Telenor - Google megállapodás: jön a Telenor shop az Androidra

Az imént jelentette be a Google és a Telenor, hogy megállapodást kötöttek: a jövőben a telekommunkációs cég az Android Marketen belül külön is fog árulni néhány, a helyi igényeknek megfelelő alkalmazást. 

A Telenor Android felhasználói a „bolt a boltban” koncepció jegyében, az Android Market kezdőlapján, fix helyen férhetnek hozzá a gondosan összeválogatott és folyamatosan frissített, számukra releváns alkalmazásokhoz. Minden piacon erre specializálódott csapat választja ki és teszi elérhetővé a helyi környezetben releváns akár 50 alkalmazást tartalmazó Telenor listát. A mobilszolgáltatói számlázás, mellyel a Telenor számlás és kártyás androidos felhasználói is egyszerűen fizethetnek az alkalmazásokért, a fejlesztők számára is megkönnyíti az appok ellenértékének beszedését. Iparági adatok szerint ugyanis, ha felajánlják a hitelkártyás fizetés és a mobilszolgáltatói számlázás közötti választás lehetőségét, a vásárlók 70%-a az utóbbit részesíti előnyben.

A lényeg tehát, ha jól értem, hogy bankkártyás fizetés helyett úgy is meg lehet majd vásárolni néhány androidos alkalmazást, hogy egyszerűen a havi telenoros számlánkra terheljük az app árát. Innentől kezdve persze érdekes, hogy mely magyar alkalmazások fognak bekerülni az "úgy néz ki, mintha ingyen lenne, de hó végén azért majd rajta lesz a számlán" telenoros-androidos app boltba.

Az első körbe amúgy Magyarország is bekerült. Szerintem jó elgondolás. Főleg, hogy az androidos felhasználók hagyományosan jóval kevesebbet költenek alkalmazásokra, mint az iphone-osok. Úgyhogy teljesen ésszerű lépés megkönnyíteni az Android platformon az appvásárlás módját. 

Ki gondolta volna, hogy SOHA nem fog beköszönteni az a korszak, amiben az online bankkártyás vásárlás olyan alapkészség, mint például a fogmosás, a tévézés vagy a devizahitelek halmozása. :(

Címkék: google telenor android
2011.11.15. 23:10. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tehát könnyen fizethetünk a helyileg releváns appokért amik nincsenek, hiszen a hazai fejlesztők számára a fizetős market nem elérhető. Így szerencsétlen volt pont Magyarországot beválasztani.
Ésszerű ez a lépés, hiszen idáig is fejlesztett a Telenor magyar appokat, magyar igények kiszolgálására. Két dolog jutott eszembe hirtelen: remélem nem lesz gond akkor, ha nem általuk fejlesztett termékről lesz szó, illetve változik-e a jutalékrendszer telenoron keresztül történő vásárláskor? Meglátjuk hamarosan.

üdv,
kisPocok
Ilyen marhaságok helyett meg a nyomorult hálózatukat hegesztenék meg rendesen, mert amióta ez a szarakodás megy a hipernettel, azóta rendszeresek a problémák.
Bolt a boltban = a vételárból lemegy az Android shopnak meg a Telenornak is a jutalék vagy hogy?