Megújult az androidos Tumblr app: szebb, gyorsabb, okosabb

Akik Androidon tumblreznek, pontosan tudják, hogy mennyi problémával küszködött ez az app az elmúlt időszakban: lassú, körülményes szükségmegoldás volt azokra a pillanatokra, amikor nem tudtunk gép előtt ülni. 

A mostani frissítéssel nem csak a felületeket gondolták és rajzolták újra, hanem maga az alkalmazás is érezhetően gyorsabb lett. Főleg a listaoldalak, a dashboard lett reszponzívabb. Értelmesen lehet végre képlistákat nézni és animgifeket böngészgetni. Plusz lehet végre több Tumblr-blogot egyszerre is kezelni a mobilfelületen. És ez elengedhetetlen is volt ahhoz, hogy mobilon is legalább olyan jól használható legyen a Tumblr, mint desktopon. 

tumblr android app

A főmenü kiegészült egy Tumblr Radar menüponttal, mely az új tartalmak felfedezésére hivatott. Kifejezetten instagramos életérzés. A lényeg, hogy a Foursquare, a Twitter és az Instagram androidos appja után megszületett a negyedik használható közösségi alkalmazás is Androidra. 

A következő fontos mérföldkő az lehetne, ha a Tumblren is könnyű lenne követni a lokális, adott nyelven vagy helyen (városban, országban) keletkező tartalmakat. Első lépésként belekerült az appba a gmailes kontaktlistát figyelembe vevő ismerőskeresés. Egynek jó.

Ami az iWiW-nek volt a Facebook, az lesz vajon a Blog.hu-nak a Tumblr? 

Amíg a Blog.hu fejlesztésében nem a közösségiség, a mobilplatformok felé nyitás, hanem a sima tárhelyszolgáltatás és a ct-kampányok kipörgethetősége a fő fókusz, addig van erre némi esély.

Címkék: android app tumblr
2012.04.15. 13:10. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szépnek szebb lett, de gyorsnak továbbra sem nevezném…
ami tetszik az új verzióban: kinézet, végre lejátssza a gif(!)-eket, reblog után nem ugrik el a pont olvasott bejegyzésről, külön hely a notificationoknek(!).
amin nem sikerült javítaniuk: az a sebesség (továbbra is nagyon lassú! hasonlítástok össze a shortblogger for tumblr app-al! fényévekkel gyorsabb! a mobilnet használat (ezt is érdemes összehasonlítani a már említett shortblogger for tumblr app-al. pár kbyte-ból megoldja, amihez az official tumblr appnak 2-3 mega jell…)
Már egy ideje ott csücsült a méltatott APP a Droidomon, de nem "kellett" elindítsam. Hétvégén viszont kellett. HH megállapításai néhol elfednek számos fontos körülményt. Az előző APP nagyon "kezdetleges" volt. Az új APP valójában egyrészt alkalmazkodás a szolgáltatás új designjához, másrészt javítja valamelyest a reblogba csomagolt IRC-t/fórumot idéző beszélgetések kezelhetőségét. (Lehet ettől közösségibb volna? Nem tudom. ) Sajnos egyáltalán nem gyorsabb. Nem jól - azaz egyáltalán nem - tölti elő a dashboard képes tartalmait. Amikor a saját tumblr-em akartam megnyitni elment homokórázni.
Közösséginek kikiáltani a cuccot, szerintem elsőre erős, még ha a strat.irány egyértelműen ez.
Ugyanakkor kicsit furcsa, hogy nem tesszük fel a kérdést: miért nincs tumblr APP iPad-ra? Mert nincs. Mondjuk az iPhone-os nem rossz, de ott is akadnak gondok a frissítéssel.
Vagy miért van az, hogy a mobil web-es tumblr a droid webkit-ekben néha megmakkan? Mert az is van.

A blog.hu-s megállapításokkal nem vitáznék, de annyit mindenképp jegyeznék, a CT-t nem szeretjük, és nem ez igazolja a blog.hu létét. Hanem a sok, jó, nálunk hosztotl tartalom. Lesz okos dashboard, már ha erőnkből telik.

A záró mondat pedig szerintem végkép csupán egy kicsi, még ha fontos része lehet csupán egy nagyobb gondolatmenetnek.
A kezelőfelület remek lett, de nekem egy valamire való keresés hiányzik. A Tumblr Radar édes kevés és valamilyen fatális baromság miatt nincs benne keresés funkció.

Ha olvasottságot akarsz magyar userként akkor a Tumblr nem jöhet szóba, mert nulla lehetőséged van lokálisan blogokat keresni (nem csak az alkalmazásban, hanem rendszer szinten). A Tumblr-t nem is érdekli, hogy mi van az USA/UK vonzáskörzeten kívül. Ráadásul nagyon kevés magyar használja a Tumblr-t.

Szóval aki úgy írna blogot, hogy nem csak pár ismerősének, hanem szélesebb közönségnek annak még mindig a blog.hu az egyik legjobb választás (esetleg még a blogspot).
fyi a blog.hu-nál a premium selection a fókusz, nem a ct-k kifuttatása. egyébként a blogspot/blogger az, ami az utóbbi pár hónapban durván elkezdett feljönni.