőt, kamera is meg mikrofon. Heal Edina beszél továbbra is. Kiderül, hogy az okostelefon és a felhő nyerő páros.  

11:38 Üdvözlet Galyatetőről, a 2011-es Superseo konferenciáról. Heal Edina (Mrs. Google Hungary) beszél arról, hogy a Google-nek mennyire fantasztikus szolgáltatásai vannak. Felhő meg mobil - ez a jövő. Szorítunk, hogy a SEO-ról is legyen szó a nyitóbeszédben. 

Címkék: google seo magyar konferencia galyatető superseo superseo 2011
2011.01.19. 11:38. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szurkoljunk innét a hátországból, hogy felpörögjenek az események és kiküldött kollégáink hasznos információkkal térjenek haza.
Vagy ha nem, akkor legalább Google logós hadizsákmánnyal (de akkor többet nem mehetnek).
Kellően ironikus. :D LoL! Egyébként "seo" rulez! xD