Az Apple-ellenes majmok pukkadása

A lehető legszánalmasabb adok-kapok ment végig az elmúlt napokban az exindexes blogokon. A 444, a Cink, majd angelday is cikkeket irogatott arról, hogy hogyan is kell leírni azt, hogy iPhone. A címben szereplő jelzőt amúgy a cinkes posztból, Szily Lászlótól kölcsönöztem, aki próbált minél nagyobbat beletrollkodni az éterbe a majmozással, és sikerült a legvisszataszítóbb, személyeskedő módon megírnia ezt az amúgy totálisan érdektelen témát. 

Ami viszont érdekes, hogy két olyan újság dübörög itt iPhone helyesírás témában, akik véletlenül sem képesek olyan technológiai témájú cikket írni, mely legalább az MTI-be beférne.

Nincs ezzel persze semmi baj. Sem a Cink, sem a 444 nem helyez nagyobb hangsúlyt arra, hogy tech témákban kiművelődjön. Más a profiljuk. Közéletről írnak. És ilyen módon kicsit az is érthető, hogy jól megírt tech-cikkek helyett inkább a trollkodást választják. 

Az alapproblémára visszatérve: aki attól remeg, hogy azzal, hogy az Apple telefonjának írásképe "iPhone", és ezzel valójában az Apple bújtatott marketinggépezetét szolgálja ki öntudatlanul, annak csak azt lehet tanácsolni, hogy egyszerűen ne írjon az iPhone-ról, és akkor a belső, kínzó görcs is elmarad. 

Aki szerint "Iphone", az nyilván a Coca-Colát is Cocacolának írja. A DiCaprio meg nyilván Dicaprio. Sőt, a 444-et is "négynégynégy"-nek kell írni, hiszen a számkarakterek all-caps magasságúak, ilyen módon a "444" elnevezés erőszakosan kiemelkedik a lower-case szövegkörnyezetből, mintegy az olvasóra tukmálva magát. Ráadásul hivatalosan "!!444!!!" az íráskép. Ehhez képest az Apple szűziesen visszafogott karaktertroll.

Faszságnak hangzik? Mert az is. 

Címkék: Apple 444.hu hogyan kell írni hogy iPhone Cink.hu Plastik.hu
2013.09.14. 10:21. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hetek óta sikeresen kerülöm a direkt f ságokat az interneten, erre belefutok egy indirektbe. Pech.
@Yeto: elofordul. en sajnos mind a harom posztba belefutottam. az sokkal benabb :(