Lesz-e magyar MySpace?

Az elmúlt két napban vehemensen nyomoztunk azután, hogy lesz-e a MySpace-nek magyar kiadása. A MySpace ugye jóval 70 millió feletti felhasználótáborral a világ legnépszerűbb közösségépítő szájtja.

Tegnapelőtt a Financial Times közölt egy cikket arról, hogy a MySpace 11 országban terjeszkedik. A lap az európaiak közül csak a franciákat és a németeket jelöli meg, és nem is biztos, hogy a többi kilenc mindegyike európai ország, de azért hátha mi is beleesünk valami csoda folytán. Egyébként még a Techcrunch is csak annyit ír, hogy szerinte még Olaszország játszik az európaiak közül. Hm..

Megtudni nem sikerült tehát, viszont abban biztosak lehetünk, hogy a MySpace komolyan megbolygatná a hazai legsikeresebb kapcsolatépítő szájt, az iWiW menetelését. (A tulajdonos T-Online friss saját adatai szerint az iWiW június közepére "elérte a 930 000 fős regisztrált létszámot".) A hagyományos webes biznisz mellett a MySpace Európában egyébként a mobilszolgáltatás piacán is szeretne komolyabban előrelépni.
I think most [mobile operators] think the killer application could be MySpace. (DeWolfe)
A másik hint, amit a cikkben elejtenek, hogy - bár a MySpace továbbra sem nevezte meg, hogy melyik nagy keresőcéggel áll össze - Chris DeWolfe a MySpace vezetője azt mondta, a leggyakoribb kilépőoldal a MySpace-ről a Google. Mindenki értse úgy, ahogy akarja.

Aztán volt még pezsgés a héten a MySpace háza táján. Mindjárt itt van a tegnapi hír, mely háromszor járta körbe a glóbuszt egyetlen nap alatt. Egy felháborodott anya perelte be 30 millió dollárra a social network szájtot, azt állítva, hogy nem védik eléggé a sexual predatoroktól a kiskorúakat. A letartóztatással záruló gyermekmolesztálási ügy épp jó ütemben érkezett meg a hírszerkesztőségekben.

Ugyanis várhatóan ma jelenti be a MySpace, hogy keményít a felhasználói feltételeken. Az egyik fő változás az lesz, hogy a 18 év felettiek nem jelölhetnek be kiskorúakat ismerősnek. Hogy ki a 18+, az persze továbbra is bemondás kérdése.
MySpace officials say the new restrictions have been long planned and are unrelated to recent events.
Címkék: social network myspace
2006.06.21. 10:55. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wtf? Mi ez a hülyeség, hogy az aki már nagykorú nem jelölhet be kiskorút.. pl. nem jelölhetem be a kisöcsém? :o