Sztárbloggerek ha összecsapnak

A Gillmor Gang egy olyan podcast, melyben neves bloggerek szoktak tech témákról, a blogoszféráról és egyebekről beszélgetni. A pénteki adásban a vendég a sztárblogger/médiavállalkozó Jason Calacanis volt, aki elejtett egy elsőre ártalmatlan mondatot: "úgy hallottam, bárki vehet magának termékelemzést a Techcrunchon". (Az inkriminált szöveg az mp3-fájl 00:21:30 percénél található.)

Na erre borult a bili, ugyanis a Gillmor Gangnek tagja a Techcrunchot író Michael Arrington is. (A kérdéses podcast-adásból hiányzott a csávó, így megvédeni sem tudta magát.) Így Arrington a CrunchNoteson volt kénytelen cáfolni, hogy be lehet úgy kerülni a Techcrunchba, hogy valaki egy kis pénzt is csúsztat.



Majd Calacanis következett, aki saját blogján válaszolt a felhorkanásra (mert Arringtonnál állítólag nem jelent meg a kommentje, huss): egy bulin jött oda hozzá valaki azzal, hogy úgy hallotta, lehet vásárolni postot a Techcrunchon, mire Calacanis állítólag azt válaszolta, hogy nem hiszi, de az illető csak erősködött.
Anyway, I love your stuff and I didn't bring it up to slam you... I bring things up on the show that people are talking about. If someone tells you a rumor about me I'd love to know what it is and correct it--by all means bring it up on the next show! (Calacanis válasza Arringtonnak)
Egyébként valószínűleg Calacanis azon kapta fel a vizet, hogy a Gillmor Gang ominózus adásában szépen megvádolták azzal, hogy ő maga is mainstream media. (Ott van mindjárt a Weblogs Inc amit 25 millióért passzolt le az AOL-nek.) Calacanis szerint viszont ő lázadó, akárcsak James Dean. Na mindegy.

Dave Winer következett, aki a CrunchNoteson írt hozzászólást, és elmeséli, hogy megvédeni magunkat a blogoszférában nagyon nehéz. Ő persze azt tanácsolja, hogy őrizzük meg integritásunkat, amihez két dolog szükséges legalább:
1. Tudatosan sose mondjuk olyat, ami nem igaz
2. Fedjük fel minden érdekeltségünket

A vitának persze nincs vége, és tényleg érdekes, hogy vajon mi a pletyka természete egy olyan pletykás közegben, mint a blogoszféra.
Mellékesen: Calacanis ebben a podcastban elmondja véleményét arról, hogy miben különbözik szerinte a blog és a mainstream média: a blog unfiltered (szűretlen). Vagyis lehet pletykálni bátran.
Címkék: blogok bulvár techcrunch bloggerek michael arrington jason calacanis dave winer integritás gillmor gang
2006.05.30. 14:27. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.