Szig.it 2011: még közösségibb fesztiválozást a népnek!

Nos tehát, tavaly Sziget előtt egy jó héttel döntöttünk úgy, hogy készítünk magunknak és barátainknak egy olyan web appot, ami szórakoztatóbbá teszi számunkra a szigetelést. A neve Szig.it lett, és akik tavaly próbálták, azok tudják, hogy nagyjából miről beszélünk: egy, főként a közösségiségre fókuszáló mobil alkalmazásról, mely kifejezetten egy adott rendezvényt helyez a középpontba. Esetünkben a Sziget Fesztivált. (Tavalyi tapasztalatok a Szig.it alkalmazásról.)

Idén próbáltunk tanulni tavalyi hibákból, meg persze egy év alatt lett pár ötletünk, amit idén szerettünk volna belepakolni ebbe a hobbiprojektbe. 

Alapvetően azért a Szig.it 2011 is arra jó, amire a tavalyi változat: követni, hogy aktuálisan mik lehetnek az érdekes bulihelyek, koncertek a Szigeten, a többiek hova mennek vagy épp hol vannak. 

A Szig.it akkor működik a legjobban, ha a júzer - mielőtt kimegy a Szigetre, már összegyűjtögeti, hogy mely koncertekre szeretne elmenni. Ezt egyébként simán a desktop böngészőjéből is meg tudja tenni a szig.it oldalon. Nem kell hozzá mobil se.

Miután összegyűjtögette a saját Sziget-programját, máris ajánlunk neki a nyitóoldalon pár hasonló zenét játszó fellépőt, hátha azokba is szívesen belenézne. Plusz bele is hallgatha a fellépők YouTube-klipjeibe. Illetve ha ismerősei is fent vannak a Szig.it-en, mutatjuk, hogy ők mire mennek az adott napon, hol lesznek fellelhetőek.

Nagyjából ezek az alapvonások. Érdekes amúgy, hogy idén több külföldi kérdezte tőlünk, hogy idén is lesz-e Szig.it, mint magyar. Pedig tavaly tartottunk tőle, hogy a roaming és egyebek miatt viszonylag kevés külföldi júzerünk lesz. Aztán mégiscsak lett sok tucat.

Idén belepakoltunk az alkalmazásba egy badge rendszert is. Úgyhogy különféle szigetes aktivitásokért lehet kapni mindenféle virtuális kijelzőket. Illetve lesz még pár frissítés. De ezekről majd akkor, ha már ki is tettük őket.

Amúgy a Szig.it androidos alkalmazása elég kicsi és könnyű, valamint energiatakarékos ahhoz, hogy minden telefonra felférjen és ne merítse túlságosan a fesztiválon a mobilakksit. A szájthoz képest annyival tud többet, hogy küldi az értesítéseket, ha kezdődik egy olyan koncert, amit szeretnél látni, vagy ha ismerőseid felbukkannak valahol a Szigeten.

Ja, és persze aki a Szig.it-et használja a Szigeten, annak a Foursquare-t már nem kell: minden szigites csekin automatikusan kimegy Foursquare-re is. 

Mi idén is nagyon jól elvoltunk a fejlesztgetésével. És nyilván a Szigeten is ezt fogjuk használni. A hobbiprojektekben az a legjobb, hogy az ember tényleg azt csinálja az adott cuccal, amit ő szeretne. Nincs semmi megkötés vagy korlát. Csak a szabadidő és a kreativitás határa... :)

Hamarosan az iPhone app is kiért a Store-ba. Addig is akik nem androidos telefonnal rendelkeznek, a mobil böngészőjében is tudják nézegetni az alkalmazást, a szig.it webcímen. 

Kint találkozunk. 

Credits to Mezei Áron (kódolás), Neltz Tamás (Android app), Superglued (adatbázis, kódbázis) és iMind (iPhone app).

Címkék: iphone android app web app sziget 2011 szigit 2011 szigit sziget mobil sziget mobil alkalmazás
2011.08.09. 15:22. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem lehet megoldani, hogy ne kelljen minden indításkor újra "login with facebook"-olni?
Hajrá srácok, reggel már kipróbáltam az appot, szereztem egy Blumi badget, gyúrok a Pozsira. :)

Szabad tudni, hogy mennyi idő volt a kódolás része? Most kifejezetten, a webapp rész érdekelne. Annak tudtában, hogy volt már meglévő, működő keretrendszeretek (by superglue).

üdv,
D.
@ebertek: a következő indításod után stabilabb lesz ha minden igaz.
@devDavid: tavalyi utan kb netto egy het
Áruljátok el, mi az a virtuális kijelző, amit kapni lehet??