Fontos változások Vimeo Plus tagoknak

Kevés jó minőségű közösségi szolgáltatás van ma a weben. A Flickr mellett talán a Vimeo a másik olyan szájt, mely folyamatosan és érezhetően törekszik arra, hogy felhasználóinak a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsa. 

Miként a Flickr-nél, úgy a Vimeónál is van fizetős verzió. A mindennel együtt évi 74 dollárba kerülő Plus account alatt hetente tölthetünk fel full hd videókat, akár többet is. A playert pedig könnyedén személyre szabhatjuk. Szóval ami a fotóőrülteknek a Flickr, az a videómániásoknak a Vimeo. 

Ezzel együtt a Vimeo-közösségnek is megvoltak a maga problémái az elmúlt években. Az egyik fontos és idegesítő dolog az volt, hogy hiába vett a júzer magának Plus accountot, hiába töltötte fel minden videóját 1080p-ben, amikor a blogjára embeddelte a videót, az alapból nem HD minőségben játszódott le, hanem a nézőnek külön kellett HD-módra váltania. 

A megoldás mögött nyilvánvalóan üzleti megfontolások álltak. Ám a Vimeo ezen most változtatott. A profilbeállítások oldalon mostantól be lehet kattintani, hogy hd-ben feltöltött videóink minden megjelenési felületen valóban hd-ben is játszódjanak le alapból. 

Van még pár kisebb változás is: lehet egyedi url-eket adni a videóknak, illetve mostantól akár 5 gigás hd videókat is fel lehet tölteni a Vimeóra. Vagyis a teljes estés játékfilmek előtt is megnyílt a lehetőség, hogy ezt a szolgáltatást használják webes promóciós céljaikra. 

Nem titok, hogy a hvg-hu-nál is a Vimeót használjuk újabban saját gyártású videóink webes megjelenítésére. Eddig nagyobb problémák nélkül működött a dolog. Mondom, akinek fontos a minőség és a minőségi szolgáltatás, az továbbra is jól jár ezzel a szolgáltatóval. 

Címkék: videó hd hvg 1080p vimeo vimeo plus
2011.02.05. 08:29. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pont ma csodálkoztam rá a HVG-n, hogy a Vimeo-t használja. :)
Meg ez is: www.kerecsen.tv
Egyébként a magyar egységsugarú userek még mindig keverik a Youtube-bal, és nem győzöm flagelni a nem a vimeóra való tartalmat.