Íme a Prezi új hiperszuper irodája - ahogy a drón látja

Bár a Prezi hivatalosan még nem kommunikálja, de néhány felvétel már kikerült Facebookra és Instagramra a magyar cég új, minden kétséget kizáróan űbermenő irodájáról. 

A hely maga amúgy a Merkúr Palota, a Nagymező utcában. Ami 1903-ban épült, eredetileg a Terézvárosi Telefonközpont helye volt, és így nézett ki: 

merkurpalota_old.png

Aztán a modern korban a Telekom bérelte, és egy egészen sajátosan oda nem illő gyárhangulatot vittek be az egykori "Imperial Hall"-ba:

merkur2009.png

Most viszont az új bérlő, a Prezi kimaxolta a teret. Bár még nincsenek teljesen berendezkedve, de az élményvilág már most is átjön: 

prezi.png

Az iroda nem csak kellemes belmagasságú, és barátságosan minimalista, de részleteiben is azt az életérzést kommunikálja, amit az alapítók magukénak vallanak: 

prezi_bike.png

A fokozhatatlant fokozandó, saját drónjukkal is bejárták a készülőfélben lévő új irodát. Bár második nézésre nekem inkább egy templomra hasonlít a belső tér. Nem lennék a flaszteren, amikor a főnök elkezdi az évértékelőt a karzatról...  

Ilyen az, amikor egy magyar cégnek van ízlése és mer olyan lenni, amilyen akar.

A Prezi nem csak irodára nem sajnálja a pénzt, de továbbra is nagyon dinamikus növekedésben vannak. Az álláshirdetéseik mennyiségéből legalábbis ez derül ki.

Címkék: prezi prezi.com prezi iroda merkúr palota
2013.04.02. 22:30. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Többet vártam volna azért. Mármint klassz, de sokkal kisebb cégeknek sokkal menőbb kialakításaik vannak ma Magyarországon.

Pl itt van pár tucat:

officespotting.blog.hu/2011/05/03/loffice_coworking_helyek_budapesten
A "drón"-t megnézném. A felvétel tetszik, de azt hiszem, aznap adnám be a felmondásomat, amikor kiderül, hogy ide kell költözni. Mindig utáltam az egylégterű hodályokat, pedig ekkorában még nem is jártam. Könyvtárnak nagyon jó az ilyen hely, de elmélyült szellemi munkára totálisan alkalmatlannak tartom.
nekem az eredeti (telefonközpont) berendezés jobban bejön, de biztos túl öreg vagyok :)
A terem jól néz ki, de a berendezése nem túl kreatív. Kb. ugyanilyen itt nálunk (normál multi), csak nincsenek boltívek meg gipszfaragványok a plafonon.
Eléggé felnőtt a cég. A 'Prezilians'-féle fájdalmas elnevezéseket majdnem minden multinál látni.
Szép lufi.
Remélem a tulajdonosok észnél vannak, ha ügyesek az unokájuknak sem kell majd dolgoznia. Maga a cég 5 év max.
Egyetértek, ez nem irodának való, hiszen egyértelmű, hogy ezt az ingatlant isten is napfényműteremnek szánta! ;)
Húúú. Biztosan nincs kész, szerintem lesz ez jobb is.
miért nem raktatok alá valami zenét, úgy sokkal jobb lenne...
a nyilt, fedetlen irodai ter az egyik legkegyetlenebb - ennel meg a cubicle is jobb! semmi privacy, magas stresszfaktor, mindenki figyel mindenkit nonstop, gyarepulet... hiaba trendi: buntet.
Mivel foglalkozik ez a prezi nevű cég? Irodai minigolf-pályákhoz gyárt ütőket, és ez a tesztcsarnok?
Örülök, ha e kívül belül gyönyörű épületet most olyan cég béreli, amelyik ezt a szépséget meg is becsüli. Jelzem az egykori Terézvárosi Telefonközpont belsejét a blogban negatív felhanggal illetett "Telecom-bérlő" újíttatta fel, méghozzá műemléki minőségben. Így a Prezi csak a "készbe" ült bele. Hogy az egykori kapcsolótermet a saját - 'zöld igényeinek' - megfelelően rendezte be, ez pusztán a belsőtér berendezésének kérdése. Nekik nyilván ilyen imázsra van szükségük, a Telecom pedig a világszerte jól bevált ún. "Großraumbüro"-ként tagolta. Akárhogyan is nézem: az épület szépségének visszaadási érdeme a Telecomé, mely ennek érdekében anno jó mélyen a „pénztárcájába nyúlt”.