Facebook redesign 2013 - mi benne az érdekes?

A látottak alapján azt mondhatjuk: szép iparos munka lett.

Jönnek a négyzetes képek, gondolom lassan integrálódik az Instagram is. Ésszerű lenne. Úgy általában: még hangsúlyosabbak lesznek a képek. Sőt. Mintha már inkább a képekről szólna a Facebook, mint a szövegelésről. Nem biztos, hogy ez baj amúgy.

Nagyon jó és előremutató UI-gondolkodás, hogy a mobilfelületből gondolták újra és építik fel a desktopwebes verziót. Egyben ez is az egyik legfontosabb trend szerintem idén felülettervezésben: mobil felől kell közelíteni a desktop web felé és nem fordítva. 

Ugyanakkor nem sikerült újragondolni az egész News Feed témát. Úgy tűnik, hogy a Facebook egyelőre nem kívánja újraértelmezni magát. Pedig előbb-utóbb szükség lesz rá, mert fárad a cucc. Még több kísérletezés kellene. De mondom: engem az utóbbi egy év dizájnmegoldásai meggyőznek arról, hogy a Facebook magas szinten és mély átgondoltsággal viszi ezt a UI/UX témát. Nem volt ez mindig így...

Címkék: facebook redesign facebook timeline
2013.03.08. 17:21. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

btw. ha lenne facebook telefon, kb. kezd hozzá passzolni minden. Bal oldalt az "alkalmazások", kontakt menedzsment megvan, üzenetkezelés megvan.
UI elég erős Google+ ripoff lett..
@EvilHedgehog: pont ez jutott nekemis eszembe a videót látván. jobb oldali ikonok. képek a feedben.