Egy kis tökös üstökös

A blogmotoroknak általában az a baja, hogy nem támogatják eléggé a multimédia-alkalmazásokat, a közösségépítő oldalaknak meg az, hogy - ha van egyáltalán - béna a blogmotorjuk. Még egyszerűbben: egyik helyen blogolunk, másik helyen fájlmegosztunk és kapcsolatépítünk, de miért ne lehetne egyetlen felületen csinálni mindezt?



A Six Apart már eddig is bizonyított blogszolgáltatásaival (Typepad, MovableType) és most jön a harmadik: a Comet (Üstökös). Ahogy a Techcrunch írja, a Comet félig blogmotor, félig social network.

Nagyon egyszerű az audio- és videofájlok feltöltése, és ismerősöket is gyűjtögethetünk "blogoldalunkra". Minden tartalmi egységnél külön beállítgathatjuk a publikusság szintjét. Így akár videóinkat megtarthatjuk ismerősi körünknek, a blogbejegyzéseket meg kitárhatjuk a világnak.

A SixApart tehát jól érzi, hogy az idei év a social network mellett a mashupoké: hibrid webes szolgáltatások, erős közösségépítő funkciókkal. A Comettel a tömegeket célozzák meg: egyszerű, színes felületek, egyértelmű funkciók, közösségépítés minden mennyiségben. Ez vár minden netezőre. Ha akarja, ha nem.
Címkék: social network blogmotor comet(vox) six apart
2006.05.31. 15:41. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.