Google Glass: hogyan demózzunk termékeket?

Sergey Brin nem szórakozik. Belefogott ebbe a közel lehetetlen projektbe, majd csinált hozzá egy jobb élő demót, mint az utóbbi Apple előadások együttvéve. 

Ugyanez hosszabban, jobb minőségben, de kevésbé testközelből:

Sergey Brinnel én még mindig úgy vagyok, hogy elhiszem neki, ha mond valamit IT, web vagy innováció témában. Szerintem ő is ráunt az Orkut, Wave, Buzz, Plus kódneveken futó Facebook parára, elment ejtőernyőzni GoPro kamerával a fején, és akkor azt mondta magának, hogy kurvára ilyesmikkel kéne inkább foglalkozni.

Bement az irodába, köszönés nélkül átviharzott a recepció előtt, felment a nagyterembe és azt mondta a marketingeseknek, projektmenedzsereknek meg a fejlesztőknek, hogy mától akkor Glass projekt van. Nem tudom még, hogy mi meg hogy, de van. Irány dolgozni. Én addig inspirálódok egyet a bmx-emmel a félcsőben. Jövőre ki kell jönni vele. Period.

Btw, az első videó kicsit előrejelzi, hogy milyen lesz jövőre egy konferenciaközvetítés Google Glass-szel. Plusz érdekes évek jöhetnek a demóban is fel-feltűnő GoPrónak és például a Ustreamnek is. 

Címkék: google videó sergey brin google glass google szemüveg
2012.06.28. 14:36. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiváncsi leszek az árára (valahol 1500 dollárt olvastam).
BTW ma van a plus szülinapja, arról nem lesz valami megemlékezés?:) Megjegyzem mintha az utóbbi pár hónapban kezdene éledezni a cucc
Látványos, de ha csak ennyi volt a Glassról (a teljes nyitót még nem néztem végig), akkor a fő(?) funkcióról, hogy a lencsére milyen információkat és hogyan tud kivetíteni semmit sem tudtunk meg (a bejelentéskori reklámvideóról ők is elmondták azóta, hogy elég messze áll a valóságtól).

A mobilnetes élő videó (amit nagyobbrész azért a mellkasokra szerelt kamerákkal volt rögzítve, nem a szemüveggel és gondolom több kiegészítő eszköz még a mellényekben volt) egyrészt annyira nem nagy újdonság (a sebesség és a minőség persze nő, a fizikai méretek pedig csökkennek), másrészt (főleg) 1-2x érdekes, de aztán a hétköznapokban szerintem nagyon ritkán használnák az emberek, másrészt tudomásom szerint pl. nálunk jogilag tilos (avagy engedélyhez kötött) az ilyen szemüvegbe épített minikamerák használata.

Brinről egyébként nekem kicsit Tony Stark ugrott be, a léghajó kabinjában rögzített részről meg a Tökéletes Katona és más hasonló "közvetítős" sci-fi filmes jelenetek.
Olyan szenvedély volt a prezentációban, amit már régóta vártam egy tech cégtől. Azt hittem az apple dob majd, de "hiperkorrektek lettek". És ez a terméktől teljesen független.