Miért venne bárki is iPhone 5S-t, mikor itt van ez...

nexus5.png

Ha minden igaz, néhány napon belül mostmár tényleg bejelenti a Google hivatalosan is a Nexus 5-öt. Szóval mindenki, akinek nem elég jó az iPhone, a következő specifikációval kell, hogy beérje: 

  • 4,95 inch kijelző 1920x1080-as felbontással (445 ppi)
  • 2,3 Ghz Snapdragon 800 CPU
  • 16/32 GB tárhely, 2 GB RAM
  • Android 4.4

Ebből már világos, hogy a Nexus nem csak fizikai méretében sokkal impresszívebb készülék, mint az iPhone 5S, de felbontásra is simán legyűri az Apple csúcskészülékét. Megelőlegezhetjük, hogy lélegzetelállító élmény lesz ezen a kijelzőn akár netezni, akár appokat simogatni. 

Remélhetőleg az Android 4.4-ben is megmarad a korábbi Android GUI vonalvezetés. És ezzel megtartja a Google az oprendszer rugalmasságát és kezelhetőségét. Nekem továbbra is az a véleményem, hogy mobil GUI-t a Google sokkal jobban tud az elmúlt években tervezni, mint az Apple. Az iOS kuszasága, logikai zsákutcái után felüdülés bármilyen Android 4+-os eszközt használni

Őszintén szólva nehéz érveket találni az iPhone 5S mellett, mikor ilyen pöpec termékek érnek ki a piacra 2013 végére. Persze a Google is tud hibázni. De ha a várakozásoknak megfelelő minőségű lesz ez a készülék, és az oprendszer friss verziója, akkor megint egy jó évre elfelejthetjük az iPhone-t. 

Maximálisan egyetértek a Verge iPhone 5S verdiktjével (verge-diktjével?), miszerint: 

GOOD STUFF: Beautiful design, Super fast processor, Fantastic camera

BAD STUFF: 4-inch phones are starting to feel small, iOS is far from perfect

Mondjuk könnyű lehet a Google-nál, ahol a termékfejlesztést nem köti gúzsba a vezérigazgató úr olyan légből kapott eszementsége, mint például az, hogy "a 3.5 4 incses kijelző a tökéletes kijelzőméret".

Én egyetlen dolog miatt vagyok csak bizonytalan. Ha a héten be is jelentik hivatalosan a készüléket, simán lehet, hogy Európába a kártyafüggetlen szürkeimport is csak karácsony környékén, vagy újévre jelenik meg. Ha a Nexus 4 bejelentése utáni készlethiány-apokalipszist veszem alapul, akkor simán lehet, hogy hónapokra vagyok attól, hogy egy ilyen eszközt birtokoljak. 

Reméljük a legjobbakat.

Címkék: google nexus nexus 5 android 4.4 nexus 5 specifikáció
2013.10.29. 15:14. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az árát se feledjük!

Az internet-en $349 (16Gb) kering, de ez csak a megjelenés pillanatában mondható majd biztosra.
Igen, már csak a Samsung szedné össze magát. Az én Galaxy Ace-m most lesz két éves, barátnő, középkategóriás Samsungja meg két hónapos és fagy, kikapcsol, meghal. A T-Mobilnál nem sokára kezdjük meg azt a tortúrát, aminek során minden alkalommal gyári formázzák a telót, két hétig ülnek rajta, majd ugyanúgy visszaadják, a végén meg asztalt kell borogatni, hogy visszaadják az árát és ne játsszák el ezt 22x.

Lehet, hogy a következő telóm már nem Samsung van, ami azért szomorú, mert max az Apple a versenytárs, esetleg a fent leírt telefon. Akkor viszont viszlát Samsung!
"Őszintén szólva nehéz érveket találni az iPhone 5S mellett..."

- A 3 éves iPhone 4 is pillanatok alatt megnyitja a telefonjegyzéket, nem fagy, azt csinál amire rákattintok.
Akit az érdekel, hogy működjön 24 órában, és legyen stabil, az nem vesz Androidos telefont. A haverokat is csak ezt zavarja, hogy lefagy nekik a telefon itt-ott amott. Minél nagyobb a felbontás, annál nagyobb a fogyasztás. Én meg pont nem akarok kapcsolgatni ki-be adatforgalmat, wifi-t, stb... Bekapcsolom, működik, megy minden.

Nem fikázósdiból írom, csak igen sokan vannak ilyen szempontokkal. Mivel ez egy technikai blog (is), így tényleg nem lehet érveket találni az új szifon mellett -technikailag. De ez csak egy elmélet, és kevesebben vannak, akik kipróbáják a mindig jobb, 0,1Hz-el nagyobb dolgokat...
Diákként nagyon kívül esek egyelőre a csúcskészülékek világából, szóval közvetlenül nem érintenek ezek a bejelentések, de azért persze figyelemmel kísérem őket.
Nem értem azonban ezt az állandó csatározást. Nem pont az a jó a vásárlóknak ha ennyire különbözik a két legnagyobb platform? A specifikáció háború pedig a jelenünk egyik legnagyobb ostobasága. Számomra például a 4 col a felső határa egy telefonnak. Afölött számomra már más kategóriát jelent.
Direkt megnéztem boltban az 5S-t. Akármilyen közelről néztem, egy darab pixelt nem láttam. Ezek után a még ennél is nagyobb képpont sűrűségnek a "höhö nekem nagyobb van" mentalitáson kívül mi értelme van?
Nem vagyok fejlesztő, tehát azt nem tudom, hogy melyik platformra milyen appot írni, bár azt azért könnyű belátni, hogy az 1 képernyő arány és a "végtelen" mennyiségű különböző képernyő arány között pontosan nagyon sok a különbség.

