Kávéhoz: muzsikaszó, lelkészek2.0, iPad armageddon

Vasárnap estére néhány hiperlink: 

Az evangelikus.hu-n jelent meg egy írás arról, hogy vajon a hívőknek és a lelkészeknek hogyan kell alkalmazniuk a közösségi médiát. Én még emlékszem László atya 2005-ben indult freeblogos blogjára, mely a hazai blogkultúra pitymallatán üde színfoltja volt a magyar http univerzumnak. A Facebook korában sem lehet egyszerű lelkésznek lenni. Részben érdekesnek találom a felvetést, miszerint egy lelkésznek a Facebookon vajon bepillantást kell-e engednie magánéletébe vagy sem.

Ha már a nem tipikusan weben szocializálódott generációkról esik szó, íme egy másik hiperhivatkozás. A megosztásokban ismét felbukkant Szenes Iván évekkel ezelőtti, akkor még inkább az iWiW-világra és az online társkereső szájtokra reagáló rögtönzött himnusza: 

Ugyanez kicsit fiatalosabb, ám mondanivalójában nem feltétlenül gazdagabb változatban:

Mai harmadik témánk a planking. Arról az új idióta mémről beszélünk, amikoris a végfelhasználói kontentelőállítás kimerül abban, hogy képet készíttetünk magunkról, amint a legviccesebb helyzetekben fekszünk hason a nagyvilágban. Elképzelésem nincs, hogy idehaza még hogy nem készülnek milliószámra az arccal-a-föld-felé képet, videók. De biztosak lehetünk benne, hogy valamelyik bulvárhíradó hamarosan lecsap a témára, és akkor lesz hazai online termés is ebből az Amerikában épp a zenitjén járó webes népőrületből. A plankingről összefoglaló a Gizmodón.

A végére pedig csak annyit szeretnék jelezni, hogy kínkeserves volt az elmúlt két napban mobilon követni az Időkép élő radarfelvételeit. Pedig ezekben a nyári záporos időkben mekkora királyság lenne, ha az Időkép-alkalmazás értesítésekben jelezné, hogy mikor várható istentelen égszakadás a környéken.

Persze az igazi tragédia geek szempontból a hét végén a Foxconn kínai gyárának felrobbanása volt. Óvatos becslések szerint is minimum fennakadások lesznek az iPad 2-k és Dell gépek leszállításában. Emberiességi szempontból persze ennél sokkal fontosabb, hogy kiderüljön, mi okozta a 3 halálos áldozatot követelő balesetet. A Foxconnról már így is hallottunk egy sor rémisztő sztorit. PR-ban nem állnak túl jól.

Szóval ezzel kapcsolatban még várjuk a fejleményeket.

Zápormentes vasárnapi webelődést mindenkinek.

Címkék: iwiw facebook lelkészek digitális szakadék foxconn ipad evangélikusok planking szenes iván internet
2011.05.22. 20:15. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A radarképből lehetne normális appot csinálni amióta az ombudsman közérdekű adatnak minősítette, de sajnos a met.hu-n a jpeg képek titkosítása ugyanúgy megmaradt.