Ma lesz a New Tech Meetup 5. szülinapi bulija. Gyertek!

"Ez Budapest egyetlen eseménye, ahol a geekek, akiket gyerekkorukbanfejbe dobáltak kosárlabával, coolnak érezhetik magukat :) " - Szathmáry Viktor

Rohadt régen volt már 2007 februárja. Az első emlékem valami olyasmi, hogy a baráti körömben többen is mondták, hogy lesz ez a rendezvény, ami kicsit szakmai és kicsit sörözés, és menjünk el, meglátjuk, van-e ennek értelme. 

Aztán gyorsan kiderült, hogy nagyon is van. Egy szakmában dolgozó, ám egymással csak nagyon laza vagy áttételes kapcsolatban álló emberek gyűltek össze és beszéltek arról, hogy min dolgoznak éppen, milyen projektek, milyen problémák fordulnak elő a munkájukban. 

Ma már arra is nehéz visszaemlékezni, hogy mennyire más volt akkor az az online közeg, amiben mozogtunk. Ahogy a mostani szülinapi meetup beharangozójában is írják a szervezők, akkoriban elképzelhetetlen volt, hogy a Facebook lenyomja az iWiW-et, hogy a blog.hu lesz a legnépszerűbb magyar webes szolgáltatás, vagy hogy az iPhone mekkora sikertörténet lesz.

Egy korszak végén, egy új korszak elején voltunk. És ez persze akkor még nem látszott, de mégis, nekünk akik akkor webes projekteken dolgoztunk idehaza, Budapesten, fontos volt, hogy van végre egy esemény, ahol a szakmai, technológiai problémáinkat tudjuk megosztani egymással.

A szakmázás sok ismeretséghez is vezetett. Ehhez kellett az, hogy megismerjük egymást, értsük, hogy a hozzánk hasonló szakmabeliek milyen témákkal, problémákkal, feladatokkal küzdenek. Inspiratív időszak volt. Jókor kezdődött a Meetup sztori. Pont abban az évben, amikor nem csak a magyar, de a nemzetközi online is jelentős változások előtt állt.

Rengeteg ember van, akit a Meetupon ismertem meg. És ha visszanézem az öt évvel ezelőtti képeket, akkor az is világos számomra, hogy akik akkor ott voltak, csatlakoztak ehhez a rendezvényhez, azok ma meghatározó szereplői a hazai online fejlesztői közösségnek. 

RSVP: Budapest New Tech Meetup - 5. szülinap / előadások és buli a Toldi Moziban

Ha az utóbbi hónapokban, években már nem is járnak annyian a Meetupra, évenként egyszer, a szülinapra azért a többség el szokott jönni. Legyen ez így idén is. Találkozunk ma este a Toldi Moziban. Let's meet up.

Címkék: szülinap buli meetup bntm budapest new tech meetup
2012.02.16. 10:13. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.