Slid.es: prezentációkészítés egyszerűen, gyorsan, online

Tavaly mi is készítettünk egy demo projektet, interaktív online prezentáció témában. Márcsak ezért is érdekelt, hogy mit tud az ugyanezen a vonalon mozgó, nemrégiben indult Slid.es (f.k.a. rvl.io). A fejlesztő Hakim el Hattabra először a stroll.js projektje kapcsán figyeltem fel. De lehet őt ismerni a Squarespace miatt is. Elég erős frontend arcról van szó. 

Nagyon finom és pontos flat dizájnban készült a webes szerkesztő. Az alapdizájn mellett a font- és a színválasztási lehetőségek, épp úgy mint a slide-ok közti átmenetek is sokkal közelebb állnak hozzám, mint akár a Keynote vagy Prezi gondolkodásmódja. Egyszerűen egy érett, funkcionális, jól végiggondolt UX iparos munka... 

slides600.png

Pont azt az egyszerűséget hozza a webes alkalmazás, mint amit drótvázazásban a Wireframe.cc

Amiben továbbgondolták a prezentációkészítés műfaját, az slide-ok sorrendisége. Minden slide-nál eldönthetjük, hogy a következő slide-unk horizontálisan vagy vertikálisan következzen. Vagyis csomópontokkal teletűzdelve, négyzetrácsosan is fel tudjuk építeni a prezentációnkat.

Ez azért is jó, mert legalább olyan összetett preziket lehet vele csinálni, mint a Prezivel. Csak épp ez az idegesitő állandó zoomolgatás nincs benne. És átláthatóbb, befogadhatóbb is a vonalvezetése a prezentációnak. 

(Mi a saját projektünkben annyival gondoltuk tovább ezt a dolgot, hogy a csomópontokra interaktív szavazásokat tettünk, és az adott slide-ban megjelenő szavazás eredménye határozta meg, hogy melyik útvonalon folytatódjon tovább a prezentálás.)

Nagyon jó, hogy egyre több ilyen jól megírt, a lényegre koncentráló és szép munkák készítésére ösztönző webapp van.

A következő prezentációimat megkísérlem Slid.es-ban megcsinálni. És majd megírom a tapasztalataimat. Ha beválik, tolom nekik a 7 dollárt. 

Uservoice-on lehet tolni az ötleteket.

Címkék: prezentáció prezi prezentációkészítés slid.es
2013.05.06. 16:03. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kipróbáltam, és maga a felület tetszik is.
Viszont egyből elakadtam a kép háttérképpé tételénél.
Illetve, ha átmész bármelyik opcióra a szerkesztőről (arrange, stb) nincs igazán mód visszatérni szerkesztőre.
Alapvetően szimpatikus a felület egyébként, és tetszik a koncepció is. Még később megpróbálkozom vele.