A Carnation új szájtja

karna.png

Talán az egyik legjobban sikerült - nem csak a dizájn, de a technikai megvalósítás szempontjából is - a Carnation új, 15 ezer sorból összevarrt html5 szájtja, a carnationgroup.com.

Nagyon jó, hogy a technológiai igényesség mellett finoman illesztették a facebookos, twitteres jelenlétüket a layoutba. Ezen felül külön említést érdemel a swipe-os lapozás, a Facebookkal összefűzött képnézegető és a fejléc megvalósítása. Nekem legalábbis ezeken egyből megragadt a szemem.

Aki dolgozott már - csak megközelítőleg - hasonló projekten, az tudja, mennyi munka lehet(ett) ebben a flashmentes, ám dinamikus és a lehetőségekhez képest kompromisszummentesen, táblagépen is működgető szájtban. Nagyon ígéretes és viszonylag tiszta munka. Itt tart már a sitebuild és a html-alapú világ.

Így is kell csinálni. Kudos.

Címkék: dizájn carnation html5 carnationgroup.com
2011.11.17. 23:29. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iPadon pont nem jól jelenik meg az oldal, azt látom, hogy jobbra még van valami, de odascrollozni esélytelen.
@saabi: ja, ez igaz. az ipad verzion meg boven van mit reszelniuk. valszeg egy csomo mindent ujra kene gondolni a tablagepre a webeshez kepest. de innen mar nem olyan nagy lepes.
Rendszeresen hoztak ki kínos, döglassú, nehezen használható, UX szempontból tragikus oldalakat, végülis ebbe a sorba beillik ez is szépen.
C2D 3Ghz, Radeon 6670, Flash GPU gyorsításra képes

carnationgroup.com. görgetés ->
Core 1: 67% Core2: 88%

www.syfy.com/tinman/oz/ ->
Core 1: 52% Core2: 58%

De legalább mindenhol ugyanúgy fut a HTML5.. jah nem... sorry...
Nekem tetszik. És amúgyis, az Adobe monnyonle.
A tartalmat nem is említetted, pedig az sem rossz. A "Carriers"-ben találtam egy ilyen sort:
"name the coolest thing you experienced on the internet recently (sorry, you can't say the Old Spice dude, it would be too easy)"
:)
ha a felhasználók nem számítanak, akkor tényleg bámulatos az oldal
@seldon.h: ez szerintem épp nem az a site, ahol ezek fontosak, bár ha az ügyfelek munkáit is ilyen hanyagul készítik el, az már megint más kérdés.

@EvilHedgehog: ignore the troll :D
ez most a végleges, vagy még csak béta?
akarom mondani alfa..

mondjuk a saját oldalát mindenki úgy rontja el ahogy neki tetszik. eléggé szegényes ez a stílus. provinciális választás.