Hozzá tenném, hogy szintén Android user vagyok, azonban egyik platformhoz sem köt ideológiai viszony. Én azt utálom amikor ostoba érvekkel dobálózva próbálják választottjunkat fényezni.

-légből kapott eszementsége, mint például az, hogy "a 4 incses kijelző a tökéletes kijelzőméret"-
Például ez is ilyen. Fájdalmat okoz neked, hogy nincs nagyobb iPhone? Nem gondolnám, inkább választod egy másik gyártó nagyobb kijelzőjű termékét és kész is. Így működik a piac ahol rengeteg helyettesítő termék áll a rendelkezésünkre (gondolom ezzel nem mondtam újat)

Kicsit lassítsunk és mindenki örüljön annak a terméknek ami kielégíti a szükségleteit és ne savazzuk azt amelyik a mienket ugyan nem, de másokét igen. És ez természetesen igaz a másik táborra is.
A WP-ről nem szabad megfeledkezni. Sokkal letisztultabb, konzisztensebb, átgondoltabb és jobban használhatóbb a GUI-ja, mint az Androidnak. Pont a gyári Google alkalmazásoknak kellene példát mutatnia, ehhez képest a Gmail tragikusan szar felületű, csakúgy mint az Exchange kliens (azon túl, hogy szarul is működik, funkcióiban hiányos). A telefonkönyv és a tárcsázó is csak egy vicc a WP telefonkönyvéhez képest. Sajnos a WP-nek van pár komoly hiányossága, amit le kell dolgoznia az Androidhoz képest, de amint készen vannak, boldogan rohanok vissza.
Nagyon csecse, de azért az még mindig az iPhone mellett szól, hogy ott az AppStore. (Plusz nekem kezd herótom lenni a sok tepsitől, már a 4.5" is soknak tűnik.)
Azt se hagyd ki, hogy a Nexusok eddigi gyenge pontja (kamera) is javulni látszik. Az 5-ben ha lehet inni a kiszivárgott specifikációknak optikai képstabilizátor (is) lesz.
Engem pedig pont az terel az Iphone felé, hogy emberi léptékű a mérete. Az újabb okostelók egymásra licitálva nőnek, én pedig hiába vagyok netfüggő, azért mégse akarok egy tepsit a zsebembe. Visszatérve a Nexusra, már a 4-es is nagyon-nagyon határeset volt méretben, ez az 5-ös meg pláne. Hiába tetszik, a napi használatban nem válna be.
Jelenleg egy közepes méretű Lumiám van, de sajnos ennek a platformnak is kell még kb. 2 év, mire beérik, sok az átgondolatlanság és hiányosság, és csak lassan érkeznek a frissítések. Mintha egy kicsit gazdátlan lenne a projekt.
Nexus 5 ugyan akkora mint a nexus 4!
amíg nem volt 4.7-es-5-ös telefonod, ne ítéld el!
nekem Nexus 4 előtt Xperia Mini-m volt (3"!!). Néha fater SZAR i4-e kezemben volt, vagy hogy kicsit nagynak éreztem.
februárban,a hogy Telenornál bejött, egyből vettem egy N4-et. Ma ha mellé teszem i4-et, mert abszolút gyerek telefonnak néz ki. i5 akkuideje, abban a vékony házban nem jobb. másfél napot kibírna N4 is, de én amúgy is minden este töltöm. amikor lefekszem, rádugom az ágy mellett a töltőre. nagy dolog... aki szerint az android fagy, meg lassú, az mondogassa csak ezt magának és a iHívőinek. hülyét kell kapnom ha 2 percre is kezembe kell fognom fater i4-5-ét, hogy megcsináljak rajta neki valamit. az a homescreen katasztrófa. 2007-ben okkkké volt, a 10 app-ra, azóta 6 év alatt annyi feature hogy van folder?:DDDDDDD
A tepsi telefon irány nekem sem jön be, van egy oldalzsebed a nadrágon, nem kell még egy extra táska is a telefonnak. :-)

Inkább ami sok embert hátráltat az a sok alkalmazás, hogy akar ugyanazon gyártó google store-ban vagy apple store-van vásárolt/letöltött progrmjai sem vándoroltathatóak.
Igy ha már több 10 eurót költöttél az egyikben, akkor meg vagy kötve ha azokat a másik rendszer alatt is használnád.
Pl. képszerkesztők, navigáció és akár néhány játék is
Nálam Symbian S60 után az iPhone/iOS volt a logikus váltás, 2 év után azt mondom nem volt rossz üzlet. És most váltani WP vagy Android irányba csomó plusz ktg-vel járna a telefon mellett.
:-(