Gmail újdonság: people widget

Új funkció jelent meg a Gmail felületén. Ha emailt írunk vagy olvasunk, a jobb hasábban megjelenik az emailezésben részt vevő kontaktunk widgetje, amiből megtudhatjuk, hogy utoljára milyen témákban leveleztünk az illetővel, online van-e.

Így, leírva talán nem tűnik olyan hasznos fícsörnek, de ha elkezdünk odafigyelni rá, akkor jó segítség lehet. Segít észben tartani, hogy kivel miről leveleztünk a közelmúltban.

Külön tetszik, hogy az is megjelenik ezen a felületen, ha az adott személlyel, akivel épp levelezünk, közös eseményünk lesz, amit a Calendarban korábban rögzítettünk. Ugyancsak érdekes, hogy megmutatja a widget ismerősünk korábbi Buzz-os vagy GReader-es megosztásait is.

Kicsit arra az újításra rímel a people widget, ami szintén nem rég óta van a Gmailben: ha egy kontaktnak készülünk levelet írni, akkor a compose oldalon ajánl nekünk a levelezőrendszer olyan egyéb kontaktokat, akikkel általában csoportosan szoktunk emailezni. Vagyis kontaktokat ajánl nekünk a Gmail, segít támogatni a gördülékenyebb köremailezést.

Szerintem a Google célja elég világos a fenti újításokkal. Azon túl, hogy hasznos fícsörök, a júzereket a képernyő jobb széle felé orientálják. És hogy, hogy nem, ezen a felületen találhatóak a Gmailben a szöveges hirdetések is.

Címkék: gmail people widget
2011.05.26. 22:31. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezzel lehet nem leszek népszerű, de egy desktop levelezőklienst is csinálhatna már a google hasonló jóságokkal.

Nameg picasaba megosztom facebook-on, és feltöltöm facebook-ra opciót :D (konkurencia, de akkor is kéne ez a fícsör.)
"Szerintem a Google célja elég világos a fenti újításokkal." "És hogy, hogy nem, ezen a felületen találhatóak a Gmailben a szöveges hirdetések is."

Ennél még világosabb cél, hogy pénzt szeretnének szerezni.
Már régóta gyűjtögetem az erőmet rá, de ez most ad egy jó nagy lökést, hogy rendbetegyem a Google Címtáramat. Csak ne venném mindig észre a legelején, hogy mekkora meló...Ötletek?
@barcaxavi: Merge-eld az azonosakat, biztos sok el fog tűnni... én ezt használom fő címtáramnak, telefonkönyvnek, beírom az iwiw/facebook accountokat, MSN/Gtalk/Skype contactokat, születésnapot (és akkor a Google Calendarban mutat6ja)...
De kérdezem, mitől jelenik ez meg? Vagy van valami feltétel, browser, vagy os, amin működik? Mert nekem nagyon nem akar dolgozni.
hm, szerintem ez is folyamatosan rollolódik ki, vagy rossz helyen keresem...
nekem az tunt fel google apps userkent hogy a facebook inviteok melle kitettek egy "add to calendar" widgetet, hlami felismeri az inviteban a datumot, helyszint, tartalmat... ez uj dolog?
Lehet le kellene venni jobb oldalról a chat-et, hogy megjelenjen?