Tisztelt BKV, mozduljunk meg mi is az IGAZI közösségi közlekedés irányába!

Chromaroma from Mudlark on Vimeo.

Abba már bele se merek gondolni, hogy mi lenne, ha a BKV egy ilyen játék mellé még kedvezményeket is adna a legjobbaknak... Persze ahhoz nem csak a játékot kellene lefejleszteni, de az elektronikus jegyeket is be kellene vezetni.

A játék nagyszerű lenne a Foursquare-rel együttműködve is.

Addig pedig irigykedjünk együtt a Chromaroma projekten. (Nem mellékesen: csodálatosra sikeredett a szájt dizájnja is.)

Címkék: játék közlekedés bkv helyzetmegosztó chromaroma mudlark
2011.04.20. 21:26. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez szándék kérdése + pénz kérdése. Addig, amíg a buszok lerobbannak üzemidőben, kannibalizálnak más buszokat pótalkatrészekért, és alapvető dolgokra nincs pénz, addig időszerűtlen ilyesmiről beszélni.

Persze gondolkodni érdemes ilyeneken, hátha egyszer majd egyenesbe jövünk, és jut erre is.
Sokkal több értelme lenne első körben, ha valós idejű forgalmi információkat adna a BKV valamilyen API-n keresztül. Így olyan alkalmazások készülhetnének, amik pl meg tudnák mutatni hol tart a busz amire vársz, milyen alternatíva van ha akár átszállással ha túl sokat kell várni stb. Több ráfordítást igényelne az, hogy intelligensebb legyen a forgalomszervezés (buszok priorizálása lámpáknál pl). Ha ezek megvannak, akkor jöhetnek a játékok meg a checkinelgetés ha valakinek erre van igénye.
IMHO Zseniális! Tényleg.

A BKV azért idióta, mert egy ilyen típusú akcióval a "gonosz-ellenőrt-beszivatom-most" attitűd mellé lehetne valami értelmes, előremutatót is gerjeszteni szerencsétlen "felhasználókban". (Nem azt mondom, hogy nem baj hogy széthullik a troli Amon alatt, de azért ha megy, akkor legalább nem utálnánk zsigerből.)
Szóval: kommunikációból ötös!
Ps.: és persze hogy a közösségi közlekedés, közösségi kommunikációért kiált!