Újdonságok a Prezitől

Egyre intuitívabb a Prezi kezelőfelülete. Lassan túl is léphetnének a prezentációkészítés dolgon, és elmehetnének egy kicsit jobban a mindmapping és egyéb, tervezős megoldások felé.

Igaz, én szívesen használnám a Prezit egyszerűen fotók vagy screenshotok slideshow-szerű megjelenítésére is. Ha lennének előre választható template-ek, és csak bele kellene tölteni egy gombnyomással a képeimet, s máris készen lenne a slide-show, az például jól tudna jönni egy sor helyzetben.

Valami zene, valami finom, jól dizájnolt animálódások, és ennyi.

Ugyancsak hasznos tudna lenni, ha sales-prezentációkhoz vagy projektdemózásokhoz lehetne használni nagyon egyszerűen a Prezit. Nem akarom és nincs is kedvem kitalálni a részleteket. Csak sablonokat szeretnék, amiben ötleteket, projekteket, termékeket lehet egyszerűen prezentálni.

Szóval egy kicsit jobban támogathatná - sablonokkal, wizardokkal - a Prezi a tematikus prezentációkat.

Miért ne használhatnám különböző dolgokra is ugyanolyan jól ugyanazt a szoftvert? 

Címkék: ui újdonságok prezentáció készítés prezi prezi.com felülettervezés
2011.05.28. 16:06. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Micsoda jó kis szintipop megy alatta. Az a baj a prezivel, h nem igazán van létjogosultsága. Az egyik promóciós prezijüket néztem múltkor (US téma valami nemtom), semmi más nem volt, mint slide-ok, persze jó nagy canvason, csak épp a slide anim volt kizoom-bezoom.
@fraki: sajnos HH írása után ez kicsit furcsa lehet, de a Prezi.com pont nem arra való, hogy slide-okat rakj egymás után. Sőt, szerintem arra abszolut alkalmatlan.
A Prezi.com-mal olyan rövid előadásokat lehet csinálni, ahol összefüggéseket, folyamatokat akarsz megmutatni, és közben módod van láttatni az egészet és részeket, plusz lehetőséged van vissza-visszatérni egy-egy elemre.
Egyetértek Konraddal. A prezi non-lineáris prezentációkészítésre alkalmas.
Nem lehet benne igényes slideokat készíteni, ezt ne várjuk el tőle. A nézőpontváltásra, a tágabb és szűkebb perspektíva alkalmazására nem tudok jelen pillanatban jobb prezentáló eszközt ennél.